ENDELIG I MÅL:Knut og Rose Salomonsen kan slå fast at det faktisk var mulig å realisere drømmekjøkkenet – det tok bare litt ekstra tid.

Jaktet på kjøkken-
løsningen i sju år

Knut og Rose Salomonsen visste nøyaktig hva de ville ha, men ingen kunne gjennomføre. Så gikk de innom Bodø Interiør.


 – Vi må nok innrømme at frustrasjonen begynte å bli rimelig stor og følelsen av å gå i ring var påtrengende.

 OPPUSSING MED ÆREFRYKT

Det var i 2010 at Knut Salomonsen, sammen med kona Rose, kjøpte barndomshjemmet i Rønvik. Og de ble begge tidlig enige om at kjøkkenet trengte en kraftig oppgradering.

Saken fortsetter under bildet.

KJØLE- OG FRYSESKUFFER:Med et eget kjølerom, ble det mindre behov for et stort kjøleskap. Løsningen ble en seksjon hvor kjøle- og fryseskuff er integrert.

 – Samtidig går du til et slikt prosjekt med en stor porsjon ærefrykt, for du vil jo helst beholde mest mulig av sjelen til huset du vokse opp i, sier Knut.

 DEN LANGE REISEN

Både han og Rose er levende opptatt av å skape et harmonisk hjem.

 – Knut er nok estetikeren med en sterk forkjærlighet for tekniske nyvinninger, mens jeg hele tiden har vært opptatt av funksjonalitet og dynamikk, sier Rose.

 Dette førte paret på en reise som tok dem innom det som finnes av leverandører og designere både lokalt og nasjonalt. Men hele tiden satt de med en gnagende følelse av at det alltid var noe som manglet.

Saken fortsetter under bildet.

DEFINERTE OMRÅDER: En vegg er dedikert til ovner, vask og oppvaskmaskin.

ENDELIG INNERTIER

Så traff de Roger Jensen hos Bodø Interiør, og plutselig sa det bare klikk.

 – Han var den første som innså at han måtte ta en tur hjem til oss for å finne ut hvordan denne oppgaven skulle takles. Da skjønte vi at han mente alvor, sier Knut.

 Dermed begynte en omfattende prosess hvor Knut og Rose spilte ball med Roger. Spørsmålene var mange:

– Hvilke materialer? Hvor strengt skal de se ut? Hvilke farger? Hvordan får vi redusert antall håndtak mest mulig?

Saken fortsetter under bildet.

FROKOSTBORDET:En liten avdeling i bakkant av kjøkkenet rommer frokost og nattmatplassen, døra til venstre leder inn til kjølerommet.

ULIKE SONER

Løsningen ble et kjøkken som omfatter en øy med koketopp, en veggseksjon med ovner, skap, vask og oppvaskmaskin, en benkeseksjon med kjøleskuffer, et kjølerom, et eget frokosthjørne og en integrert spisestue.

 Motoriserte skuffer gjør at håndtak ikke er nødvendig. Kjøkkenøya ble kledd med lameller, en idé Knut kom opp med. På den delen av øya som vender ut mot stua er det gjort plass til skap for å oppbevare gjenstander som ikke er så ofte i bruk.

 Og siden Knut har sansen for nye løsninger, fikk han også satt inn to trådløse ladepunkter for mobilen i den hvite Corian-baserte benketoppen.

Saken fortsetter under bildet.

LURE LØSNINGER: Fronten av kjøkkenøya, den som vender ut mot stua, skjuler også praktiske skuffer hvor man kan oppbevare gjenstander som ikke er så ofte i bruk.

TETT OPPFØLGING

Underveis ble det klart at deler av taket måtte senkes for å innfri kravene til leverandøren av avtrekk-systemet. Igjen kom Roger Jensen opp med en løsning som de begge kunne stå inne for.

 – Oppfølgingen kunne ikke ha vært bedre. Bodø Interiør sørget for arbeidstegninger å koordinere de ulike fagfunksjonene. Så ble det opp til oss å treffe de kunstneriske valgene i form av farge, form og helhetlig utseende, sier Rose.

 Til og med når det gjaldt å treffe planken i valg av belysning, fikk de gode råd og smarte forslag fra Bodø Interiør. For også lyset, i samarbeid med fargevalget, var med på å definere de ulike sonene.

Saken fortsetter under bildet.

SPISESTUE: Når det gamle kjøkkenet ble åpnet ut mot stua, ble det plass til et skikkelig spisebord for litt større anledninger.

 VERDT Å VENTE PÅ

– Nå har vi fått en perfekt blanding av direkte og indirekte belysning, noe som igjen gjør at kjøkkenet har blitt til et brukervennlig allrom som dekker et bredt spekter av funksjoner, sier Rose.

 Så blir jo spørsmålet, var det verdt å bruke sju år på å komme frem til nettopp denne kjøkkenløsningen?

 Svaret på det kommer fullstendig samstemt:

 – Ja! Når det til slutt ble så bra som nå, så var dette absolutt verdt å vente på.

 OPPDRAG MIDT I HJERTET

For Roger Jensen og gjengen på Bodø Interiør var dette et oppdrag som traff dem midt i hjertet:

– Når du får dedikerte kunder som har en klar visjon, er det en fryd å kunne jobbe frem – i fellesskap– en løsning som gjør at tanker og idéer omformes til noe du kan bygge og montere.

Saken fortsetter under bildet.

SENKET TAKET: Da deler av taket måtte senkes for å innfri kravene til leverandøren av avtrekk-systemet, kom Roger Jensen opp med en løsning som både Knut og Rose kunne stå inne for.

Som en frittstående forhandler er Bodø Interiør ikke bundet av avtaler som tvinger dem til å fronte bestemte merker:

 – Vi velger hele tiden varene ut fra kvalitet, pris og levering, sier Roger Jensen.

Som understreker at service og personlig oppfølging av kundene er helt avgjørende for at det hele skal bli en suksess.

DRØMMEN SOM BLE REALISERT

– Slike tilbakemeldinger fra kundene våre er selvfølgelig veldig hyggelig. Her har vi levert bad, garderobe, vasker- om så vel som kjøkken - og at vi fikk realisert drømmen til Rose og Knut er skikkelig stas, sier daglig leder Britt-Eva Jensen.

 I år fyller bedriften 30 år som forhandler, og det er nettopp slike opplevelser som gjør at Bodø Interiør består.

 – Markedet er tøft, så for oss handler det om å alltid kunne være tilbøyelig for kundens personlige behov og ønsker.

 – Alle har en visjon eller en idé om hvordan de vil ha det i hjemmet, så er det vår jobb å bygge broen mellom tankene og sluttproduktet, tilføyer Roger.