FORNØYDE KUNDER: Målet til daglig leder Runar Henriksen i Caranord er ei sunn drift med fornøyde kunder. - Så langt i år har vi forbedret resultatet med to millioner sammenlignet med første halvdel av 2020, forteller han.

Minner på hjul - det
enkle liv som begeistrer

Det er ikke lenger «harry» å campe. Det handler om frihet. Og har man først fått smaken på det frie liv med bobil eller campingvogn - ja så er det ikke lett å reise på andre måter.

- Å kjøpe bobil eller campingvogn handler om opplevelser. Her på Caranord selger vi produkter man skal ta med seg inn i fritiden - faktisk den viktigste tida i folk sine liv. Og man «kødder» ikke med fritida til folk, det er sikkert, sier daglig leder Runar Henriksen.

NØKLENE TIL EN DRØM

Akkurat dette har Runar fått et bevisst forhold til. At han ofte leverer nøklene til en drøm når folk kommer og skal handle hos Caranord.

- Der av slagordet «Frihet på hjul». Og jeg kan fortelle at vi har mange bevisste kunder. Caravanfolket er perfeksjonister, med utrolig mye kunnskap. Derfor er det veldig viktig at kundene våre får en god erfaring når de kommer hit - at vi kan levere etter forventningene, sier Runar.

Saken fortsetter under bildet.

STOR UTVALG: Hos Caranord er det et godt utvalg av campingvogner. I tillegg er butikken full av spennende utstyr for enhver camping-entusiast. - Det er ikke lenger campingsesong. Vi snakker høysesong og resten av året, sier daglig leder Runar Henriksen hos Caranord.DEN UNIKE GRUPPEN

Han snakker om stolthetsfølelsen, identiteten og tilhørigheten.

- Bobilfolk, de hilser på hverandre ute på veien. Kjøper man bobil, så blir man del av en gruppe. Det er helt unikt. Blir man del av bobilkulturen, så er det nærmest en kult. Og dette har vi stor respekt for. Igjen handler det om friheten til folk, og det kan noen ganger være tunge byrder på våre skuldre å gjøre en caravanist fornøyd, smiler Runar.

VEIEN VIDERE

Runar forteller at Caranord nå har blitt et fritidssenter. Ikke bare selges det bobiler og campingvogner, med tilhørende verksted og ettermarked, men også alt av utstyr og innhold en caravanist måtte behøve.

- Vi har nå laget butikk her på Caranord med produkter fra KAMA fritid. Med alt mulig en caravanist og andre som liker å campe på hvilken som helst måte, måtte behøve. Når man skal fylle opp bobilen, eller skal på telttur, glamping eller camping - så skal vi kunne tilby alt av utstyr. Er det noe som ikke er i butikken, så bestiller vi det på et blunk, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

PRAKTISK OG LETT: Daglig leder Runar Henriksen hos Caranord og selger Espen Teksnes viser fram butikken. - Her finnes det meste av praktisk og lett utstyr for enhver entusiast og folk flest som liker fritidsprodukter og fint design for både camping og glamping, sier Runar.

DEN VIKTIGE VEKTEN

Runar forklarer dette med vekt. Et flittig diskusjonstema blant bobilister. Egenvekt og lasteevne er alltid aktuelt - men til syvende og sist er det totalvekta som taler.

- Alt i butikken her er designet med tanke på lavest mulig vekt. Dette sammenslåbare campingbordet - 2,2 kilo. Så har vi utstyr som handler om et annet viktig element, nemlig kilowatt. Utstyr som bruker minst mulig strøm. Du aner ikke hvor mye genialt som finnes, sier Runar.

Han trekker fram et oppladbart varmeteppe som kan lades med USB, et sånt man har i stolryggen sende sommer- eller høstkvelder for å holde varmen. Som også lader mobiltelefonen når det måtte være behov.

Saken fortsetter under bildet.

LITEN VOGN – STOR HIT: Mindre campingvogner som er lett å trekke har blitt en stor hit. Som ikoniske Action - der det er akkurat nok plass for livet på tur. - Denne er helt fantastisk, sier daglig leder Runar Henriksen hos Caranord.- Så er det koselykter som skaper stemning. Igjen - det handler om fritiden. Ideen om butikk kom i mars 2019. Vi måtte finne på noe nytt da det ble så dørgende stille, sier Runar.

DEN NYE BEGEISTRINGEN

For gjengen i Caranord er det viktig å følge trender, snakke med erfarne caravanister når de kommer innom - lytte og følge med på hva som skjer i caravanverdenen.

- En klar trend er jo at caravanlivet begeistrer på en helt annen måte enn før. Det er ikke lenger «harry» å campe. Og jeg tror årene med Covid-19 har åpnet opp øynene til mange for denne måten å feriere på - i tillegg til å kunne bruke bobilen eller campingvogna i fritiden ellers også, sier Runar.

STOR PÅ INNBYTTE

Nå satser Caranord stort på innbytte av alle typer kjøretøy.

- Vår visjon handler om frihet på hjul, og nå tar vi den et hakk videre med nye solide eiere på plass, forteller Runar.

Han forteller at Caranord er solgt til Stadssalg AS. Og at mulighetene nå er enda større med tanke på salg av nye caravanprodukter.

Saken fortsetter under bildet.

GODT HUMØR: Hos Caranord finner du de ledende campingvognmerkene KABE og ADRIA, i tillegg til bobiler fra Sun Living. - Man blir i godt humør når man kommer inn i ei skikkelig vogn. Dagens campingvogner er utrolig fleksible med smarte funksjoner, smiler daglig leder Runar Henriksen hos Caranord.

- Nå har det åpnet seg mulighet for innbytte. Ikke bare innbytte av campingvogner og bobiler, men alle typer kjøretøy som båt, ATV, hengere og motorsykler, snøscootere og biler. Det fine er at Stadssalg kjøper dette hos oss og selger det videre i sine kanaler, forteller Runar.

Han mener at dette er den eneste caravanbutikken i Norge med denne muligheten for innbytte og synes det er spennende å være med på noe nyskapende i bransjen.

- Dette vil gjøre en handel enklere for folk. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen med solide eiere på lag, sier caranordlederen.

Du kan lese mer om Caranord her.