TOTAL FRIHET: Med gode løsninger for utendørs solskjerming får du brukte uteområdene på en langt bedre måte.

Nå kan du ta
uteplassen tilbake

Skrevet for bodø markise og persienneabrikk
06.06.2021 10:06

Utvendig solskjerming kan fort bli starten på en prosess hvor du forvandler uteområdet.

Det viktigste først. Utvendig solskjerming er det som fungerer klart best når du skal begrense sol- varmen som kommer inn i en bolig. Og da velger de aller fleste Zip-screens.

Dette er løsninger som fungerer etter glidelås- prinsippet og gir maksimal stabilitet. Disse sol- skjermene tåler sterk vind da sporet i skinnen sørger for å holde denne skjermingen på plass.

Saken fortsetter under bildet.

DIN PERSONLIGE VEILEDER: Prosjektleder Tor Johan Henriksen sørger for at du fr profesjonelle råd og en god veiledning når du skal finne ut hva som  passer for nettopp din bolig.  Foto: MATS JENSAAS

MANGE MULIGHETER

– Men når vi først beveger oss utendørs, så dukker det også opp en rekke andre muligheter.

Terrassemarkiser er effektiv solskjerming og et fint alternativ til tak over uteplassen. Med støtte- stag / vindsikring kan du også slippe putekassene hvis det begynner å regne, sier prosjektleder Tor Johan Henriksen hos Bodø Markise- og Persienne- fabrikk (BMP).

– Markisene produseres på fabrikk i Norge, og er dermed tilpasset norske forhold. Vi har ulike markiser for ulike behov og leverer skreddersydde løsninger for din bolig. Når det gjelder duker har vi 120 ulike typer, sier Henriksen.

Saken fortsetter under bildet.

DIN EGEN VINTERHAGE

Men det stopper selvfølgelig ikke der. BMP tilbyr flere versjoner av pergola, hvor du kan bygge vegger og tak. Du kan skape en enkel hagestue, en isolert hagestue eller en komplett vinterhage. Og du kan velge mellom duk, glass eller metall-lameller.

I praksis er det kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan organisere uteplassen din, sier prosjektleder Henriksen hos Bodø Markise- og Persiennefabrikk (BMP).

Og det er nettopp da, når det finnes et uttall av løsninger og muligheter, at det er lurt å ta en prat med dine lokale eksperter hos BMP.

– Vi ser ofte at vi kan komme opp med forslag som kundene ikke har tenkt over. Og du trenger heller ikke å sprenge budsjettet for å finne en versjon som tilfredsstiller dine behov, sier Henriksen.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG OG RIKTIG VARME

Lune og koselige uteplasser er også like viktige når vi snakker om fritidsboliger og hytter. Med effektiv skjerming og beskyttelse kan du forlenge utesesongen med flere måneder.

Da er det også viktig å velge rett versjon av terrasse- varmere.

– Vi forhandler varmelamper og terrassevarmere fra Provida Varme AS, Norges ledende leverandør av infrarøde varmeprodukter, sier prosjektleder Tor Johan Henriksen.

Produktene fra BMP holder svært høy kvalitet og har optimal ytelse og levetid.

Du kan lese mer om solskjerming her.