GLEDE I HVERDAGEN: Edna Aas setter utrolig stor pris på at sykepleier Karoline Johnsen får ta med seg Buddy på jobb. – Han sprer omsorg, ro og kjærlighet, sier Edna.

Karoline og Buddy sprer livsglede

Skrevet for Bodø kommune

På Mørkved sykehjem handler alt om livsglede. Seks år gamle Buddy går i spissen for å skape trivsel.

– Han er bare så utrolig kosete og fin. Han sprer ro og harmoni her han vandrer rundt på avdelingen, sier Edna Aas.

79-åringen har lagt sin elsk på den sjarmerende hunden, som er en Nova Scotia Duck Tolling Retriever – populært kalt toller.

OMSORGSFULL VENN

Da hun nylig ble sengeliggende etter et beinbrudd, satt Buddy ved siden av henne og var åpenbart bekymret.

– Han var jo vant til at jeg gikk rundt her. Det var nesten som om han sa til meg at jeg måtte bli frisk fortest mulig, sier Edna. 

For hundens eier, sykepleier Karoline Johnsen (27) har jobben fått en helt ny dimensjon når hun får anledning til å ta med seg Buddy en eller to ganger i uka.

Saken fortsetter under bildet.

BEDRE ENN MEDISIN: En tillitsfull hund fungerer noen ganger bedre enn beroligende medisin for pasientene på sykehjemmet.

– Han har rett og slett så mye kjærlighet og omsorg som han vil dele med andre. Vi ser også hvordan han klarer å senke stressnivået og i noen tilfeller virker han bedre enn beroligende medisin, sier Karoline.

Her kan du følge Buddy på hans Facebook-side.

VIL HJELPE ANDRE

Allerede som lita jente var hun fast bestemt på å bli sykepleier.

– Det å få lov til å hjelpe folk er den beste jobben du kan ha, fastslår 27-åringen.

Dermed passer hun også perfekt inn på Mørkved, hvor de skal være

et aktivt sykehjem i stadig utvikling med engasjement, medbestemmelse og livsglede.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR TIL INNSATS: Buddy er lommekjent på sykehjemmet og streifer gjennom gangene på jakt etter noen som kan gi ham kos. Det røde og gule skjerfet har en av de ansatte laget til den omsorgsfulle tolleren.

Det siste året har ledelsen og de ansatte ved institusjonen jobbet knallhardt for å nå det store målet nå i mai; sertifisering som livsgledesykehjem. Det innebærer at de må innfri ni helt konkrete krav, som blant annet kontakt med dyr, tilgang til musikk og sang, frisk luft minst én gang i uken og samarbeid med barnehager og skoler.

Her kan du lese mer om det spennende prosjektet.

MENINGSFULL JOBB

Virksomhetsleder Elsa Kommedahl har styrt sykehjemmet siden starten for 14 år siden og hennes filosofi er enkel:

– Jeg vil skape en verden folk vil tilhøre.

Saken fortsetter under bildet.

FAGLIG FORANKRET: – Bak den kommende sertifiseringen som et livsgledesykehjem ligger det mye og hardt arbeid. De ansatte har gjort en fenomenal innsats, sier virksomhetsleder Elsa Kommedahl. Her inne på Finstua – et rom som byr på en reise tilbake i tid og rom.

Hun er overbevist om at hvis de ansatte får gode og innholdsrike dager på jobb, er dette med på å skape og glede i dagene for våre pasienter.

– Det å jobbe med folk i livets siste fase er utfordrende og meningsfullt. Når vi så kan legge til rette for at barnehager og skoler kan komme innom, ser vi hvor betydningsfullt dette er både for pasientene og barna, sier Kommedahl.

Hun er opptatt av å åpne opp sykehjemmet for verden utenfor.

DUGNADSINNSATS

På Mørkved sykehjem jobbes det kontinuerlig med forbedringer og nye tiltak. En retro-kafé med gamle bilder har kommet i stand ved hjelp av solide dugnadsgjenger. Et kjedelig kontor ble forvandlet til Finstua, et rom hvor de eldre kan reise tilbake i tid og rom. Her finner du gamle møbler, en Tandberg radio, klostersømbroderier og alt man kan forbinde med 50- og 60-tallet.

– Dette har blitt et meget populært tilbud som pasientene setter stor pris på, sier Kummedahl.

FAGLIG PÅFYLL

Mørkved sykehjem ønsker å ligge i front når det gjelder utvikling og da er det avgjørende at de 100 ansatte får et jevnlig tilbud om kurs, etterutdanning og oppfølging.

– Det handler om å gi dem så mange faglige verktøy som mulig. Det å skape livsglede hver dag er en oppgave som må forankres i hele organisasjonen. Derfor får også medarbeiderne hele tiden være med på å bestemme og utforme hvordan vi løser dette. Nøkkelbegrepet her er en stor grad av tillit, sier Kommedahl.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN PÅ JOBB: Karoline Johnsen og Buddy er begge to stolte representanter for de ansatte på Mørkved sykehjem: – Han rett og slett elsker å være her, sier Karoline. 
Nettopp dette setter Karoline Johnsen stor pris på:

– Det å få lov til å ta ansvar gir jobben et ekstra innhold.

Og det faktum at Mørkved nå blir kommunens første livsgledesykehjem, gir ytterligere motivasjon:

– Jeg er rett og slett stolt over å jobbe her.