VENN OG FIENDE: Vi elsker sola, men den kan også være en lei fiende når den banker på vinduet. — Vi har alle de løsningene du trenger med tanke på solskjerming sier Lis Kvitflo Gerhardsen (t.v.) og Ingebjørg Jensen hos Bygg- og Montasjeservice.

Nå kan du ta full
kontroll over sola

Vi lengter etter sola, men inne i boligen din vil du gjerne stenge den helt eller delvis ute. Her finner du de beste løsningene.


Solskjerming blir et stadig mer etterspurt produkt og det har Bygg- og Montasjeservice AS i Bodø tatt på alvor.

– Vi har et bredt utvalg for innvendig og utvendig skjerming, både for privatboliger og næringsbygg, sier daglig leder Anders Samuelsen i Bygg- og Montasjeservice.

TOPP KVALITET

De er eksklusive forhandlere for Fischer International Norge, som er en etablert leverandør innen dette markedet.

Saken fortsetter under bildet.

ET HELT NYTT HJEM : Når det er du selv som kan bestemme når og hvor mye sollys som kommer inn i boligen din, er du plutselig sikret et mer harmonisk og behagelig liv. Foto: Fischer

– Her er det snakk om skreddersydde løsninger med produkter som har den høyeste tekniske og estetiske kvalitet, understreker Ingebjørg Jensen.

Hun er utdannet interiørdesigner og har jobbet med interiør og boligstyling siden 2006. Jensen har ansvaret for denne avdelingen hos Bygg- og Montasjeservice. Snart starter også Lise Kvitflo Gerhardsen i samme avdeling, og sammen skal de veilede kundene til flotte resultater.

Når det gjelder solskjerming kan du velge mellom en rekke produkter:

 • Rullegardiner
 • Plissésystemer
 • Gardintilbehør
 • Gardiner
 • Persienner
 • Lamellgardiner
 • Liftgardiner
 • Panelgardiner
 • Utvendige persienner
 • Utvendige screens
 • Vindusmarkiser

FORM, FUNKSJON OG FARGE

– Det er viktig at solskjermingen harmonerer med rom og bygning for øvrig. Det første du bør tenke på er størrelsen på vinduet. Så må man ta stilling til form, funksjon og farge, sier Kvitflo Gerhardsen.

Saken fortsetter under bildet.

FARGERIKE LØSNINGER: Ingebjørg Jensen (t.h.) og Lis Kvitflo Gerhardsen er fagfolkene som bistår deg fra A til Å når du skal sette opp solskjerming i boligen din.

Solskjerming har flere funksjoner:

 • Hindre sjenerende lys
 • Hindrer blekning av møbler og gulv
 • Dempe varme
 • Begrense innsyn

Så er det viktig å vite at hvis det er varmen du vil dempe, så løses dette primært ved hjelp av utvendig skjerming. Den innvendige stanser reflekser i dataskjermer og fjernsyn, i tillegg til at den skaper et trivelig innemiljø og redusert innsyn.

SMART SKJERMING

Det finnes produkter i alle prisklasser, fra enkle og manuelle løsninger til elektriske systemer hvor du kan styre all solskjerming i hele huset ved hjelp av en app på smarttelefonen.

– Dermed kan for eksempel bestemme at sovegardinene på barnerommet blir trukket opp klokken syv, eller når du ønsker at barna skal våkne, sier Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

STORT UTVALG: Uansett hvor stort bygget er, så finnes det gode produkter som sikrer et optimalt innemiljø.

Når det gjelder å begrense innsyn får du produkter som gjør at du selv velger om det er øvre, nedre eller midtre del av vindusflaten som skal skjermes.

SKREDDERSØM

Hvor mange ganger har man ikke stått å plagdes med for korte eller lange gardiner. Eller måtte kappe ned skinner og stenger fordi de ikke passer helt. Hos Bygg- og Montasjeservice får du skreddersydde gardiner i mange forskjellige tekstiler og farger.

– Hos oss får du alt spesialtilpasset, etter dine behov og ønsker, forteller Jensen.

ULIKE SONER

Solskjerming er en blanding av teknikk og styling. Derfor får du alltid gode råd hos Bygg- og Montasjeservice, enten det er snakk om hvilket produkt du bør gå for, eller når det gjelder farge og strukturvalg.

Saken fortsetter under bildet.

ET NYTT LIV: Når det er du selv som bestemmer hvor mye lys som kommer inn i rommet, vil du oppleve at livet blir forvandlet. Foto: Fischer

– Det er ikke sikkert at du trenger maksimal demping av lyset over alt i huset, men at du vil ha full kontroll over fjernsyn og arbeidsområder hvor det står en datamaskin, sier Jensen.

Fagfolkene sørger for at alt av mål blir korrekt og de monterer solskjermingen for deg.

– Dette er et område hvor det er fort å bli plaget, så vi ser at stadig flere velger å få solskjermingen ferdig montert av oss, sier Samuelsen.

Saken fortsetter under bildet.

 STOR ETTERSPØRSEL: – Vi ser at etterspørselen etter gode løsninger for solskjerming bare øker. Da er det betryggende å vite at vi kan levere solide og flotte løsninger som også takler det nordnorske været, sier daglig leder Anders Samuelsen i Bygg- og Montasjeservice.

TAKLER NORDNORSK VÆR

Fordelen med å velge et lokalt firma er at de også har produkter som er tilpasset nordnorske forhold med tanke vær og vind.

– Ingen ønsker en solskjerming som dunker mot ruta eller blafrer når det blir kuling, poengterer Samuelsen.

Med andre ord, hvis du har tenkt på å få bedre kontroll over sola i boligen din, så er Bygg- og Montasjeservice ditt klare førstevalg.

Og når det gjelder næringsbygg er det ofte strenge krav til innemiljø, innsyn og trivsel. Her har Bygg- og Montasjeservice tung erfaring på robuste løsninger som fungerer uansett hvor stort bygget er.


BYGG- OG MONTASJE

Selskapet har en egen tømreravdeling som har spesialisert seg på oppussing og vedlikehold. 

–Vi tar alt fra tak til gulv og bordkledning, samt tilbygg og øvrig renovering, sier daglig leder Anders Samuelsen.

Du kan lese mer om Bygg- og Montasjeservice på deres hjemmeside.