PORTEN TIL EVENTYRET: – Bøker er porten til eventyret, en reise inn i en ukjent verden, sier butikksjefen på Norli City Nord, Malin Adriaensen.

Da kjæresten døde, fant Malin trøst i de gode fortellingene

Skrevet for City Nord

Gode historier betyr alt for Malin. Og det var de som ble redningen da hun som 19-åring mistet kjæresten sin.

 – Vi hadde vært sammen i to år da han ble rammet av akutt sykdom. Han lå et halvt år i koma før han døde.

Daglig leder ved Norli Bokhandel på City Nord, Malin Adriaensen (25) glemmer aldri det siste året på videregående. Midt oppe i russefeiring og avgjørende eksamener, måtte hun takle kjærestens bortgang.

Saken fortsette under bildet.

TUNG TID: Da kjæresten døde, ble det en tung tid for Malin. Da var det fint å søke trøst i gode fortellinger. 

Et annet univers

– Der og da var det tv-serier som reddet meg. Å finne et annet univers å rømme inn i ble avgjørende.

Hun som alltid hadde vært flink i alle fag, fikk brått skrivesperre. Men takket være god støtte fra familie, venner og forståelsesfulle lærere kom hun seg gjennom den tøffe perioden.

Fanget av bøkenes magi

Malin, som er halvt belgisk, har alltid elsket filmer, bøker og fortellinger. Det begynte med fortryllende magi i Harry Potter.

– Så betalte mamma meg for at jeg skulle lese ferdig Jostein Gaarders Sofies verden. Men da var jeg egentlig allerede hekta.

Saken fortsetter under bildet.

ELSKER BØKER: – Jeg kunne bodd i en bokhandel, om så jeg måtte spise bøker. Bare jeg fikk lest dem først, sier Malin.

Matilda og mysterier

Hun identifiserte seg øyeblikkelig med Roald Dahls Matilda, sju-åringen som er hjemme alene og bruker all sin tid på å lese bøker og blader. Og hun fant forundrende fascinasjon i Kabalmysteriet, hvor Jostein Gaarder fletter et stort knippe historier sammen til en større enhet.

– Jeg bare må lese, hele tiden. Sånn sett kunne jeg gjerne bodd i en stor bokhandel, om så jeg måtte spise bøker. Bare jeg fikk lest dem først.

Bringbærøl og fiksjon

Så det er derfor en interrail-reisende Malin sitter på Grand Café i Antwerpen med et glass framboise – belgisk bringebærøl – helt oppslukt av John Greens debutroman, Looking for Alaska.

Malin havnet i Bodø fordi kjæresten jobbet på Forsvarets Operative Hovedkvarter på Reitan. Med en fersk BA i kulturell prosjektledelse, kapret hun jobben hos Norli.

Saken fortsetter under bildet.

MAGISKE HISTORIER: – Det finnes ikke noe bedre enn å få lov til å hjelpe folk til å finne akkurat den boken som passer for dem, sier Malin.

Yngst som sjef

Til tross for at hun var den yngste butikksjefen i kjeden, gjort hun raskt et stort inntrykk. Både på kunder og kollegene i nabobutikkene på City Nord.

Hun blir beskrevet som sprudlende, offensiv og særs flink til å markedsføre butikken på sosiale medier.

VERDIG VINNER: Senterleder på City Nord, Tor Austad, gratulerer Malin med serviceprisen og slår fast at her har man en meget verdig vinner.

Gledestårer

Derfor er hun nå også hedret med serviceprisen, noe som nesten fikk henne til å ta til tårene.

– Ja, jeg er lettrørt. Men det var så utrolig hyggelig. Jeg elsker jobben min og vet ikke om noe bedre enn å guide folk frem til gode leseopplevelser.

Men nå er også Bodø-eventyret over, for denne gang. Kjæresten har flyttet til Tromsø, og til påske følger Malin etter.

– Så er jeg så utrolig heldig at jeg får lov til å fortsette i bransjen, nå som butikksjef for Norli på Pyramiden.

Saken fortsetter under bildet.

NATURLIGE EVENTYR: Kjæresten har klart å lokke Malin med ut på fjellklatring, og her er hun på vei ned Strandåtind.  FOTO: PRIVAT

Hekta på fjellklatring

Så hva er det vi ikke ville trodd Malin gjorde?

– Jeg klatrer i fjell. Det er selvfølgelig kjæresten min som har dratt med meg. Men dette er kun om sommeren, der har vi en klar avtale.

– Så om vinteren …

– … krøller jeg meg sammen foran peisen med en stabel bøker.