TAMPEN BRENNER: Sigurd Fribakk Wensell har funnet en mulig feil i tavlerommet og skjermen på det varmesøkende kameraet flammer opp.

Jakter på dødsfellene

Skrevet for Caverion Bodø
08.08.2019 20:57

En rekke bygg i Bodø inneholder tikkende bomber som kan koste liv. Gamle elektriske anlegg, dårlige koblinger, mangelfulle alarmanlegg og blokkerte rømningsveier er potensielle dødsfeller.

– Se her!

Sigurd Fribakk Wensell kikker ned på det varmesøkende kameraet. På skjermen blusser det opp varme, pulserende farger. Et klart tegn på at noe kan være galt i tavlerommet.

– Det kan være en dårlig kobling som kan bli årsaken til en brann, sier Fribakk Wensell.

SKAPER EN TRYGG HVERDAG

Han jobber med internkontroll for Caverion Bodø. En gruppe på fem personer som jevnlig sjekker elektro, brann og nødlys på vegne av kundene. 

 

 – Vi avdekker feil og mangler og kommer med forslag til utbedringer og forbedringer, sier prosjektleder brann hos Caverion, Tore Magnus Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

LIVSVIKTIGE KONTROLLER: Prosjektleder Tore Magnus Pedersen sjekker at alarmsentralen fungerer slik den skal.

 Gode rutiner med jevnlig kontroll av anlegget forebygger brann og ulykker. Noe som igjen gir en mer effektiv drift, redusert energiforbruk og mindre risiko for skader og driftsstans.

 – Det er alltid billigere og bedre å forebygge enn å reparere, sier Pedersen.

 LIVSFARLIGE GJENGANGERE

Men hva er det så de finner når de er ute på kontroll? Her er noen av gjengangerne:

  • Dårlige koblinger
  • Varmgang i fordelere
  • Gamle og utdaterte sikringsskap
  • Lysarmatur og ovner som er direkte brannfarlige
  • Rømningsveier uten nødlys eller branndetektorer
  • Rømningsveier som har låste dører uten nødåpner
  • Rømningsveier som blir benyttet som lager
  • Brannalarmer som ikke virker på grunn av manglende service
  • Sprinkleranlegg som ikke gir signal til brannvesenet
  • Alarmer som ikke varsler brannvesen eller vakttelefon

Saken fortsetter under bildet.

SKREKKENS EKSEMPEL: Slik kan det går når den elektriske koblingen ikke er godt nok gjennomført. Her var det like før det kunne blitt en alvorlig brann.

Når du jobber med internkontroll blir det som å være litt detektiv og hverdagen byr hele tiden på interessante utfordringer med en fin blanding av operativt arbeid og grundig rapportering.

 

HAR ALLE MULIGHETER

Og her har du også Caverion Bodø i et nøtteskall. Bedriften har nå blitt så stor at du som ansatt hele tiden har muligheter til å finne nye muligheter i spennet mellom prosjekt og service. Du er også sikret gode muligheter til kursing og videreutdanning.

Saken fortsetter under bildet.

VARIERT HVERDAG: Ørjan Aasen fra Caverions Fauske-avdeling sørger for at rørkoblingene på Villa Valnesfjord holder den nødvendige, høye faglige standarden.

Én av de som har benyttet seg av denne muligheten er servicetekniker Ørjan Aasen på Caverions Fauske-avdeling. Han tok fagbrev som blikkenslager etter at han begynte i selskapet. I dag jobber han sammen med sju andre i Indre Salten.

DU MÅ TENKE SELV

Akkurat nå er han travelt opptatt med rørkoblinger på Villa Valnesfjord. Bedriften Han Sylte skal utvide repertoaret og satser tungt på «bed and breakfast» og vinterturisme. Dermed må også hele bygget på Strømsnes endres.

Saken fortsetter under bildet.

KONSTRUKTIV DIALOG: Håvard Johannes Winther hos Han Sylte setter stor pris på at Ørjan Aasen og Caverion er villige til å lage skreddersydde løsninger for det som skal bli et attraktivt reisemål for norske og utenlandske turister.

– Det er jo i utgangspunktet ikke bare enkelt, vi snakker om gamle konstruksjoner her, sier Håvard Johannes Winther hos Han Sylte.

Men akkurat det synes Ørjan Aasen bare er en spennende vri på jobben, for på et prosjekt av denne typen er det viktig å kunne improvisere og tenke selv. 

DET KLARE FØRSTEVALGET

Og det er noe Winther vet å sette pris på. Han har tidligere brukt Caverion og var svært godt fornøyd med resultatet. Derfor var de førstevalget da Villa Valnesfjord skulle realiseres:

– Som selvstendig næringsdrivende er vi jo alltid opptatt av budsjettet og å få mest mulig ut av hver krone. Da er det fint å ha et selskap som Caverion, hvor du kan spille ball og komme frem til en løsning som begge parter finner fornuftig.

Saken fortsetter under bildet.

BLENDENDE UTSIKT: Villa Valnesfjord skal tilby lokal mat, gåsehudfremkallende opplevelser og en plassering midt inne i et eventyr av en natur.

Igjen, det er i spranget mellom et lokalt prosjekt som Villa Valnesfjord og planene om en ny by og en ny flyplass at Caverion Bodø stortrives:

– For oss er det svært givende å se at vi kan bidra til lokal verdiskaping, sier avdelingssjef service, Kjetil Brendeford.

SKAL BYGGE NYE BODØ

Nylig kapret de også oppdraget med rør og ventilasjon til Avinors nye Remote Tower Center i Bodø, et senter som erstatte konvensjonelle tårn ved 15 lufthavner i Norge.

– Dette er helt i tråd med våre visjoner, vi skal være en aktiv partner når nye Bodø skal realiseres, sier avdelingssjef prosjekt, Sture Karlsen.

Og alt dette kan du også du få være med på. For Caverion Bodø trenger hele tiden flinke fagfolk. 

Virker dette spennende? Ta kontakt da vel!

Les også: