KOMPETENT TREKLØVER: Prosjektleder Protan Entreprenør i Bodø, Morten Grundvåg (i midten) er svært fornøyd med at blikkenslagerverkstedet kan ta imot kunder på kort varsel. Blikkenslagerne Frank Mentzoni (t.v.) og Erik Patomella tar gjerne imot små oppdrag uten forhåndsavtale.

Med blikk for blikk

Hvis kunden stikker innom med et ødelagt beslag og lurer på hvordan dette kan løses, da har Erik hos Protan Entreprenør en skikkelig god dag på jobben.

− Selv om vi er inne i de store og utfordrende prosjektene, har vi tid til privatkunden som har små, men uhyre viktige oppgaver å løse.

Det er Erik Patomella som sier dette. Han har jobbet som blikkenslager hos Protan i tre år, og stortrives. Inne i verkstedet på Langstranda sitter latteren løst, og kollega Frank Mentzoni som har lang fartstid i bransjen, er helt enig.

VARIERTE DAGER

− Det flotte med dette yrket er at ingen dag er lik. Enkelte ganger kommer kundene innom uten å vite hva de egentlig trenger, de har bare et problem som må løses. Da gjelder det å være løsningsorientert, og finne en praktisk og fornuftig måte å løse problemet på. Det være seg et pipebeslag, en takrenne som skal byttes helt eller delvis, et vindusbeslag som ikke passer helt som tenkt, eller en snøfanger når vinteren byr på utfordringer, sier Frank.

Saken fortsetter under bildet.

SKREDDERSØM: Protan leverer taksikring for alle typer bygg. Her skreddersydde løsninger for Jensvolldalen boligfelt.

Eksemplene er mange, og oppgavene varierte.

DIN LOKALE BLIKKENSLAGER

Protan er et norsk industrikonsern med en avdeling på Langstranda 5B i Bodø. Selskapet utvikler og leverer taksystemer, taktekking og alt innen blikk, og er Nordens største takentreprenør. Selskapet produserer og eksporterer blant annet lager- og industrihaller i PVC, oppdrettsløsninger for fisk, oljebagger og oljelenser.

− Vi tar både store og små blikkenslageroppdrag og vi har blant annet hatt ansvar for alt tak og blikkarbeid på Aspåsen skole, The Storm og Mørkvedbukta skole, sier prosjektleder for Protan Entreprenør i Bodø, Morten Grundvåg.

Saken fortsetter under bildet.

LANG ERFARING: Frank Mentzoni stortrives i jobben, og tar gjerne kundenes utfordringer på strak arm.

Og uansett hvor liten eller stor kunde det er snakk om, skreddersyr de beslag etter ønske.

−Vårt mål er raskt å kunne levere tilpassede løsninger forkundens behov, enten det er større prosjekter eller privatkunder som trenger et beslag, sier Grundvåg.

DROP-IN

Karene på blikkenslagerverkstedet tar gjerne imot kunder på drop-in.

− Det er slett ikke utenkelig at vi kan lage det kunden trenger mens kaffekoppen tømmes, sier Erik.

Protan har oppbemannet på verkstedet for å imøtekomme etterspørsel fra privatmarkedet. De opplever behov for kjapp og enkel produksjon, og skreddersyr gjerne der og da. På mål, selvfølgelig.

Saken fortsetter under bildet.

STORE BREDDE: Protan tar hånd om alle typer prosjekter, fra planlegging til ferdig prosjekt - Bodø Innovation Gate.

TEGNINGER OG BILDER

Kundene kommer gjerne med bilder av gamle beslag eller deler som skal byttes ut.

−Noen har en idé i hodet, men vet ikke helt hvordan de skal løse det. Det er slike oppgaver som gjør at vi har en morsom dag på jobb. Det er skikkelig artig å bidra til å finne løsninger, sier Erik.

Han har flere gode tips til folk i nord som nå går vinteren i møte. Ødelagte takrenner er for eksempel ikke uvanlig når frosten tar tak i tette rør.

−Det er derfor veldig viktig å sjekke alle takrenner, også nedløp. Fjern mose og løv, og sørg for at løse beslag blir reparert fortløpende. Å vente kan fort bli dyrt fordi det kan fort medføre små og store lekkasjer, sier blikkenslageren.

Saken fortsetter under bildet.

SKOLEPROSJEKT: Vindusinnramming produsert og montert ved Mørkvedbukta skole.

PROTAN ENTREPRENØR

Prosjektleder for Protan Entreprenør i Bodø, Morten Grundvåg, er svært glad for å kunne tilby totalpakker når kundene skal bygge nytt eller renovere gamle tak.

– Vi kommer gjerne på gratis befaring, sier han.

Han forteller at Protan har spesialisert seg på industritak, boligtak og membraner.

− I coronatiden har vi hatt større pågang fra privatkunder som har fikset ting de ellers ikke har hatt tid til å ta fatt på. Vi har hatt full drift hele tiden, og satser alt på fortsatt kjapp levering, både av smått og stort innen blikkenslagerarbeid, avslutter Morten Grundvåg.