SPENNENDE HVERDAG: Lærling Julian Jørgensen er i full gang med å montere avløpsrør på Nordlandssykehuset. – Dette er en jobb hvor ingen dag er lik og du er nødt til å være kreativ.

Jakter på flinke fagfolk

Skrevet for Nilsson
02.12.2018 12:50 - OPPDATERT 02.12.2018 12:55

De har bistått byen i 92 år. Nå trenger rørlegger-veteranen Nilsson flere flinke folk.

 – Vi har ansatt 11 bare i år og er nå oppe i 60 ansatte, men oppdragsmengden tilsier at vi må ha flere hender, sier daglig leder Jøran Marthinussen.

 Nye bygg - nye jobber

Håndverkerne er etterspurt i en by hvor det bygges over alt. En av de større jobbene som Nilsson er i gang med akkurat nå, er den omfattende ombyggingen av Nordlandssykehuset.

 – Bare dette alene er en kontrakt til 100 millioner kroner, sier Marthinussen.

Saken fortsetter under bildet.

STORT OPPDRAG: Den omfattende ombyggingen av Nordlandssykehuset er en av de større jobbene som Jøran Marthinussen og Nilsson er i gang med.

Omfattende opplæring

For å holde tritt med veksten er Nilsson helt nødt til å ha et omfattende program hvor de utdanner sine egne folk. En faglært rørlegger er det nesten umulig å få tak i.

Per nå har selskapet 14 lærlinger på kontrakt og målet er å produsere fem svennebrev per år. Men det stopper ikke der, for det er nødvendig med en kontinuerlig heving av kompetansen.

– Akkurat nå har vi tre som tar teknisk fagskole i kombinasjon med at de er i full  jobb.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Latteren sitter løst når administrerende direktør Jøran Marthinussen (t-v.) slår av en prat med rørleggerbas og Nilsson-veteran Bjørn Tore Myrvang.

Et hav av muligheter

Svennebrevet er bare inngangsbilletten til et yrke hvor du har mange muligheter til å spesialisere deg. En rørlegger skal nemlig håndtere alt fra sanitær og varmeinstallasjoner til sprinkleranlegg, varmepumper, kommunalteknikk og omfattende prosjektledelse.

Saken fortsetter under bildet.

MANGE MULIGHETER: Rørleggerfaget byr på mange muligheter og her er Premyslaw Gadowski i gang med å gjenge opp en kobling til sprinkleranlegget på Nordlandssykehuset.

– Arbeidsplassen varierer fra en vanlig enebolig til store industribygg, forteller Marthinussen.

er også rørleggerfaget for lengst innhentet av den digitale revolusjonen, hvor datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner er like sentrale som den klassiske rørleggertanga.

Saken fortsetter under bildet.

ENORMT PROSJEKT: Utbyggingen av Nordlandssykehuset er svært omfattende og da blir det fort mange tegninger å holde styr på.

Konstante utfordringer

Men hva er det så som gjør dette yrket så fascinerende? Lærling Julian Jørgensen, som er en av mange i sving på Nordlandssykehuset, er ikke et sekund i tvil:

– En fysisk og allsidig jobb. Ingen dag er like, og du vet aldri hvilke utfordringer du møter. Du er nødt til å være kreativ og finne løsninger på stedet.

Saken fortsetter under bildet.

KONSTANT SAMSPILL: På store prosjekter er det til en hver tid en rekke fagdisipliner som skal koordineres. Her mottar rørleggerbas Bjørn Tore Myrvang den siste oppdateringen.

– Verdens beste jobb

Og at dette er en jobb som folk trives i, er rørleggerbas Bjørn Tore Myrvang et levende eksempel på. 31 års fartstid i Nilsson er det beste beviset på at arbeidsmiljøet er på topp.

– Verdens beste jobb. Så er det også veldig givende å få lov til å jobbe sammen med unge folk og gi dem en hjelpende hånd inn i yrket vårt, poengterer Myrvang.

 Du kan lese mer om Nilsson her.