Kulturkaféen er en av Bodøs mest levende treffpunkter. Her holdes alt fra jazzkvelder og tedans, til andre arrangementer i løpet av året. Foto: Tusenhjemmet

Kulturkaféen
- en skjult perle i Bodø

Hjemmelagde kaker, tradisjonell husmannskost, konserter, dans og mye mer. Dette kan du oppleve om du tar turen til Kulturkaféen på Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter.

Kulturkafeen på Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter er en hjemmekoselig møteplass i Bodø sentrum som har åpent mandag – fredag kl. 10-16. De kan skilte med både serverings- og skjenkebevilling. I tillegg til konserter og andre events kan man  også oppleve kunst her. Dette da de til enhver tid har en kunstutstilling hvor lokale kunstnere stiller ut bildene sine. Ofte er disse til salgs. 

- Kulturkafeen er perfekt for de som ønsker å treffe andre eller de som ønsker en rolig stund, med god mat i hjemmekoselige omgivelser, uttaler Cecilie Haugseth, Kultur- og frivillighetskoordinator ved Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter, 

Her er det alltid blide ansatte som tar imot gjestene. Men det er ikke bare god service som står i høysetet. De kan også friste med god mat. 

TRADISJONSRIK OG HJEMMELAGET MAT

En av merkevarene til Kulturkafeen er tradisjonsrik mat, og så langt det lar seg gjøre er mat og kaker hjemmelaget.

- Vi kan friste med alt fra sunne lunsjretter og nydelig middag, til velsmakende kaker, sier Haugseth.

Kultur- og frivillighetskoordinator Cecilie Haugseth håper at enda flere får øynene opp for Kulturkaféen og arrangementene som holdes der gjennom året. Foto: Marthe Mølstre

EN AV BYENS MEST INTIME SCENER

Siste lørdag i måneden er det duket for «Jazzin Pot». Da fylles Kulturkafeen med jazzglade musikere, sangere og tilskuere. Først holdes en kort konsert, så er det duket for åpen scene og jamming. 

- Vi har hatt utrolig mange dyktige musikere her hos oss og det er bare å glede seg til arrangementene som skal være fremover, forteller Haugseth. 

Det er allerede satt opp flere konserter og andre arrangementer denne høsten på Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter.

Det holdes stadig konserter i den hyggelige Kulturkaféen.

GJENBRUK I FOKUS

Som en tjuvstart på Gjenbruksuka arrangeres  HØSTMARKED på Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter den 4. og 5. september. Her kan du kjøpe smått og stort, nytt og brukt. Utstillerne har spennende og lokale varer, og det blir bruktmarked med klær og sko blant annet. 

- Kulturkafeen er åpen under arrangementet, så vi oppfordrer folk i Bodø til å komme innom det spennende markedet med hele familien om ønskelig, fortsetter Haugseth. 

Gjenbruksuka er et arrangement som går mellom 5-12 september. Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter får tjuvstarte uka med Høstmarked den 4. og 5.september. Foto: Gjenbruksuka 

LEVENDE MUSIKK OG DANS OM DU VIL

Liker du musikk og dans? Annen hver fredag (i partallsukene) er det levende musikk og Te-Dans i Kulturkafeen.

- Dette er et gratis arrangement som går fast her på huset. Alle er hjertelig velkommen og det er selvsagt ingen danseplikt, bedyrer Haugseth.

Det holdes også andre konserter i Kulturkafeen gjennom året. Neste konsert som er satt opp er den 10.september. Da kan man få med seg  "Høstfest, Kokfesk og Balader" med John Kristian Karlsen og Andreas Berger. Den 23.september kan man oppleve Any Morais som spiller låter fra sitt album "Norcado". Billetter til konsertene selges i administrasjonen på hverdager eller i døra før konsertstart. Men vær gjerne i forkant for å sikre deg plass. 

Uansett om man har lyst å danse eller bare lytte til musikken. I Kulturkaféen er alle velkommen.

ØNSKER BIDRA I KAMPEN MOT MATSVINN

Kulturkaféen ønsker bidra til et bedre miljø gjennom å minske matsvinnet. 

- Vi er veldig stolte av å kunne tilby «Too good to go» hos oss. Hos oss kan du få kjøpe bakverk og mat som vi ikke får solgt i løpet av åpningstiden til en redusert pris. Bra for deg, oss og ikke minst miljøet, sier Haugseth. 

Too good to og bestiller du i egen app.

Man ønsker ikke la godsakene gå til spille. Derfor er det perfekt å kunne tilby rester til en redusert pris i appen To Good To Go.

LOKALER OG CATERINGTJENESTER 

Skal du ha et arrangement? Det er mulig å leie lokaler på Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter. Kjøkkenet på Kulturkaféen leverer mat til alle typer selskap, kurs og konferanse.

- Kulturkafeen tilbyr også catering til både selskap og andre anledninger, avslutter Haugseth. 

Det finnes lokaler i ulike størrelser til utleie på Tusenhjememt Kultur og Kunnskapssenter.

Kulturkaféen ligger i Prinsens gate 130 i 2 etg (hovedinngang)

Tlf 482 76 578 mellom kl10-16 mandag-fredag eller send mail til:  [email protected] for mer informasjon og priser. Du finner dem også på FacebookSe ellers nettsiden for mer informasjon. 

 

-