ELEKTRONISK LYKKE: – Når du kan styre ovnen via en iPad, så åpner det seg en helt ny og spennende hverdag på kjøkkenet, sier Lene Leithe hos Studio Sigdal i Bodø.

Nå kommer det
digitale kjøkkenet

Styr ovnen med iPaden eller ta deg en skitur mens telefon-appen holder styr på elgsteikas kjernetemperatur.

– 2018 blir den store oppturen for det digitale kjøkkenet, sier Lene Leithe hos Studio Sigdal Bodø.

Aktiv hverdag

Det kommer stadig nye løsninger som gjør matlagingen enklere og morsommere.

– Før tok folk seg tid til å vente på at maten skulle bli ferdig, nå vil vi gjerne gjøre noe aktivt i mellomtiden, sier Leithe.

Da er en iPad-styrt ovn og en telefon-app veldig gode hjelpemidler for den aktive kokken.

Saken fortsetter under bildet.

BLÅTT ER FLOTT: Hvitt er på vei ut og nå kommer blant annet kjøkken i blått, med detaljer i gull.

Privatmarkedet på vei opp

For Studio Sigdal Bodø vil 2018 også bli året hvor privatmarkedet øker betydelig. I 2016 sto prosjekter og bedriftsmarkedet for 75 prosent av omsetningen, mens salg til private utgjorde 25 prosent.

– I år forventer vi at det blir 50-50, sier daglig leder Per Ivar Robertsen.

Saken fortsetter under bildet.

FORVENTER ØKNING: – Vi ser at 2018 kommer til å gi oss en klar økning på privatmarkedet, sier daglig leder Per Ivar Robertsen.

Forklaringen er enkel: Den voldsomme byggeaktiviteten i Bodø, som for tiden er helt i Norges-toppen.

– En ny leilighet eller bolig sørger gjerne for tre kjøkkensalg, da det ofte blir to brukte boliger på markedet hvor de nye eierne gjerne pusser opp, sier Robertsen.

Fargerikt miljø

Og da går det gjerne i kjøkken med farger. Der hvor hvitt regjerte før, er kundene nå mer enn villige til å teste både blått og grønt.

– Så er det også stor oppmerksomhet rundt detaljer, som blandebatterier i gull og avtrekk i ulike løsninger og farger, sier Leithe.

Høy trivselsfaktor

En annen ledende trend er at kundene nå går for litt med åpne, franskinspirerte bistro-løsninger:

– Da gjerne med åpne hyller hvor du kan ha friske urter som både hever smaken og øker trivselen på kjøkkenet, sier Leithe.

Saken fortsetter under bildet.

UTEN HÅNDTAK - MED LYS: Den nye Handleless-serien med innlagt lys skaper et helt nytt og visuelt attraktivt kjøkken.

Helt uten håndtak

Det jobbes hele tiden med å komme opp med nye løsninger og i Sigdals Line-serie introduseres nå begrepet ”Handleless”.

­– I stedet for tradisjonelle håndtak, har denne modellen avlange utsparinger med innfelte metallister, både horisontalt og vertikalt, forteller Leithe.

De åpner ved å gripe langs dør – og skuffekanter.

– En smart og praktisk finesse som tilfører kjøkkenet en moderne eleganse.

Dette gir også muligheten til å legge inn lys i de samme utsparingene, noe som løfter designen kraftig.

Saken fortsetter under bildet.

VIFTE I KOMFYREN: En vri, her er vifta felt ned i komfyrtoppen, noe som gjør at du ikke trenger en stor vifte og hette i taket.

I alle prisklasser

Det er stor variasjon i hvilke budsjetter folk setter opp, et kjøkken fra Studio Sigdal kan ligge mellom 50.000 og 600.000 kroner.

For at et kjøkken skal bli bra, er det helt avgjørende at kunden får en topp, profesjonell veiledning hele veien.

– Det at vi kan tilby løsninger med 3D-briller som gir et unikt innblikk i hvordan rommet vil fremstå, er et stort fremskritt i så måte, fremholder Robertsen.