SPENNENDE JOBB: Barbro Fygt er ny operativ leder i region nord hos Intunor: – En spennende og utfordrende stilling hvor jeg får jobbe sammen med dyktige folk og interessante kunder.

–⁠ Jeg vil gjøre en forskjell

Hun har siviløkonomi festet i DNA’et, elsker effektivitet og innkaller gjerne til møter som kun skal vare i 15 minutter. Ikke så rart da, at Barbro Flygt stortrives som leder.


Nettopp dette er en ny rolle. Flygt er vant til å få ansvar, ta beslutninger og lede prosesser. Det gjorde hun i sine tidligere jobber i DIPS og SpareBank 1 Nord-Norge. Men én dag kom det en telefon. Det åpnet seg en mulighet hun ikke kunne si nei til.

– Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg i en ledelsesrolle, sier Flygt.

 HEKTISK TRIVSEL

Ikke fordi hun ønsker makt, men fordi hun så gjerne vil gjøre en forskjell:

– Jeg er en person som tenker fremover. Når man fokuserer på fremtiden, kan man være med å påvirke hvordan den faktisk blir.

Derfor er hun nå operativ leder i region nord hos Intunor. Det innebærer en bratt læringskurve, men så er da også Flygt en person som har godt over gjennomsnittet sansen for en hverdag hvor det skjer mye.

Det betyr igjen at hun verdsetter fritiden og tid med familie mye mer når det blir hektiske dager på jobb.

Jobben handler mye om å finne det magiske grensesnittet hvor fornøyde kunder og motiverte medarbeidere møtes.

– Det er dette vi jobber mot – hele tiden.

Saken fortsetter under bildet.

GJENSIDIG SUKSESS:  – Historien til Intunor handler om å se kundene våre lykkes med sin kjernevirksomhet. Deres suksess er vår suksess, sier Barbro Flygt.

 DET UNIKE MANGFOLDET

Og her finner du også lederens tidvis vanskelige balansegang.

Hvordan skaper du en kultur som er både inkluderende og utfordrende. For Flygt er svaret sammensatt:

– Punkt én er at alle ansatte er forskjellige. Unike medarbeider.

Da blir det min jobb å bli så godt kjent med alle at jeg kan legge til rette for optimal drift i alle ledd. Noen blomstrer når de får lov til å operere innen et kjent felt. Andre trigges av en jevn tilgang på nye utfordringer.

EN TRYGG HVERDAG

Så finnes det ett nøkkelord som går igjen når Flygt skal beskrive hvordan hun vil at en arbeidsplass skal defineres. Og det er ordet trygghet. Et ord mange forbinder med en defensiv holdning, men for Flygt er det motsatt:

– Er du trygg i rollen din så blir du også mye mer slagkraftig i møte med kundene.

Det handler om å tørre å ta initiativ, by på kunnskap og kompetanse. I tett samarbeid med kunden skapes det merverdi.

Saken fortsetter under bildet.

DEN STORE FORSKJELLEN: I en verden hvor omstilling har blitt en konstant faktor, kan gode rådgivere bety forskjellen mellom suksess og fiasko. – Du trenger noen som kan se bedriften din fra utsiden. De som kan tenke litt utenfor bokse, sier Barbro Flygt.

– Når man er trygg på ett trinn i trappen er det enklere å hoppe opp på neste trinn.

Så det helt grunnleggende at konsulentene og rådgiverne hos Intunor kjenner og forstår både den enkelte kunde, men også den bransjen de opererer i.

– Vi må ta inn over oss hverdagens logistikk og måten de ulike bedriftseierne ønsker å forvalte driften sin på. Når vi kan sette oss inn i deres utfordringer kan vi bidra med rådgivning og løsninger som gir direkte verdiskapning.

– Mye av vår jobb er å sørge for at kundene kan konsentrere seg om det de er gode på. Og det er de færreste som starter en bedrift fordi de har et sterkt ønske om å føre regnskapet eller forholde seg til momsfrister. Det er her vi kan komme inn og frigjøre tid.

Ved å automatisere manuelle arbeidsprosesser vil vi gjøre timer om til minutter. Bokføring, betalingsoppfølging og rapportering er blant funksjoner som settes på autopilot slik at tidsbruken kan reduseres betraktelig.

Saken fortsetter under bildet.

  VIKTIG Å PÅVIRKE: – Jeg er en person som tenker fremover. Når man fokuserer på fremtiden, kan man være med å påvirke hvordan den faktisk blir, sier Barbro Flygt.

SPILLER HVERANDRE GODE

Historien til Intunor handler om å se kundene våre lykkes med sin kjernevirksomhet. Deres suksess er vår suksess. Derfor satser de på dyktige, motiverte medarbeidere, som spiller hverandre og kundene gode.

Den humane kapitalen er en kritisk faktor når det er snakk om å fremstå som en offensiv og løsningsorientert aktør i markedet. Kunnskap og kompetanse er det vi lever av. De ansatte hos oss er de viktigste brikkene for at vi skal lykkes. Og nå jakter Intunor på flere flinke folk.

Det er to ting som er sentrale når Intunor skal rekrutter nye medarbeidere:

Faglig kompetanse og god forretningsforståelse.

FLEKSIBEL HVERDAG

Som medarbeider i Intunor får du lov til å utvikle deg internt. Du trenger ikke å forbli fastlåst i en rolle. Det er flere veier å gå ut ifra hva som trigger deg til å yte litt ekstra. Noen ganger har bedriften til og med opprettet nye stillinger, nettopp fordi de vil beholde viktige folk.

– Det handler også om å tilpasse seg hverdagen til de ansatte og hvor de befinner seg i livet. For noen er det viktig å ha fleksibiliteten til å levere og hente i barnehagen. For andre er det viktig å ha muligheten til å ha enkelte dager på hjemmekontor.

Mens noen i perioder trenger et kontor og minst mulig forstyrrelser. Som medarbeider blir du verdsatt og har en ledelse som vet at livet går i ulike sykluser. Et liv i harmoni betyr at du har en medarbeider som er villig til å gi det lille ekstra.

LEDELSE I PRAKSIS

Så hva er en god leder? Flygt har noen viktige parametere:

  • Tilgjengelig
  • Skape trygghet
  • Evnen til å finne raske løsninger

– Vi må snakke sammen. Dialog er viktig i alle ledd. Som medarbeider er det gull verdt å vite at du blir sett og hørt. Din kunnskap er viktig, dine innspill blir tatt på alvor. For det er på denne måten vi klarer å skape fremdrift. Nyskaping.

FOKUSERTE MØTER

Hvilket bringer oss til poenget med innkallinger til korte møter. Flygt har erfart at hvis du setter opp et møte som skal vare i 15 minutter, så blir folk automatisk skjerpet. Og de setter pris på at du ikke sløser med tiden deres, noe som kan være tilfelle hvis et møte er planlagt å vare i nitti minutter.

I en verden hvor omstilling har blitt en konstant faktor, kan gode rådgivere bety forskjellen mellom suksess og fiasko. Du trenger noen som kan se bedriften din fra utsiden. De som kan tenke litt utenfor boksen. Bidra til at bunnlinjen din blir styrket. Som sørger for at du får frigitt viktig tid.

Saken fortsetter under bildet.

UNIKT GRENSESNITT: Med Intunor som regnskapsfører får du skreddersydde dashbord og rapporter som henter data i sanntid. Du får full kontroll over den økonomiske utviklingen i virksomheten og kan bruke økonomistyringen til ditt konkurransefortrinn.

DITT KLARE FØRSTEVALG

Med Intunor som regnskapsfører får du skreddersydde dashbord og rapporter som henter data i sanntid. Du får full kontroll over den økonomiske utviklingen i virksomheten og kan bruke økonomistyringen til ditt konkurransefortrinn.

Med Intunor som samarbeidspartner sikter man høyere enn bare å få korrekte tall, de skal også bli så gode som mulig.

Bunnlinjen er grunnlaget for verdiskapning, og mulighetene til å utvikle en virksomhet for fremtiden.

Dette betyr igjen at uansett om du driver en bedrift med én person eller om du har ansvaret for et konsern, så vil Intunor være ditt førstevalg.

Hvorfor?

– Vi bidrar ikke bare med å løse løpende oppgaver og holde styr på tallene. Våre medarbeidere skal også være en sparringspartner. Noen du kan spille ball med. Når alt kommer til alt, så skal vi være et selskap som gjør at du alltid står bedre rustet til å møte din hverdag. Dine konkurrenter.

– Du skal kunne gå hjem fra jobb, vel vitende om at når det gjelder struktur og økonomi, så er du i trygge hender, sier Barbro Flygt.

Du kan lese mer om Intunor her.