ET HELT NYTT TILBUD: I lokalet bak Iramghan Malik åpner han i februar opp Joker i Sjøgata. Da blir det mulig å handle dagligvarer døgnet rundt i helgene.

Malik starter døgnåpen
Joker midt i byen

Skrevet for RULLE RUNDT AS
27.01.2020 16:19

I 2016 gikk Malik for å kjøpe sigaretter. I stedet endte han opp med hele butikken.

Iramghan Malik kom til Bodø i 2011, og fikk jobb i bemanningsselskap med kontorlokaler i Sjøgata 27. Nå er han snart tilbake i bygget. Men nå som butikk-gründer.

I første etasje i Ramsalt-prosjektet starter han sin andre Joker-butikk i Bodø. Og denne vil definitivt skille seg ut.

DØGNÅPNE HELGER

– Vi satser hardt og i starten skal vi teste ut døgnåpne helger. Det blir spektakulært! Så håper jeg bare at Bodø er klar for et slikt tilbud, sier han.

Ellers i uka vil han ha åpent til midnatt. Det er mulig fordi han holder størrelsen under 100 kvadratmeter.

- Joker har stor erfaring med å lage effektive butikker på denne størrelsen. Så man får tak i det man trenger. Og vel så det, sier han.

Og noe attåt.

- Ja, vi kommer til å ha et mat-i-farta-konseptet, som blir det første av sitt slag i Bodø. Det passer både folk som har vært på byen, og de som trenger et kjapt måltid, enten til frokost, lunsj eller som overtidsmat på farta, sier han.

OVERETABLERING

I en by han selv anslår har dagligvarebutikker som kunne dekket behovet til 250.000 mennesker, er han ikke redd for å starte en ny.

- Nei, vi vil dekke et litt annet behov. Det kommer stadig flere turister og det bygges mye nytt i sentrum. Jeg har veldig tro på at dette blir bra, sier han.

Like overbevist var han ikke da han ankom byen i 2011. Etter noen år på Island flyttet han unna rett før finans-krisa traff øya. Verken hjemplassen Sandnes eller hovedstadslivet kledde ham. Og det gjorde egentlig ikke førsteinntrykket av Bodø heller.

- Nei, da var jeg ganske skeptisk altså. Men jeg fikk jobb her, i et bemanningsbyrå, og jobbet blant annet mye med iTet. Etter en stund ble jeg spurt om å bare flytte over dit som fast ansatt. Da var det mye salg og reising. Jeg planla etter hvert å flytte til Oslo, men så ble det endret av en liten tur på butikken, forteller han.

SIGARETTER OG BUTIKK

For det var nemlig ikke bare sigaretter som lå i lommen hans etter besøket hos en kombinert pizzeria og butikk ved Bankgata. Det lå også en avtale om kjøp av butikken.

Saken fortsetter under bildet.

HEKTET PÅ BODØ: – Jeg er veldig glad i utviklingen i byen. Det er bare å se hvor mye som bygges og hvor mye som skjer, sier Iramghan Malik.

- Så var planen å bruke noen kroner og starte opp i løpet av et par uker. Men det tok 2,4 millioner og flere måneder, sier han.

Likevel. Hans far hadde drevet butikk på 90-tallet i Sandnes. Og Malik hadde tatt kjøpmannsskolen for å forberede seg selv på et liv som handelsmann.

- Men før jeg var ferdig hadde han solgt – og satset i stedet på eiendom. Dermed ble det en yrkeskarriere som tok meg mange andre plasser, før jeg «kom hjem» og ble kjøpmann jeg også, sier han.

FORELSKET I BODØ

I tillegg har han også rukket å investere i kafeen Babel i sentrum. Og han forelsker seg stadig dypere i Bodø som by.

- Jeg er veldig glad i utviklingen i byen. Det er bare å se hvor mye som bygges og hvor mye som skjer, sier han.

Nå håper han det gjøres alvor av smart city-satsingen.

- Ikke minst handler det om å lage ytterligere bedre kollektivtilbud. Det trenger Bodø, sier han.