NY LEDER – NY SATSING: Emil Myreng Jensen er nytilsatt daglig leder i Malermester Jan Haugen AS. – Nå er vi klare for å fornye oss og satse tungt inn mot fremtiden i en av Norges mest spennende byer, sier han.

Lokal forankring
er gull verdt

De har gått hånd i hånd med Bodøs utvikling siden 1953. Nå rigger Malermester Jan Haugens AS skuta for ny vekst.


Det begynte med én mann, en sykkel og et malingsspann. I dag er det snart 22 medarbeidere i Malermester Jan Haugen AS. Og de ser lyst på fremtiden:

– Ordretilgangen er god, vi har flere spennende prosjekter på gang, sier daglig leder Emil Myreng Jensen.

NYE STEG

Selskapet har vært gjennom et tredje generasjonsskifte og nå er den lokalt forankrede og tradisjonsrike bedriften klar for nye steg. Det betyr alt fra en ny logo til fornyet utstyrspark og en samlokalisering av administrasjon og operativ virksomhet.

Oppdragene består av inn- og utvendig maling, flislegging, tapet-

sering, gulvsparkling, teppegulv og gulvbeleggsarbeider på små og store prosjekter – primært til næringsdrivende og offentlige institusjoner.

Saken fortsetter under bildet.

 TETT DIALOG:  Det er viktig for en daglig leder å ha tett kontakt med medarbeiderne. Her er Emil Myreng Jensen i en engasjert samtale med maler Susanne Lie.

DE RETTE FOLKENE

– Nøkkelen til suksess er å ta vare på gode ansatte vi har i dag, samt å rekruttere de rette folkene fremover, sier Myreng Jensen.

For dette blir i neste runde avgjørende for å kunne levere høy kvalitet – hver gang. Du blir aldri bedre enn den siste jobben du gjør.

– Jeg vil påstå at vi har et særdeles godt arbeidsmiljø i bedriften, hvor alle er opptatt av å ta vare på hverandre. Nye medarbeidere blir tatt i mot med åpne armer og latteren sitter alltid løst ute på jobb, sier Myreng Jensen.

OPTIMALE FORHOLD

Som en ganske fersk daglig leder i selskapet, bruker han mye tid på å sørge for at alt ligger til rette for at medarbeiderne skal få en effektiv og interessant hverdag:

– Det skjer stadig nye ting på utstyrsfronten og vi legger stor vekt på å sørge for topp kvalitet når det gjelder arbeidsklær, verktøy og biler.

Saken fortsetter under bildet.

VARIERT HVERDAG: For Susanne Lie er hverdagen på jobb som maler variert, interessant og utfordrende.

SAMFUNNSANSVARET

Malermester Jan Haugen er godkjent lærebedrift og er stolte over å være en bidragsyter for at unge under utdanning får en god mottakelse inn i arbeidslivet.

– Utplassering av skoleelever, samarbeid med aktører i Bodø om etterutdanning og praksis, samt sørge for å gi våre lærlinger den kunnskapen og erfaringen de trenger er viktig for oss, understreker Myreng Jensen.

Så er det da også en knallhard kamp om arbeidskraft og lærlinger. Kanskje ikke så rart, siden man nå vet at et fagbrev er det samme som en jobbgaranti. Og da også jobber som er godt betalt. Du trenger heller ikke komme inn i arbeidslivet med en tyngende studiegjeld.

Saken fortsetter under bildet.

 HELE TIDEN I FRONT: – Det skjer stadig nye ting på utstyrsfronten og vi legger stor vekt på å sørge for topp kvalitet når det gjelder arbeidsklær, verktøy og biler, sier Emil Myreng Jensen.

SKAPER DEN NYE BYEN

Bodø er en by i rivende utvikling og Malermester Jan Haugen AS er stolte over å få være med på å skape fremtiden til fylkeshovedstaden.

– Ikke for å skryte, men dette er kanskje en av de mest spennende byene i Norge, med tanke på alt som skal skje fremover, sier styreleder Jan Peter Haugen.

Han mener det er en styrke for Bodø at veksten også kan skje i kraft av lokale bedrifter som kjenner miljøet og som står for en høy, faglig standard. Det innebærer også at de er tuftet på en solid grunnmur:

  • Registrert Miljøfyrtårn
  • Godkjent bedrift i henhold til byggebransjens våtromsnorm
  • Registreringsbevis i StartBank
  • Godkjent lærebedrift.
  • Medlem i NHO
  • Medlem i Malermestrenes Landsforbund

GODE MULIGHETER

– Vi har alltid faget i fokus, og hos oss har medarbeidere gode muligheter for utvikling og økt kompetanse. Du får anledning til å utvide dine egne ferdigheter. Per i dag har vi fire malermestere, hvorav tre er utførende, understreker Myreng Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL ERFARING: Malermester Jan Haugen AS er synonymt med kvalitet og lokal forankring

Selskapet jobber tett opp mot andre aktører i byggebransjen i Bodø og da er gjensidig tillit utslagsgivende. Klarer du å etablere gode relasjoner, så vil andre gjerne samarbeide med deg på neste jobb også.

– Per i dag er vel rundt 60 prosent av jobbene våre direktekontrakter med andre aktører. 30 prosent kommer inn via anbud og så har vi 10 prosent hos privatkunder, sier Myreng Jensen.

Malermester Jan Haugen AS inngår i Haugen-konsernet, som også omfatter Bohus Bodø AS og en rekke eiendomsselskaper i Bodø.

Du kan leser mer om Malermester Jan Haugen AS her.