– Jeg vil være en positiv
kraft i andres liv

Skrevet for city nord
04.05.2020 13:37 - OPPDATERT 15.05.2020 09:36

Plutselig dukket City Nord-sjefen opp med gave og kort.

 

FRA LÆRER TIL BUTIKK

June Holst Nilsen runder snart sin 12 måned som butikkansatt på Ingrid Oline på City Nord. 

– Det er jo litt morsomt siden jeg har aldri jobbet i butikk før jeg startet her. Før dette jobbet jeg i mange år på skole og i SFO.

Det var først i en alder av 24 år at hun kjente at hun begynte å bli lei av skolen.

– Jeg er ennå ung og hadde lyst til å prøve noe helt nytt. Da ble det butikk jeg bestemte meg for. Problemet var at jeg ikke visste hvor jeg ville starte. Da stillingen på Ingrid Oline ble utlyst søkte jeg og fikk heldigvis jobben.

Saken fortsetter under bildet.

DET LIGGER I KORTENE: På Ingrid Oline har June funnet ut at hun har vokst som person.

HAR VOKST PÅ BUTIKKEN

Det var imidlertid i sine første måneder på jobben at June virkelig fikk kjenne på forandringene.

– Jeg følte virkelig at det var rett å skifte arbeidsplass. Oppgavene er helt annerledes og forandringen er stor. Dette er også ting jeg tror har vært med på å utvikle meg som person.

– De som kjenner meg sier at jeg har vokst etter at jeg startet her.

 

OPPTATT AV FOLKS HELSE

Om noen få måneder tar June et skritt videre i utdanningen sin. Mot en fremtid hun har hatt i tankene lenge. Veldig lenge.

– Til høsten har jeg planer om å ta nettstudie. Da er det psykisk helsearbeid som er målet.

Temaet psykisk helse har vært en del av henne siden hun var ung.

– Det startet nok på barneskolen, og jeg husker blant annet på ungdomsskolen og videregående at jeg satt hjemme og så på dokumentarer om psykiske lidelser mens de andre var på fest, sier hun.

Gjennom oppveksten og helt frem til i dag har hun vært veldig opptatt at de hun treffer skal ha det bra. Hvorfor hun er det beskriver hun lett.

– Jeg ønsker å være en positiv kraft i andres liv.

Saken fortsetter under bildet.

HELSEN FØRST. June er klar i sin tale om hva hun vil gjøre. Til høsten skal hun studere psykisk helse.

GOD SJEF

På butikken treffer June all slags folk, både med gode og dårlige dager.

– Når de kommer inn prøver jeg å se behovet deres slik at de skal ha det en så god opplevelse som mulig når de er her. Ingen skal føle at de blir pushet. Vi må være der for kundene våre når de er på besøk. 

Selv om hun stortrives med både jobben og kundene, har hun vært åpen med sjefen om at fremtiden kanskje ligger et annet sted enn på butikken.

– Ingrid er utrolig forståelsesfull. Hun tok meg inn vel vitende om at jeg kanskje en gang bytter plass. Hun har i tillegg betrodd meg med mye ansvar og kaller meg ofte sin høyre hånd. Jeg er utrolig takknemlig, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE PRESS. Kundenes trivsel i butikken er Junes hovedprioritet. Hun evaluerer kunden idet de kommer inn og er klar umiddelbart med det de trenger.

OVERRASKET 

At June er likt av sjefen er det ingen som kan si imot. 

– Ingrid anbefalte meg som månedens ansatt på City Nord uten at jeg visste det. Plutselig en dag kom City Nord-sjefen inn med gavekort og gave til meg. Det hadde jeg aldri trodd.

Slik ble June beskrevet av Ingrid Sivertsen:

Jeg ønsker å nominere June H. Nilsen som har blitt min høyre hånd i butikken etter vi åpnet butikken i mai i fjor. June har vokst og tatt på seg mer ansvar enn jeg hadde ment i oppstartsfasen. Hun har strukket til ved behov og løst oppgaver godt. Hun hadde aldri jobbet i butikk da hun begynte hos meg, men har utviklet seg til å jobbe serviceinnstilt med kunder og jobbe kreativt med oppsett til produkter og utstillinger i butikken. Hun har blomstret fra å være ganske sjenert til å ta mer styring og viser mestring i jobben sin. Dessuten har hun en fantastisk tørr humor, som gjør dagen mye bedre!