TREDJE GENERASJON: I flotte lokaler i Ramsalt i Bodø finner du Heimtex, en av de eldste teppebutikkene i Norge. Her møter du Stein Petersen, tredje generasjons teppehandler. En hyggelig kar som brenner for det han driver med. Her virkelig bugner det av tepper i alle former og farger.

Jakten på
en klassiker

Gå på skattejakt hos Stein på Heimtex. Her kan du finne det ene, unike teppet du har lett etter.


– Å jakte på en klassiker er noe av det mest spennende du gjør ifølge teppehandler og eier av Heimtex, Stein Petersen.

Det er som å gå på skattejakt, når man prøver å finne det ene teppet, som har potensiale til å bli en klassiker i fremtiden. Bu bør være forut for trendene og det som er mote akkurat nå, sier han med stort engasjement.

Salen fortsetter under bildet.

– Mange tenker at klassisk er gammelmodig, men for meg betyr det heller at det har noe varig over seg. Noe som ikke går av moten, et teppe som passer til enhver tid. Du skal ikke kjøpe et teppe kun etter hva som er på moten, for den er kortvarig. Teppet varer mye lengre. Bruk din egen smak. Det finnes ikke en eksakt fasit, fortsetter han.

ROM FOR TEPPER

Har du tenkt på at tepper kan brukes både i stua, på kjøkkenet, på soverommet, i gangen og til og med på terrassen? Uansett om du ønsker å fornye boligen eller hytta – et teppe kan gjøre den store forskjellen. Du kan skape en lunere atmosfære, dempe lyd og akustikk, pynte opp og la møblene komme mer til sin rett. Alt du trenger er et flott kvalitetsteppe på gulvet.

Saken fortsetter under bildet.

FINN DIN UNIKE FAVORITT

Hos Heimtex i Ramsalt finner du håndplukkede tepper fra alle verdenshjørner som Himalaya, Iran, Afghanistan, Marokko og mange andre eksotiske land. Noen tepper finnes bare som én original i butikken, gjerne med håndspunnet garn og plante- farger.

Da kan du finne din unike favoritt i din yndlingsfarge, et mønster som betyr noe symbolsk for deg, et teppe som passer perfekt til den nye spisestuen. Et teppe som garantert bare du har. Kanskje finner du til og med en fremtidig klassiker?

Saken fortsetter under bildet.

ULL ER IKKE BARE ULL

Tepper av god kvalitet er ofte laget av ull. Men visste du at ull finnes i et utall graderinger og kvaliteter?

– Den billigste ullen er tilnærmet ubrukelig, mens den gode ullen er nærmest ubetalelig, sier Petersen.

– Mange tenker kanskje at et teppe av høy kvalitet er dyrt, men gode tepper finnes i flere ulike prisklasser. Dessuten er det slik at dersom du velger et teppe av høyere kvalitet, sparer du mye tid og penger på vedlikehold, tilføyer han.

Saken fortsetter under bildet.

MEST FOR PENGENE

For Stein på Heimtex er det fornøyde kunder som er det primære målet. Når det gjelder kjøp av tepper, er ingenting verre enn å kjøpe et pent teppe, som så er stygt etter kort tid.

– Målet mitt er ikke at du skal kjøpe et dyrere teppe, men et bedre teppe. Heimtex har tepper i alle prisklasser. Det som kjennetegner alle teppene på Heimtex er ifølge ham at de er av høy kvalitet.

– Du kjøper et teppe på grunn av utseende, men kvaliteten bestemmer om du er fornøyd i det lange løp, og jeg lever av fornøyde kunder, sier Petersen. Jeg tør påstå at vi er best på kvalitet og pris, avslutter han.

Du kan leser mer om Heimtex her.