OMFATTENDE PLANLEGGING: Det er en stor kabal som skal legges når Ovesen Elektriske skal forberede arbeidet med Jensvolldalen III. – Det meste handler om logistikk og fremdrift sier f.v. prosjektleder Bjarne Kjærran og lederen for bygg og prosjekt, Tommy Engstad.

Kapret storkontrakt

Skrevet for Ovesen Elektriske
10.12.2018 15:58

De er ikke blant de største, men sikret seg jobben da entreprenøren Consto skulle finne de beste elektrikerne til 92 nye leiligheter i Jensvolldalen.

– Dette er virkelig en milepæl for oss, sier Tommy Engstad, leder for bolig og prosjekt i Ovesen Elektriske.

Bred kompetanse

Den 17 år gamle bedriften teller i dag 38 ansatte, inklusive åtte lærlinger og tilbyr alle de tradisjonelle el-tjenestene som prosjekter, service, belysning, styringssystemer, varme, data, telekom og prosjektering.

Saken fortsetter under bildet.

NY LEDER: Grete Bang Ingebrigtsen ble nylig hentet inn som daglig leder i Ovesen Elektriske. – Jeg har selv investert mye penger her og dette er en flott bedrift med sterke fagfolk og et stort potensial.

– Det kommer det nok fortsatt til å være en stund fremover, men prosjekter av denne typen er viktige, sier daglig leder Grete Bang Ingebrigtsen.

Lønnsomt samarbeid

For å kunne kjempe på lik fot med større konkurrenter, har Ovesen Elektriske god erfaring med å samarbeide med andre firma som dekker de nødvendige fagområdene.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT PROSJEKT: Da Consto skulle finne de beste elektrikerne til 92 nye leiligheter i Jensvolldalen, valgte de Ovesen Elektriske.

– I Jensvolldalen fikk vi kontrakten i samarbeid med GK og Oras, sier Engstad.

Samtidig er det ingen tvil om at Ovesen Elektriske må vokse for å kunne være best mulig rigget for den knallharde konkurransen i Bodø.

– I løpet av fem år bør vi nok ha minst 50 ansatte og et overskudd på fem millioner kroner, sier Bang Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

TETT DIALOG: Som nytilsatt daglig leder jobber Grete Bang Ingebrigsten mye med å sette seg inn i absolutt alle sidene ved bedriften. Her i samtale med serviceleder Cato Jensen

Beste produkter – beste ansatte

I år styrer bedriften mot et overskudd på 1,5 millioner kroner, med en omsetning på rundt 45 millioner kroner. Egenkapitalen er på solide 50 prosent.

 – Vi skal være den foretrukne leverandøren fordi vi har de beste produktene og de beste ansatte, understreker Bang Ingebrigtsen.

 Hun har stor tro på at det vil skje en rivende utvikling innen automasjon og smarte bygg, og her ligger det et stort potensial – ikke minst med tanke på fylkeshovedstadens planer for ”Ny by – ny flyplass” og ”Smart City”.

Kontinuerlig utvikling

Og veien videre?

 – Vi skal utvikle våre kjerneprodukter, jobbe tett med andre aktører, dra nytte av vår paraplyorganisasjon ElProffen og se nærmere på hvordan vi kan utvikle en netthandel hvor kundene får opp produkt og pris umiddelbart, sier Bang Ingebrigtsen.