STORTRIVES PÅ JOBB: Janne Olsen stortrives på jobb hos Elektro. Nå er hun klar for nye utfordringer og skal over i stillingen som prosjektleder.

Klar for nye høyder

Skrevet for elektro
18.12.2019 13:02

Hun klatrer på fritiden og nå klatrer hun i firmaet. Janne Olsen (36) har verdens beste jobb.

– Jeg har alltid likt å være i aktivitet og som lita jente klatret jeg over alt.

Hun er vokst opp i en håndverkerfamilie og fant tidlig ut at hun ville bli elektriker. Og hos Elektro har hun gått veien fra læring og montør til bas og nå blir hun også prosjektleder.

FÅR LOV TIL Å SKAPE

Som trebarnsmamma skulle man tro det ble travelt, da med tanke på at hun også skal i gang med videreutdanning på teknisk fagskole, men nei:

– Jeg elsker at det skjer noe hele tiden. Dessuten er jobben som elektriker veldig givende. Du ser konkrete resultater, du er med på å skape noe.

Saken fortsetter under bildet.

NULL HØYDESKREKK: På fritiden elsker Janne Olsen å klatre. Her i en 80 meter høy fjellvegg på Sørskott i Steigen. FOTO: Privat

LOKALE VERDIER

Det har også vært filosofien til Elektro, siden selskapets spede begynnelse i 1946. Nå består konsernet av 650 medarbeidere, 18 datterselskaper og hadde i 2018 en omsetning på 846 millioner kroner.

– Elektrogruppen skal skape verdier for våre eiere, ansatte, kunder og samfunnet rundt oss. Vi tror at dersom det er bra for samfunnet vi er en del av, gir det oss grobunn for forretningsmuligheter og videre vekst. Det har vært toneangivende i vår historie, og er fortsatt en sentral del av vår forretningsmodell, sier administrerende direktør Einar Jørgensen.

GODE KARRIERE-MULIGHETER

En viktig del av dette er å slippe til lærlinger og skape gode utviklingsmuligheter for medarbeiderne, hvor du kan gjøre karriere både horisontalt og vertikalt.

For Janne Olsen har dette vært midt i blinken og hun ser frem til å ta på seg mer ansvar, samtidig som hun fortsatt har tenkt å være aktiv ute på prosjektene. Det handler om å finne nye utfordringer, hvilket er noe som har ført henne oppe i fjellet med tau, bolter og klatresko.

Saken fortsetter under bildet.VINN-VINN SITUASJON: Jobben som elektriker er fysisk krevende og da er klatringen er god trening som styrker hele kroppen.

 

– Mestringsfølelsen er stor, samtidig som klatringen styrker hele kroppen. Og de ekstra musklene kommer godt med i jobben som elektriker, så sånn sett er dette en vinn-vinn situasjon, sier Janne Olsen.

BRED PORTEFØLJE

Elektro-gruppen dekker i dag alle de tekniske fagfeltene og stiller med motiverte fagfolk innen følgende områder:

  • Elektroinstallasjon
  • Ventilasjon
  • Telekommunikasjon
  • Alarm og sikkerhet
  • Automasjon
  • VVS og rørlegging

Konsernet legger også stor vekt på å bidra til det grønne skiftet:

– For oss ligger det konkurransekraft i å tenke bærekraft, sier administrerende direktør Einar Jørgensen.