TUNGE LØFT: Erlend Hagstad gjør mange tunge løft i løpet av arbeidsdagen, men når til og med påskelammet blir en del av treningen, blir det en ekte vinn-vinn situasjon.

– Jobben er god trening!

Skrevet for coop nordland
29.04.2019 18:34

Som nyfrelst fjellklatrer benytter Erlend Hagstad (39) en hver anledning til å bruke jobben som trening.

– Det er absolutt en stor fordel både å ha god kondisjon og styrke, både her og i fjellet, sier Erlend som er i full gang med å fylle opp frysedisken på Coop Obs med påskelam.

Saken fortsetter under bildet.

MINUS 18: Fryselageret er en del av hverdagen til Erlend, som har ansvar for å etterfylle disker og koordinere bestillinger.FANTASTISK ARBEIDSPLASS

39-åringen, som er født i Loppa, oppvokst i Hamarøy og nå bosatt i Bodø, pendler mellom fryselageret og disken, hele tiden opptatt av at alt skal være på plass. I tillegg håndterer han bestillinger og holder oversikten.

– En fantastisk arbeidsplass med flotte kolleger og en supre kunder. Til og med selgerne som kommer innom er trivelige, sier Erlend.

Saken fortsetter under bildet.

KLATREFRELST: For tre år siden ble Erlend fullstendig hektet på fjellklatring og mye av fritiden går med tid å beseire fjellsidene. FOTO: PRIVATKLATRING I MIDNATTSOL

Lenge var dataspill hans store lidenskap, noe det fortsatt er, men for tre år siden ble han fullstendig hektet på fjellklatring.

– Du får ekstra kick når du kommer opp i fjellsiden. Det er lite som slår klatring på Nordsia mens midnattssola henger der ute ved Landegode.

Så er det også slik at som en mann som jobber med matvarer, er han godt over gjennomsnittet interessert i kokkefaget. Også her har han en soleklar favoritt, nemlig pinnekjøtt. Noe han kan spise året rundt.

Saken fortsetter under bildet.

AKTIV HVERDAG: Erlend, slik kollegene er vant til å se ham, i fullt driv med nye varer som skal på plass.PINNEKJØTT OG KYLLING

– Jeg kjøpte nylig 20 kilo uten å tenke over at det stakk av med nesten alt av plass i fryseboksen. Da ble det en og en halv uke med pinnekjøtt hver dag til middag og kveldsmat.

En annen favoritt er kyllingbiter i ildfast form, sammen med bananskiver, krem og chilisaus. Når den er ferdigstekt drysser du sprøstekt bacon og peanøtter over retten.

Ellers går mye av tiden til å være sammen med datteren på ni år, kjæresten og de to kattene Dulicinea og Stalin. Dulicinea, som er halvt skogskatt og halvt nabokatt, er oppkalt etter Don Quijotes store forelskelse.

– Men Stalin?

– Jeg har alltid hatt lyst til å stå på trappa og rope: – Stalin! Nå er det mat.

Saken fortsetter under bildet.

SMITTENDE HUMØR: Smilet og den gode replikken er aldri langt unna når Erlend er på jobb. Det vet kollegene å sette pris på.

HEDRET AV KOLLEGENE

På jobben på Coop Obs har Erlend blitt en høyt skattet medarbeider. Derfor nominerte kollegene hans til prisen for månedens medarbeider i Coop Nordland:

”Han er bestandig så hjelpsom, utrolig flink og veldig hyggelig med kundene. Et forbilde for oss alle når det gjelder kundebehandling og positivitet.”

Juryen var helt enig og for Erlend kom prisen svært uventet:

– Denne så jeg ikke komme, men det er jo utrolig hyggelig å få denne tilbakemeldingen fra kollegene.

– Det blir ikke bedre enn det.