Kjenn rytmen på kroppen med Bodø BEAT

Sebastiaan Molenaar, som er solopaukist i Arktisk Filharmoni, lanserer Bodø BEATs første festival. 19. - 21. mai kommer det slagverkere fra hele Europa som skal gi deg konsertopplevelser og mesterklasser fra øverste hylle. Han beskriver rytme som en del av selve livet, et språk alle kan forstå. Det er klart for Bodø BEAT International Percussion Festival 2022.

ÅPNINGSKONSERT MED SPENNENDE VRI

Hvis ikke Arktisk Filharmoni var harmonisk nok fra før, så kan du glede deg til dette. I samspill med slagverkere fra nær og fjern kan du gjøre deg klar for en unik musikkopplevelse. Her blir du tatt med igjennom ulike stilperioder med slagverk som sentral rolle. Verk av pioneren John Cage og minimalisten Philip Glass, er noe av musikken du får høre.

Kjøp billetter til åpningskonserten her.

Resten av festivalen har gratis inngang.

KULTURBYEN BODØ

Sebastiaan Molenaar er 32 år og født i Amsterdam. Han flyttet til Norge i 2009 og har blitt forelsket i Bodø. Han snakker flytende norsk og er klar i sin tale:

– Det har vært mangel på en festival som dette. Ikke bare i Norge, men også i Europa. Jeg tenkte at det var på tide å gjøre noe med det. Bodø er en skikkelig bra kulturby, og jeg gleder meg til å presentere noe helt nytt for Bodøværingene, forklarer Sebastiaan.

UNIKE KONSERTER OG MESTERKLASSER

Her får man oppleve konserter og mesterklasser fra de beste i Europa. Du kan få oppleve rytmens utvikling fra tidlig 1900 tall og frem til i dag. Arktisk Filharmoni skal også delta på festivalen, og Sebastiaan forteller at det blir noen unike forestillinger:

– Hærens musikkorps fra Harstad vil vil vise frem sin norske militære tradisjon. Det skal knyttes opp mot den norske slåttetrommen, som ble brukt på store begivenheter som f. eks. bryllup. Så får vi besøk av slagverkere fra Basel, som skal vise sin tradisjon. Når alt dette skal settes sammen, får man et unikt innblikk på ulike trommetradisjoner i Europa, sier Sebastiaan.

Saken fortsetter under bildet.

Sebastiaan Molenaar gleder seg til å gi Bodø en ny opplevelse

GRATIS UNDERVISNING OG WORKSHOPS.

Sebastiaan ønsker å inspirere folk med musikken. Han skaper en unik festival med storslåtte konsertopplevelser. Men han ønsker også å skape en festival og en arena der barn og unge kan få inspirasjon, og spille sammen med de flinkeste i Europa. Han har invitert St. Eysteins skole i Bodø til å delta på festivalen. Det vil bli workshops der man får undervisning og mesterklasser fra de beste.

– Ønsket er at det på sikt skal bli flere slagverkere i Bodø. Jeg ønsker å skape en festival og en kultur som skal inspirere og glede. 

Man må kjøpe billetter til åpningskonserten på fredag, mens resten av festivalen er gratis. Åpningskonserten er gratis for slagverkere.

Festivalen "tyvstarter" med en meget interessant "teaser-konsert" på Quality Hotell Ramsalt torsdag 19. mai kl. 19.00. Her får vi en smakebit på hvor spennende og mangfoldig slagverk kan være! 

Med oss har vi et internasjonalt stjernelag bestående av: Ingvild Maria Mehus, Claire Litzler, Alex Wäber, Alberto Rodriguez, Sebastiaan Molenaar og studenter fra Konservatoriet i Basel. Her er det fri entre.

DU KAN DELTA SOM SLAGVERKER

Hvis du spiller slagverk og ønsker å delta på festivalen kan du sende inn skjema her. Alle workshops er åpent for publikum.

Fristen er 15. mai.

Saken fortsetter under bildet.

AVSLUTNINGSKONSERT

I de aller fleste tilfeller har man kanskje spart det beste til slutt. Det spørs om det ikke stemmer her også. Når en helg som dette skal avsluttes gjelder det å slå på stortromma. Stormen konserthus holder denne helgen hus for det ypperste av trommeslagere, perkusjonister og paukister fra hele Europa.

– Når man har en helg med så mange dyktige slagverkere samlet på en plass, ønsker vi å avslutte med en spennende og unik opplevelse i Stormen konserthus, avslutter Sebastiaan.

De som skal fremføre avslutningskonserten er:
Slagverkere fra Hærens Musikkorps (Karoline Mellingen, Eivind Siljeholm, Hans Petter Vabog og Erik Fossen Nilsen)
Kristoffer Almås (PERCelleh, slagverkduo)
Alex Wäber (CH) (solo paukist Kammerorchester Basel)
Claire Litzler (CH) (soliste)
Alberto Rodriguez (ES) (solo slagverker, Arktisk Filharmoni, vikariat)
Sebastiaan Molenaar (NL) (solo paukist, Arktisk Filharmoni)
Studenter fra Konservatoriet i Basel

Gratis inngang.

ARTISTENE

Klikk for mer info.

Mesterklasser og konserter i Stormen med:

Nick Woud (NL), solo paukist, Royal Concertgebouw Orchestra

Jason Ginter (US), JG perkusjon

Alex Wäber (CH), solo paukist, Kammerorchester Basel

Claire Litzler (CH), soloist

Hærens Musikkorps 

Kjell Tore Innervik, Første­ama­nu­en­sis, Norges Musikkhøgskole

PERCelleh, perkusjons duo. Bjørn-Christian Svarstad og Kristoffer Almås 

Sebastiaan Molenaar, solo paukist, Arktisk Filharmoni

Arktisk Filharmoni
 

PROGRAM FREDAG 20. MAI

19:00: Åpningskonsert i Stormen konserthus i samarbeid med Arktisk Filharmoni. Kjøp billetter her (gratis inngang om du spiller slagverk) 

PROGRAM LØRDAG 21. MAI 

​10:00–11:30 Hvordan lage dine egne trommestikker til pauke. Av Jason Ginter

12:00–13:30 En introduksjon til tradisjonelt trommespill. Norsk militær- og slåttetromme og Basel-tromming. Av Eivind Siljeholm, Hærens Musikkorps, Kjell Tore Innervik og Basel Musikkakademi.

14:30–17:00 Utviklingen av pauke igjennom musikkens historie. Nick Woud

19:00 Avslutningskonsert i Stormen konserthus.

Under begge kveldene får man forfriskninger på Påpir bibliotekbar. Det vil være rabatter for deltakere og publikum.