EN DEL AV FELLESSKAPET: Malin Nyheim stråler av lykke og er stolt over å kunne få ta på seg uniformen til Obs! på City Nord. – Det er helt fantastisk å ha en jobb å gå til – hver dag.

–⁠ Herlig å få komme
inn i varmen igjen

Som ung uføretrygdet sto hun fullstendig på utsiden av samfunnet. Nå har Malin Nyheim fått sjansen hos Obs!


– Det var tøft, ingen tvil om det.

MYE MOTGANG

Uten en jobb å gå til, får du heller ingen fritid. Ingen frihelger eller ferie. Dagene har en lei tendens til å gli over i hverandre uten synlig forskjell. Det krever en innsats for å komme seg opp og ut.

Malin har møtt mye motgang, men har beholdt gnisten og humøret. Hun har også beholdt et prisverdig pågangsmot som har hjulpet henne opp av de dypeste grøftekantene.

Saken fortsetter under bildet.

DEN TUNGE TIDEN: Livet har ikke alltid vært lett for Malin Nyheim. Uten en jobb å gå til, får du heller ingen fritid. Ingen frihelger eller ferie.

For det er mye som gir henne glede:

– Jeg elsker å ta bilder. Fikk en printer i julegave slik at jeg kan få hengt opp bildene mine,

Hun er fullstendig fotballfrelst og spiller på gatelaget Glimtvis.

– Samholdet der er fantastisk, og vi heier hele tiden på hverandre.

UNIKT SAMARBEID

Malin har prøvd flere ting, ulike skoler og jobbforsøk, men det har liksom aldri helt klaffet. Før nå, takket været er samarbeid mellom Helt Med og Frem.

Stiftelsen Helt Med skal bidra til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG BISTAND: – Vi skal hjelpe til slik at målgruppen får bistand til å bli rekruttert inn i arbeidslivet og får tilstrekkelig oppfølging og opplæring, sier kvalitetssjef Ørjan Hinna i Helt Med

– Vi skal hjelpe til slik at målgruppen får bistand til å bli rekruttert inn i disse jobbene og får tilstrekkelig oppfølging og opplæring, sier kvalitetssjef Ørjan Hinna.

Helt Med styrer etter følgende mål:

  • Utviklingshemmede skal få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i
  • Oppleve at de gjennom deltakelse i arbeidslivet er inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre
  • Oppleve at de er til nytte for andre

STOR SUKSESS

Stiftelsen har opplevd stor suksess og i Bodø har de hatt et tett og fruktbart samarbeid med Frem. Dette har allerede ført til at ni personer har fått jobb.

– Det handler om verdighet, sier næringslivkontakt Roger Strand hos Frem.

De jobber hver dag med å skaffe arbeidsgivere og i så måte har samarbeidet med Helt Med gått som hånd i hanske.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GODE HJELPEREN: Latteren sitter løst, næringlivskontakt Roger Strand hos FREM stikker innom for å se hvordan det går med Malin.

De som ansettes gjennom HELT MED beholder sin uføretrygd. Den vil fungere som en inntektssikring. I tillegg vil arbeidsgiver betale lønn tilsvarende minst 20 prosent av tariff for tilsvarende stillinger. 

SOSIAL BÆREKRAFT

– Det skjer noe med folk når de får sin første lønnsslipp. Da kommer det et eget lys i øynene deres, dette er noe de føler er virkelig stort og mektig, sier Hinna.

De samme tankene finner du hos varehussjef Thor Christian Larsen hos Obs! på City Nord:

– Sosial bærekraft har hele tiden vært sentralt i arbeidet til Coop Nordland.. Det å kunne være en inkluderende bedrift er en viktig del av samfunnsansvaret, sier Larsen.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTTE KOLLEGER: Bente Fure er en av veteranene på Obs! og hun er en av flere som sørger for at Malin blir tatt imot med åpne armer og får en god innføring i hva jobben består i.

ENDELIG VERDSATT

For Malin er det som natt og dag å ha et fast sted å gå til når hun nå jobber fire timer hver dag fra mandag til fredag. I tillegg har hun muligheten til å ta noen ekstra timer når det trengs.

– Nå føler jeg meg både sett og verdsatt. Jeg får lov til å bidra, være til nytte. Det blir ikke bedre enn det.

Du kan lese mer om Frem her.