MØTTES PÅ JOBBEN: Polske Jakub Fonferek traff Amalie Reinsnes på Apotek 1 og nå er de kjærester.

Kjærlighet er
god medisin

Skrevet for city nord
19.03.2020 20:30

Han jaktet på en eksotisk arbeidsplass i nord. Det fant polske Jakub hos Apotek 1 i Bodø. Der fant han også kjæresten.

– Et stort eventyr, sier Jakub Fonferek.

Det var mange tilfeldigheter som spilte inn. 34-åringen er oppvokst i Elblag, en by på rundt 120.000 innbyggere, rett utenfor Gdansk. Han ble fort hektet på håndball og var profesjonell spiller i 14 år.

– Men så handlet det jo om å utdanning og jobb. Jeg tenkte først på lege, men valgte farmasøyt.

RETTET BLIKKET MOT NORD

Så er det sånn at arbeidsledigheten i Polen er høy og Jakub flyttet blikket til utlandet. Førstevalget var Spania, men det viste seg å bli vrient. Plan B var en arktisk opplevelse og det var slik han havnet hos Apotek 1 i Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG JOBB: Det kreves en stor grad av nøyaktighet og solid kompetanse når du skal sørge for at folk får den riktige medisinen. Her er Jakub Fonferek på jakt etter rett versjon.

– Jeg hadde studert norsk et års tid i forveien, men møtet med den nordnorske dialekten ble uansett et aldri så lite sjokk. Det gikk noen måneder før jeg fikk helt kontroll over tonefall, ord og uttrykk.

DEN STORE KJÆRLIGHETEN

Selve klimaet ble aldri noe problem, for Jakub er vant til snørike vintre med minus 25. Og mørketiden har heller ikke bydd på problemer. Derimot har han forelsket seg fullstendig i den vakre naturen rundt byen.

Og det var ikke bare naturen han ble forelsket i. På jobben møtte han også Amalie Reinsnes. Hun jobber som hudpleier og nå blomstrer kjærligheten.

Saken fortsetter under bildet.

STORTRIVES PÅ JOBB: – Det er et privilegium å få lov til å veilede kundene og gi dem gode, faglige råd, sier Jakub Fonferek.

EN GIVENDE JOBB

Jakub stortrives som farmasøyt, et yrke han finner veldig givende:

– Kundene stoler veldig på oss og da har vi en stor forpliktelse til å sørge for at de får gode, faglige råd. Det er hele tiden en rekke spørsmål og for meg er det flott å kunne veilede folk som kommer innom.

IMPONERT SJEF

Den innsatsen har da også blitt lagt merke til. Apoteker Ann Katrin Østbø nominerte Jakub, som på Apotek 1 kun går under navnet Kuba,  til månedens servicepris på City Nord:

”Kuba er en meget dyktig farmasøyt som ivaretar kundene på en særdeles god måte. Han har en egen evne til å se løsninger fremfor problemer og strekker seg langt for å hjelpe kundene. Som leder betyr det svært mye å ha en slik kollega og jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten”.

Saken fortsetter under bildet.

 RØRT FARMASØYT: – Det å få prisen som månedens servicemedarbeider på City Nord var et stort øyeblikk og jeg må innrømme at jeg ble litt rørt, sier Jakub Fonferek.

STOLT PRISVINNER

Juryen var helt enig og for Jakub ble dette en stort øyeblikk:

– Fantastisk hyggelig. Jeg ble skikkelig rørt, sier Jakub.

På fritiden har han begynt med løping og drømmen er å satse på lange løp.

– Jeg tar det gradvis, så langt er rekorden 30 kilometer. Men det å løpe i fjellene rundt Bodø er rett og slett en magisk opplevelse.