MYE FOR PENGENE: Anne-Sofie Fongen (41) føler hun fikk mye igjen for pengene i ed tanke på prisen vil heller ikke verditapet bli så merkbart de første par årene, sier hun.et kjøretøy som utfylte alle kriteriene hun hadde når hun skulle kjøpe seg ny bil. – Med tanke på prisen vil heller ikke verditapet bli så merkbart de første par årene, sier hun.

– Jeg er ei skikkelig
motordame

Når Anne-Sofie Fongen (41) skulle kjøpe seg bil, brukte hun god tid til å gjøre skikkelig research. – At jeg skulle ende opp med elbil, det hadde jeg aldri trodd, sier hun.

For henne var det viktig å finne en bil med god kjøre- komfort, et kjøretøy hun kunne stole på med høy sikkerhet.

– Jeg skulle ha ny bil, og hadde egentlig et ønske om BMW X3. At jeg skulle ende opp med en elbil, det hadde jeg aldri trodd. Jeg er ei skikkelig motor-dame, smiler Anne-Sofie.

GOOGLE OG RESEARCH

For Anne-Sofie har det vært veldig viktig å bruke langt tid når hun først skulle kjøpe seg en ny bil.

– Jeg ville ta et lurt valg, og i prosessen så dukket MG, eller Morris Garage opp. Jeg var faktisk veldig nært å reise sørover for å hente en BMW. Saken var at det dukket opp en reklameannonse på mobilen min, og utseendemessig så tiltalte bilen veldig, sier Anne-Sofie.

Hun begynte å lese seg opp. Var det virkelig tilfelle at hun kunne kjøpe en eske-ny bil, MG ZS EV Luxury- utgaven, til 289.000, - kroner?

– Nysgjerrigheten tirret. Jeg begynte gradvis å forstå at dette var en bil til mitt behov. Jeg kjører til og fra jobb, er mye på fjellturer og må komme meg et stykke når det er behov, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

KUL BIL: MG ZS EV leveres med mye utstyr. Elektrisk justerbare seter, panoramasoltak, DAB-radio, godt lydanlegg med seks høyttalere, Apple Carplay og nøkkel-løs inngang. – Så er det en kul bil med sprek motor som har tre kjøreprogram- mer. Eco, normal og sport. Ja jeg er nok en bilnerd, smiler Anne-Sofie Fongen (41).

FAMILIE PÅ FEM

For Anne-Sofie var det også viktig med plass. Ikke bare til henne selv og den store familiehunden som ofte er med på turer, men også til hele familien på fem.

– Vi er to voksne, tre ungdommer og en stor hund. Jeg undersøkte alt av bilforum og tester som var gjort. Alt fra rekkevidde til komfort. Fant ut at det var mulig med takboks med inntil 75 kg på taket til langrennsski og utstyr, og at MGén var romslig nok i massevis til hele gjengen, sier bilentusiasten.

Så var det sikkerhet. Bilen har en aktiv nødbrems for å unngå kollisjoner, adaptiv cruise-kontroll som holder avstand til bilen foran, samt en blindsone-sensor som forteller fører hva som er rundt bilen ved et filskift.

– I tillegg har den fullelektriske SUVén topp score med fem av fem mulige stjerner i Euro NCAP, som viser at MG er svært kollisjonssikker. Ikke bare for sjåføren, men også for passasjerer. Bilen fikk maksimal poeng- sum i flere av testkategoriene, og særlig i forbindelse med sidekollisjoner, forteller Anne-Sofie.

– INGEN BILLIGBIL

Selv om prislappen på bilen Anne-Sofie hadde fått øynene opp for nesten ikke var til å tro, mener hun det definitivt ikke er spart på noe.

– Dette er ingen billigbil, tross prislappen. Produsenten har tenkt på alt. Den er romslig, sikker og kul - og ikke minst har den sju års garanti. Det er helt rått. Med panoramasoltak, elektriske seter med varme og en rekkevidde på 263 kilometer, sier Anne-Sofie.

Hun forteller at hun fikk testet bilen en helg, tok med både hunden og familien. Det var vinterstid, og nok en overraskelse ventet.

– eg ble helt amazed. Bilen lå så godt på veien. Selv er jeg litt nervøs på vinterføre, og vi har en ganske bratt og smal vei opp til huset. Det var ingen problemer med å komme seg opp og fram. Jeg bare digger denne bilen, har stadig blitt positivt overrasket og har aldri hatt såkalt rekkeviddeangst, smiler Anne-Sofie.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESSHISTORIE: For bilselger Trond-Marius Brunvær (til høyre) har salget av MG ZS EV gått over all forventning. Allerede i 2021 er det solgt 30 biler i Bodø, Mo i Rana og Mosjøen. MG kommer i to utgaver og har fem tilgjengelige farger. – Kommer rett modell inn til rett tid inn i markedet, så blir det gjerne en suksesshistorie. MG er virkelig en slik historie - og snart kommer firehjulstrekkeren Marvel R med 40 mils rekkevidde, forteller daglig leder Kim-Harry Andreassen (til venstre) hos Imaas-bil

LETT Å LÆRE

For Anne-Sofie har det å ikke kjøpe elbil også handlet om det å måtte lære seg masse nytt.

– Det er noe skummelt med alt som er nytt, men også her ble jeg veldig overrasket. MGén har en åtte tommers berøringsskjerm som jeg enkelt koblet til Iphonen min. Så testet jeg Siri, stemmestyringen til Iphone, og alt gikk så enkelt og raskt. En ting er å lære, en annen

sak er hvor fort og enkelt det er å lære noe nytt. Jeg er utålmodig og vil det skal gå raskt, ler Anne-Sofie.

Etter en dags prøvekjøring var bilentusiasten overbevist. Alle brikker falt på plass. Og som hun sier selv, så er hun ikke den enkleste bilkjøperen.

– Jeg er veldig bevisst når jeg skal ha bil, og ble rask overbevist om at MG var bilen for meg. Og ikke minst har jeg fått fantastisk service og oppfølging hos Imaas-bil som leverte superraskt. Det er også viktig for meg å kunne stole på at man blir tatt vare på som kunde - og det har jeg blitt i høyeste grad. De har fikset alt. Til og med dekkhotell. Jeg er så glad jeg tok dette valget, sier Anne-Sofie.