KUNDENE BETYR ALT: En latte med hjerte sier alt om hvordan Hisham Mekawy tenker: – Alt handler om å gi kundene en best mulig opplevelse. Topp kaffe og topp service.

Med hjerte for
kaffe og service

Skrevet for Coop Nordland
06.08.2018 15:21 - OPPDATERT 10.08.2018 21:10

Han lærte faget i en italiensk bar i Sharm el-Sheik. Nå drømmer Hisham Mekawy (32) om sin egen bedrift.

– Fantastisk by, flotte mennesker, hjertevarme kolleger, men været, huff!
 
Det var kona som sørget for at Hisham havnet i Bodø. Hun er fra Elverum og jobber nå som forsker ved Nordlandsforskning.

Et lite klimasjokk

Det førte da også til et aldri så lite klimasjokk for mannen som er vokst opp i Giza, Egypts tredje største by – sørvest for Kairo.
 
– Men, det er jo bare å kle på seg litt ekstra, sier Hisham.

Saken fortsetter under bildet.

FRA EGYPT TIL BODØ: Hisham Mekawy håndterer kaffe-maskinen med den største selvfølge. Han gikk i lære hos italienske eksperter og nå er det kundene i Bodø som får nyte godt av ekspertisen hans.

Kaffe i verdenstoppen

Han er en av de heldige som har fått jobb på Samvirkelaget i Storgata og der får han virkelig bruk for alt han lærte på den italiensk baren i Sharm el-Sheik.
 
– Jeg bare må få skryte av kaffen vi får fra ”Bønner i byen”. Helt utsøkt og nå har vi vår egen kolleksjon, det blir ikke bedre enn dette. Her, smak!

Saken fortsetter under bildet.

BREDT UTVALG: Samarbeidet med ”Bønner i byen” sørger for at Hisham og Samvirkelaget kan tilby et bredt utvalg av høykvalitets-kaffe.  
En dampende kopp kommer inn på bordet. En smak av nøtter, sjokolade og sitrus.

– God, ikke sant?

Gründer-drømmen 

Som liten gutt drømte Hisham om å bli politimann, men etter hvert endret han planene. Nå er den store drømmen å skape sin egen bedrift.
 
– En liten kafé med god kaffe, egyptisk mat og salg av egyptiske varer. Det hadde vært helt perfekt.

En smak av Egypt

For Hisham elsker å lage mat. Det egyptiske kjøkkenet kjennetegnes ved at det er en smeltedigel, influert av Syria, Libanon, Tyrkia og Hellas.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE, EGYPTISK MAT: Én dag skal Hisham starte sin egen bedrift i Bodø. – Målet er å tilby ekte egyptisk mat og drikke, som shish kebab. Foto: Unsplash.com
Så planen til Hisham er å kunne servere alt fra fuul – favabønner med olje, sitron, salt kjøtt egg og løk til koshary– en blanding av pasta, ris og bønner med stekt løk og tomatsaus. For ikke å snakke om shish kebab med grønsaker, tahin-saus og pitatbrød.

Brenner for service

I bunnen ligger også et brennende ønske om å tilby maksimal service. Noe kundene på Samvirkelaget allerede har nytt godt av.

Som kunden som bestilte en latte og ble stående og prate med en venninne. Da hun tilbake til bordet sitt, var Hisham på pletten med en ny kopp.
 
– Vi kan jo ikke la kundene drikke kald latte. Det er vår plikt å ta vare på dem, sørge for en maksimal opplevelse.

Saken fortsetter under bildet.

EN STOLT PRISVINNER:: Hisham setter utrolig stor pris på at han er kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland. – Det betyr virkelig mye.

– Hos oss skal du ikke bare kjøpe en kopp kaffe, du skal også få en optimal stemning.

Månedens medarbeider

Denne holdningen har ikke gått upåaktet hen og nå er Hisham kåret til månedenes medarbeider i Coop Nordland.
– Jeg ble veldig overrasket og utrolig stolt. Det å bli sett betyr mye. Denne prisen kommer jeg til å leve lenge på.