Asfalt-veteran: Leif Sandmo holder styr på produksjonen til Nordasfalt i Vikan. – På det meste har vi vært oppe i 157.000 i året. Det er mye!

– Lukten av ny asfalt er lukten av fremskritt

Skrevet for Nordasfalt

Leif Sandmo (61) har jobbet i asfaltbransjen siden han var 18 år og er beviset på hvorfor Nordasfalt har gjort suksess: – Jeg elsker jobben min.

– Det var helt tilfeldig at jeg begynte med dette, men ble hektet fra dag én. Samholdet og miljøet er unikt, vi blir som en stor familie. Og det ser du jo på at det nesten ikke er noen som slutter heller.

Ikke pensjonist nå

Leif ser for seg at han i hvert fall skal jobbe frem til han blir 65 år, og det faktum at dagskiftet begynner klokken 05:30 er ingen hindring:

– Jeg liker å få dagen med meg.

Saken fortsetter under bildet.

Alltid på vei: Asfaltleggerne til Nordasfalt er sving natt og dag for å skape bedre og tryggere veier.

61-åringen begynte ute på veiene og har lagt asfalt over hele fylket. Det har blitt mange inntrykk og ett av de som har virkelig har festet seg var da de jobbet på den nye trefeltsveien på Jensvoll.

– Dette var noe helt nytt og vi følte virkelig at det prosjektet var banebrytende med tanke på en bedre og sikrere trafikkavvikling.

Stor produksjon

I dag er Leif formann ved asfaltanlegget i Vikan som årlig produserer rundt 150.000 tonn asfalt, noe som tilsvarer 1,5 millioner kvadratmeter utlagt asfalt.

Selskapet har 120 fast ansatte og omsatte i fjor for 550 millioner kroner, inkludert underselskaper 

Asfalt er ikke bare asfalt, det finnes 20 ulike typer, alt etter bruksområdet. Og for Leif eksisterer det ikke noen bedre aroma enn fersk asfalt:

– Det er lukten av fremskritt.

Saken fortsetter under bildet.

– Flott arbeidsplass: – Det som er bra med denne jobben er at ingen dag er lik, du får stadig nye utfordringer og opplevelser, sier Leif Sandmo.

Drømmejobben

– Du har aldri hatt lyst til å bytte jobb?

– Jeg prøvde meg ett år innen torvindustrien på Andøya, men fant fort ut at det er asfalten som er min greie. Det er ingen dag som er lik og du får hele tiden løse nye utfordringer.

Dette er selvfølgelig musikk i ørene til administrerende direktør Ove Andreassen. For han vet at det er to ting som må til for å lykkes:

– Kundenes tillit og de ansattes kompetanse og innsatsvilje.

Mange tilbud

I tillegg til asfalttjenestene, har selskapet en bred portefølje av andre tjenester 

  • Transport med bil og båt
  • Spesialasfalt til rullebaner
  • Rehabilitering av betongkonstruksjoner
  • Salg av grus og pukk
  • Brøyting
  • Tunellvasking
  • Varmt gjenbruk av asfalt
  • Fresetjenester