FARGERIK HVERDAG: – Når kundene går for en tv-stue med «Dusty Rød» på veggene, så vitner det om noen som er villige til å ta djerve valg. Dette er også med på å skape ekstra liv i boligen, sier interiørarkitekt Stina Leivseth.

Hjelper deg å skape
den gode følelsen

Oppussing eller ny bolig? Da kan det være gull verdt å få bistand fra en interiørarkitekt.


Det er bare å innrømme det, først som sist. Det å finne ut hvordan boligen din skal innredes kan fort bli til en oppgave som skaper både stress og unødvendig hodebry.

FOR MANGE VALG

– Klassikeren er jo at du ikke klarer å forholde deg til alle tilvalgene som finnes. Så ender dere med å gå for «standard», med en klar plan om å ordne resten senere. Men dette «senere» kommer sjelden, sier interiørarkitekt Stina Leivseth.

Saken fortsetter under bildet.

TETT SAMARBEID: Latteren sitter løst når interiørdesigner Bente Karlsen tester ut gardinprøver på kollega Stina Leivseth.

Og hvis man likevel skulle velge å endre ting i ettertid, så blir det unødvendig dyrere enn om du sikrer deg profesjonell bistand fra dag én.

– Det veldig mange overvurderer, er plassen i boligen. De tror du får plass til mye mer enn det som er praktisk gjennomførbart, sier interiørdesigneren Bente Karlsen.

I TRYGGE HENDER

Hos Interiørarkitekt MNIL Stina Leivseth AS er du sikret gjennomført rådgiving fra A til Å. Dermed er du også sikret en faglig gjennomgang som sørger for at du får kombinert estetikk med funksjonalitet. Og det lille ekstra som overrasker.

Saken fortsetter under bildet.

ROSA FLISER: Et bad med glaserte fliser i rosa skaper et harmonisk rom hvor du kan lade batteriene.

– Dette er helt uavhengig om du har et lite, middels eller stort budsjett. Vi kan bistå deg med å gjøre de rette valgene, basert hva du og din familie legger vekt på. For ingen kunder er like, smaken varierer og behovene er differensierte, understreker Leivseth.

FRISKE FARGER

Hun er opptatt av at du som kunde gjerne må ta sjansen på litt friske fargevalg, gjerne i form av at du kan variere fra rom til rom. Belysning er også viktig for å skape den rette stemningen. Dimming og tilstrekkelig med lyspunkter, hvor man kan variere lysstyrken i forhold til årstidene, som varierer fra midnattsol til mørketid.

Saken fortsetter under bildet.

DET LILLE EKSTRA: – Ofte kan det være små detaljer som gjør store utslag. Som disse flisene som vi fant frem til en kunde, sier Stina Leivseth. Foto: Marthe Mølstre.

En interiørarkitekt vil også sørge for at du for eksempel får stikkontakter og lampepunkter på rett sted. Med utgangspunkt i en 3D-tegning blir det enklere å avdekke nøyaktig hvordan de ulike sonene i boligen skal innrede og utstyres.

VIKTIG VARIASJON

Denne dagen er Leivseth og Karlsen i full gang med å løse de siste oppgavene i en ny enebolig. I dag er oppmåling av vinduer med tanke på solskjerming som står på dagsorden.

Saken fortsetter under bildet.

BLÅTT TIL LYST: Med utsikt til havet, forlenges det maritime inntrykket når du velger blått på veggene. – En farge du blir glad av, sier Bente Karlsen.

– Det er veldig moro å få en kunde som har lyst til å ta djerve fargevalg og litt utradisjonelle løsninger, sier Leivseth.

For her er det en tv-stue i «Dusty red», et soverom i mintgrønt og et bad med 10x10 centimeter store glaserte fliser i rosa. Det er soner hvor hvitfargen er brukket inn med sandgule toner. Det er en bolig hvor variasjon står i sentrum.

Men hvorfor skal du bruke en interiørarkitekt?

Her er fem gode grunner:

DU SPARER TID: Det er en jungel der ute av produkter, trender, farger og muligheter. Med en interiørarkitekt eller interiørdesigner på laget får du en sparringspartner som kommer inn med nye øyne og kommer med forslag med utgangspunkt i dine behov og din estetikk.

DU SPARER PENGER: Det er dyrt å velge feil. Mange ender opp med en farge som ikke fungerer, eller en sofa som er altfor stor for rommet i tillegg til at tidsbesparelse og samarbeid med snekkere/byggherre kan sørge for at man ikke påløper seg ekstra kostnader med feil eller dårlig kommunikasjon.

DET LILLE EKSTRA: Har du lyst på en spilevegg i tre, eller en orange sofa? Mange feiger ut og tørr ikke stole på seg selv når de kommer til de store valgene, og man ender opp med grå sofa og noe som alle andre har. Hos Stina Leivseth AS ønsker de å fremheve identitet og ved hjelp av funksjonelle, estetiske og bærekraftige design, skape unike og personlige hjem.

HELHETLIG RESULTAT: Interiørarkitekter og interiørdesignere er spesialister på å se helheten i design og har øye for både estetikk, planløsninger, samhandling med omgivelsene og funksjonalitet.

FORBEDRET LIVSKVALITET: God design har den egenskapen at den kan gi en bedre hverdag. Med en god planløsning og helhetlig tankegang med flow og funksjon i huset, kan man sørge for å forsterke mønstre i familien, man kan skape samlingspunkter og sørge for en mer praktisk hverdag.

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker hjelp til et prosjekt