HANS ANDRE HJEM: Daglig leder Bjørn Huge i Bodø Innebandyklubb har hallen som sitt andre hjem. – Vi har en sterk tro på at innebandy fungerer som et viktig verktøy med tanke på integrering og sosial bærekraft, sier han.

Idretten som
skaper samhold

Ildsjelene i Bodø Innebandyklubb bruker det meste av fritiden på å skape et kjærkomment tilbud til barn og ungdom.


Det er seriehelg i Bankgata Flerbrukshall. Det lukter kaffe, svette og adrenalin. Latteren triller om kapp med hvite baller som smeller rytmisk mot det blå vantet. I sekretariatet gjør daglig leder i Bodø Innebandyklubb, Bjørn Huge, seg klar til å dømme søndagens første kamp.

– Vårt motto er: «Alle skal med», sier Huge.

Han har vært med fra de spede begynnelsen i klubben som i år kan feire 20-årsjubileum. Noe som nylig ble feiret med at damelaget ble nordnorske mestere.

Saken fortsetter under bildet.

BYGGER BROER: Idretten er med på å bygge broer og knytte varige vennskapsbånd. Foto: Bodø Innebandyklubb.

OPP FRA SOFAEN

Men det er tilbud til barn og ungdom som er det bankende hjertet i klubben. De vil skape et lavterskeltilbud som oppfattes som positivt og givende.

– Vi ser at mange barn fort blir sittende inne. Det er data, mobiltelefon og en fristende sofa. Da er det viktig å få dem i litt aktivitet, mener Huge.

Idretten kan bli en arena hvor sosiale forskjeller blir til et hinder, men dyrt utstyr, kostbare reiser og medlemsavgift.

Saken fortsetter under bildet.

FALKEBLIKKET: Bjørn Huge er også dommer, og det er lite som unnslipper falkeblikket hans.

SOSIAL BÆREKRAFT

– Vi har en sterk tro på at innebandy fungerer som et viktig verktøy med tanke på integrering og sosial bærekraft, sier Huge.

Et bevis på dette er den store interessen for høst- og sommerferiecampene klubben arrangerer. Her er alt gratis og ungene får både mat og utstyr. Noe som igjen gjør at det er ekte idrettsglede, samhold og nye vennskapsbånd som står i fokus.

Hvis alt går etter planen vil Bodø Innebandyklubb fatte et vedtak om at deltakelse i klubben skal være helt gratis for alle opp til 10 år. Igjen, et viktig tiltak for å forebygge at noen blir stående utenfor.

Saken fortsetter under bildet.

FALKEBLIKKET: Bjørn Huge er også dommer, og det er lite som unnslipper falkeblikket hans.

KUNNSKAP MÅ DELES

Huge har 12 års erfaring som kokk i Forsvaret og nå utdanner han seg til å bli grunnskolelærer. Han har et brennende ønske om å lære bort både gleden ved god og sunn mat, men også det å holde seg aktiv og oppmuntre til læring og nysgjerrighet.

– Alt henger sammen. Når du ser elever som har sjokopops og sjokolademelk som skolemat, så er det ikke rart at de blir trøtte og ukonsentrerte mot slutten av skoledagen.

Når Huge og hans kolleger i klubben tidvis bor i hallen, så finnes det bare én grunn til det:

– Den gleden og engasjementet du finner hos ungene når de får lov til å utfolde seg på innebandybanen er smittende - den gir deg ekstra energi.

Saken fortsetter under bildet.

DYPT KONSENTRERT: Det er bare minutter til kampstart og Bjørn Huge er dypt konsentrert når han sjekker at alle detaljene er på plass.

SENTRAL STØTTESPILLER

Og apropos ordet energi. Selv om Bodø Innebandyklubb er Nord-Norges største med 160 medlemmer, så er det ingen selvfølge at man får økonomien til å gå rundt. I dag har klubben et budsjett på 650.000 kroner og de har investert 300.000 kroner i nytt vant og utstyr. Det er her Bodø Energi kommer inn.

– Vi slet med å få endene til å møtes og da ringte jeg rett og slett til Bodø Energi for å høre om de ville samarbeide med oss, sier Huge.

Det ble starten på et tett og verdifullt samarbeid. Med Bodø Energi i ryggen fikk klubben økonomiske muskler til videre utvikling.

– For oss var det et sentralt poeng å finne en samarbeidspartner som står for de samme verdiene. Lokal tilhørighet, bolyst og bærekraft, understreker Huge.

Saken fortsetter under bildet.

BREDT TILBUD: For Bodø Innebandyklubb er det helt sentralt å skape et inkluderende lavterskeltilbud til barn og unge. Foto: Bodø Innebandyklubb

MED HJERTE FOR LOKALMILJØET

Dette er tanker som skaper gjenklang hos Bodø Energi:

– Vi har vært her siden 1909 og det har hele tiden stått sentralt at vi skal gi tilbake til lokalsamfunnet, sier Erling Aalvik, leder for marked og kommunikasjon.

Det betyr igjen at hvis du er kunde hos Bodø Energi er du også direkte medvirkende til å skape et levende lokalsamfunn.

– Som en lokal strømleverandør, som er 100 prosent eid av Bodø kommune, heier vi på alle de som bruker av fritiden sin for å skape gode tilbud. Derfor sponser vi lokal idrett, kultur og frivillighet, sier Aalvik.

Du kan leser mer om Bodø Energi her.