VERDENS BESTE JOBB: Overgangen fra Bergen til Rognan var stor, men jobben på Extra har gjort at Renate Skråmestø stortrives.

– Jeg elsker følelsen jeg får
når butikken ser bra ut

Skrevet for coop nordland
11.12.2020 11:59

Renate Skråmestø (20) fulgte kjærligheten til Rognan. Der forelsket hun seg også i jobben sin på Extra.

Sommeren 2019 tok Renate Skråmestø valget om å følge kjæresten og hans studieplaner bort fra storbyen Bergen. Ferden førte henne til Rognan, en by med rundt 270.000 færre mennesker enn hva hun er vant til.

– Det er et helt annet liv her, sier hun.

MINDRE Å GJØRE - MER MULIGHETER TIL JOBB

Det er mange forskjeller man kan trekke frem om man sammenlikner Bergen og Rognan. Det samme følte Skråmestø da hun omsider hadde bosatt seg 1300 kilometer lengre nord i landet.

– Jeg merket raskt at det var mindre å gjøre her. Bergen er såpass mye større at tilbudene også er flere, men en ting Bergen ikke har, er jobber for 18-åringer som meg. Ikke med mindre man kjenner noen i bransjen.

Saken fortsetter under bildet.

EGNE UTFORDRINGER– Å gi seg selv utfordringer og egne målsetninger gjør at jobben blir morsommere og mer spennende, sier Renate Skråmestø.

Bergensjenta var klar på at hun måtte ha en jobb da hun flyttet, og startet umiddelbart å sende ut søknader til butikker på Rognan. 

– Mens jeg ennå var sør i landet, ringte sjefen for Extra på Rognan. Jeg kunne få jobbe der når jeg kom. To dager før jeg reiste hadde jeg skaffet meg jobb. Nå bruker jeg tiden min til å gå tur, lese bok, og jobbing. 

TAR ANSVARET PÅ ALVOR

Skråmestø etablerte seg raskt som en person som var ute etter å gjøre jobben skikkelig, og sakte men sikkert fikk hun mer og mer ansvar.

– Nå er hovedansvaret mitt frukt og grønt. Det liker jeg. Hver dag jeg kommer på jobb så kommer jeg med noen personlige mål. Jeg forteller meg selv at før jeg drar så skal dette, dette og dette være gjort. Å gi seg selv utfordringer og egne målsetninger gjør at jobben blir morsommere og mer spennende. 

Saken fortsetter under bildet.

STORTRIVES PÅ JOBB: Renate Skråmestø har det som plommen i egget på Extra på Rognan.

Når hun ikke jobber føler hun nesten at hun svikter arbeidsoppgavene.

– Jeg synes alle her på Extra er flinke til å jobbe hardt, men når jeg selv ikke er på jobb så føler jeg at jeg ikke har kontroll om alt ser så bra ut som jeg ønsker. Derfor er jeg alltid glad når jeg får tilbud om å jobbe mye, sier hun.

– For å si det slik; jeg elsker når butikken ser bra ut. Det er en kjempegod følelse. Og det hjelper jo veldig på arbeidslysten når kunder og kolleger legger merke til det samme.

SNART PÅ FLYTTEFOT

Skråmestø har vært åpen fra starten om at det bare er et midlertidig opphold på Rognan. Planen er nemlig å flytte sørover når kjæresten fullfører skolen. Men bare halvannet år inn i jobben og syv måneder før hun flytter, ble hun nominert til månedens stjernekollega. En tittel ansatte i Coop Nordland kan nomineres til når de har gjort en innsats utover det normale.

Saken fortsetter under bildet.

RØRT OG BEÆRETE: – Jeg ble både rørt og beæret da jeg ble kåret til månedens stjernekollega, sier Renate Skråmestø.

– Det var noen på jobben som nominerte meg, og da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet ble jeg sjokket. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere. Jeg er rørt og beæret over at de mener jeg har fortjent utmerkelsen. Etter å ha takket for prisen, lurte jeg meg bort for å stable bananer. Det var eneste måten jeg kunne får roet meg ned litt, sier hun og ler.

– Jeg tror jeg smilte mye mer enn normalt den dagen, legger hun til.

Prisen tar hun med seg til Bergen, sammen med et håp om at det kanskje finnes en Coop-jobb til henne når hun flytter. 

– Det tyngste blir uansett å forlate de fantastiske kollegaene mine. En av de beste tingene med å komme på jobb er stemningen, moralen og de morsomme stundene vi har sammen mens vi jobber.