NYE MULIGHETER: – Det at du nå kan få Asak miljøstein i flere fargenyanser, gir deg større muligheter til å være kreativ, sier daglig leder Tore Mosand hos Nordland Betong.

Nå kan du sette farge
på uterommet

Skrevet for nordland betong
04.06.2021 10:15

Asak miljøstein har blitt en enorm suksess. Nå kommer den også i ulike fargevalører.

– Dette er et stort sprang og gjør at kundene nå får langt flere valgmuligheter, sier daglig leder Tore Mosand hos Nordland Betong.

FIRE NYE FARGER

For fabrikken på Langstranda er en av produsentene av den markedsvinnende miljøsteinen. Som nå altsåhar fått en liten ansiktsløftning. Dette i samarbeid med Dagny Thurmann-Moe og KOI Fargestudio.

Foreløpig er det snakk om fire nye farger for beleg- ningssteinen som før hette Parkstein – nå Arena; rød terakotta, blek terrakotta, sand og trøffel. I tillegg én farge – nougat – for en helle på 40x40 centimeter, forteller Mosand.

INSPIRERT AV NATUREN

Den nye fargekolleksjonen har hentet inspirasjon fra naturen og vil gli mykt inn i norske omgivelser uavhen- gig av årstid, værforhold, trender og omkringliggende bygningers fasadefarger.

Fargene er like vakre mot en grå eller hvit fasade som de er mot en fargesatt. De nye fargene kan brukes samlet eller alene og vil bidra til å skape varige lune og hyggelige omgivelser.

Saken fortsetter under bildet.

STORE DIMENSJONER: Nordland Betong leverer også store heller, her er de største: – Vårt mål er å skape produkter som dekker alle behov, både privat og hos profesjonelle utbyggere, sier fabrikksjef Ørjan Mentzoni og daglig leder Tore Mosand hos Nordland Betong/Asak Nord.

KRAFTIG ØKNING PÅ ASAK-PRODUKTENE

For Nordland Betong ble 2020 et meget godt år, med en omsetningsøkning på 25 prosent innen markedsområdet markbetong, noe som reflekterer at det for tiden er svært stor byggeaktivitet i regionen. En pandemi som flytter feriebudsjettet inn i hus, hage og fritidshus bidro også til økningen. 

2020 ble også året hvor Nordland Betong fusjonerte i tre selskaper:

  • Nordland Betong: Ferdigbetong (Bodø, Fauske og Meløy), Grusterminal i Bodø, samt administrasjon/ ledelse
  • Asak Nord: Fabrikk for markbetong-produkter som selges/markedsføres gjennom Asak Miljøstein
  • Nordland Betong Eiendom: Tomter og bygg

– Dette ble resultatet av en prosess hvor vi ønsket å rendyrkede ulike virksomhetsområdene i egne selskaper, sier Mosand.

Saken fortsetter under bildet.

STØTTEMUR: – Våre støttemurer, basert på disse elementene, er veldig etterspurte og de passer inn en rekke plasser, og er svært raske å sette opp sier Tore Mosand

Selskapene har samme ledelse og eiere – Nordland Betong Holding – og vil drive som tidligere.

BÆREKRAFTIG BEDRIFT

Nordland Betong er en bedrift som har et sterkt fokus på en miljøvennlig produksjon og er miljøsertifisert etter ISO 14001. Nå har de bygget et vaskeanlegg for retur- betong og slam som i neste omgang blir resirkulert og satt inn i ny produksjon.

Også sementen de får fra Kjøpsvik er blitt «grønnere» da den bl.a. blir produsert ved hjelp av brukte bildekk som brensel. Dette til erstatning for langt mer forurensende diesel.

Det faktum at Nordland Betong ligger i Bodø fører også til at veien ut til lokale prosjekter blir kort, noe som igjen minsker det miljømessige fotavtrykket. En rask tur rundt i Bodø viser da også at Nordland Betong har levert til flere sentrale bygg:

  • Stormen
  • Central Atrium
  • Scandic Havet
  • Nye City Nord
  • Tverlandsbrua
  • Veipakke Salten

FLERE LEIER FAGFOLK

Også denne våren og sommeren blir det nok mange saltenværinger som vil bruke ekstra mye tid hjemme og da blir også produktene til Nordland Betong etterspurte:

Saken fortsetter under bildet.

ULIKE TYPER: I dag kan du få stein med børstet eller glatt overflate, i ulike fargetoner.

– Miljøstein er noe du kan legge selv, men vi ser at stadig flere velger å leie inn fagfolk til å få jobben gjort, sier Mosand.

Et poeng som det kan være greit å være oppmerksom på er at det i dag finnes to typer fugesand: vanlig og veksthemmende.

– Den veksthemmende har litt høyere pris og krever enda mer nøyaktighet når den skal brukes. Den inneholder litt sement, som herder i fugene, noe som igjen forebygger at det kommer gress og mose opp mellom belegningssteinen, sier Tore Mosand.

Du kan leser mer om Nordland Betong her.