DET NYE BODØSJØEN: Det som en gang var et industri-område, blir nå transformert til et vibrerende nærmiljø med en helt unik utsikt.

Indrefileten på Slakteritomta

Skrevet for Gunvald Johansen Bygg
22.12.2018 22:45

Allerede før det første spadetaket er tatt, er interessen enorm for det nye boligprosjektet til Gunvald Johansen Bygg.

– Utsikten er bare helt rå, samtidig som du i praksis blir boende i nærheten til handelsområdene på Stormyra, sier daglig leder i Gunvald Johansen Bygg, Jørn Vidar Johansen.

 Veien frem til det unike prosjektet har vært lang. Tomta i Bodøsjøveien ble kjøpt allerede i 2007 og opprinnelig var det planen å skape et forretningsområde a la Fornebu og Forus.

Saken fortsetter under bildet.

 OFFENSIVE UTBYGGERE: Daglig leder i Gunvald Johansen Bygg, Jørn Vidar Johansen (t.v.) og salgsleder bolig, Tom Erik Olsen, er fast bestemt på at selskapet skal ligge i front når det gjelder å skape nye Bodø.

 Spektakulært prosjekt

Underveis har markedet endret seg og nå er det klart for et av de mer spektakulære byggeprosjektene i Bodø, i kraft av et 50-50 samarbeid mellom Gunvald Johansen og Elektro:

  • Eneboliger i kjede i første linje med fem soverom, carport og 60 kvadratmeters terrasse
  • Vestvendte rekkehus med 4 soverom, 2 bad og 2 balkonger
  • Tomannsboliger med treromsleiligheter nede på 63 kvadratmeter og en romslig familiebolig over 2 plan på 120 kvadratmeter med 4 soverom og 2 bad oppe.
  • Femroms leiligheter over to plan på 130 kvadratmeter med tre til fire soverom
  • Boliger med priser fra 2,2 millioner kroner til 8 millioner kroner

Prisgunstig for alle

Store deler av boligene er tilpasset kravene til Husbanken, og vil trolig få finansiering gjennom dem.

 – Dette er et stort prosjekt som nok kommer til å gå over minst 10 år, sier Johansen.

 – Totalt er det snakk om 400 enheter. I første fase blir det 107 enheter, som er tilpasset alle aldersgrupper, sier salgsleder bolig, Tom Erik Olsen.

Salget av boligene vil skje i samarbeid med Eiendomsmegler 1, et firma Gunvald Johansen Bygg har jobbet tett med tidligere.

Saken fortsetter under bildet.

ET NYTT SIGNATUR-BYGG: Den nye, LPO-tegnede Løvold-gården, vil skape 33 attraktive leiligheter og et nytt signaturbygg i sentrum.

Satser tungt i sentrum

Så er Gunvald Johansen Bygg selvfølgelig også tungt engasjert i Bodø sentrum, hvor de blant annet har ansvaret for Byparken, det nye rådhuset og renoveringen av Aspåsen skole.

Saken fortsetter under bildet.

SIGNATUR-BYGG: Det nye rådhuset i Bodø blir et signatur-bygg som skaper ytterligere liv i sentrum.

 Nede ved havna kommer de med et meget spenstig prosjekt når Løvold-gården skal bygges om. Her blir det ni etasjer, med næringslokaler i de to første. De resterende sju består av 33 stk 2-4 roms leiligheter.

 Bygget, som er tegnet av Oslo-arkitektene LPO, vil bli en visuell signatur og Tom Erik Olsen er overbevist om at dette er leiligheter det vil bli rift om.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK UTSIKT: Sjøåsan Vest på Hunstad ligger naturskjønt til og her kommer det eneboliger, rekkehus og leiligheter.

Må ha fingeren på pulsen

Men så stopper det selvfølgelig ikke der heller. Ute på Hunstad er det klart for en ytterligere utvidelse av det allerede populære Sjøåsan-området. Nå vendes blikket mot vest, hvor det kommer eneboliger, rekkehus og leiligheter.

 Igjen, dette er et prosjekt som har en lang horisont, opp mot tjue år:

– Det er viktig at vi hele tiden holder fingeren på pulsen og ser hva markedet etterspør. Det er nøkkelen til suksess, sier Olsen.

Saken fortsetter under bildet.

KEISERLIG BYGG: Fjernvarmeanlegget "Keiseren" har blitt et markant bygg i Bodø.

De bygger Bodø

Gunvald Johansen-navnet har alltid vært forbundet med utviklingen av Bodø, med referanseprosjekter som studentboliger på Mørkved, fjernvarme-anlegget ”Keiseren”, kulturkvartalet ”Stormen”, brannstasjonen, Hunstad kirke og PBL-bygget, for å nevne noen.

 – Dette har vi tenkt å fortsette med. For oss er det en egen drivkraft å være med på å sette vårt fingeravtrykk på fylkeshovedstaden, sier Jørn Vidar Johansen.

 Du kan lese mer om Slakteritoma her.