STOLT SJÅFØR: Per Jonas Jølstad har funnet drømmejobben som kranbilsjåfør hos Zahl Transport: – Hver dag byr på nye og spennende oppgaver.

Nå kan verdens 
beste jobb bli din

Per Jonas Jelstad gleder seg til hver dag på jobb med kranbilen. Nå vil han og resten av Zahl Transport ha deg med på laget.

– For å være helt ærlig, jeg kunne ikke ha funnet en bedre jobb og arbeidsplass.

Jelstad, som opprinnelig er utdannet som teknisk tegner, har vært innom det meste. Bilverksted, skiltmontør og trafikkdirigering. Men det var lastebiler som ble lidenskapen, og det store kicket kom da han fikk kjøre kranbil.

TOPP UTSTYR

– Er den ikke vakker?

Jelstad, eller «Sofus» som alle kaller ham, går rundt en mørkeblå Scania G540 med en rødlakkert Palfinger PK 58.002 TEC 7 kran. En kran som tar 15 tonn maks og har en rekkevidde på 33,5 meter. Med fullt utstrekk kan den løfte 400 kilo.

Saken fortsetter under bildet.

HEFTIG KRAN: Her er Per Jonas Jelstad på jobb ved Luftfartstilsynet i Bodø og man ser godt hvor lang rekkevidde krana har. Foto: Zahl Transport

– I tillegg har vi en vinsj som kan kobles på krana, slik at vi kan løfte vertikalt. Dette er gull verdt ved for eksempel vindusmontering, påpeker Jelstad.

VARIERT HVERDAG

Han setter stor pris på at jobben er meget selvstendig og at ingen dager er like. Her handler det om å flytte og løfte alt fra bensintanker og fjernvarmerør til boblebad, containere og veteranfly.

– Denne krana er meget fleksibel og kan utføre en lang rekke oppdrag. Du kommer deg over hus, inn på byggeplasser og steder hvor det kan være trangt og ulendt.

Dette setter igjen krav til kreativitet og en god evne til å vurdere sikkerheten. Så er også dagens utstyr oppgradert med datastyring og gyro, slik at alt håndteres så trygt som mulig.

Saken fortsetter under bildet.

 

  VAKKER ARBEIDSPLASS: Slik kan det se ut en dag på jobben, i Norges vakreste fylke. Foto: Zahl Transport

VAKKERT FYLKE

Med base i Bodø har Jelstad jevnlig jobber rundt om i fylket fra Mo i Rana i sør til Bognes i nord. Da får han også oppleve alt fra midnattsol, nordlys og snøstormer.

– Vi bor i verdens vakreste fylke og det er et privilegium å få lov til å oppleve så mange flotter steder når du er ute på jobb, sier Elstad.

Som dog har ett lite hjertesukk, med tanke på hvor mange timer han tilbringer på veien:

Saken fortetter under bildet.

TOPP MILJØ: – Hos Zahl Transport er vi som en stor familie og du får stor frihet under ansvar, sier Per Jonas Jelstad

– Det burde være obligatorisk for alle bilister at de fikk oppleve hvordan det er å håndtere en lastebil eller buss. Det er fortsatt for mange som glemmer «blindsoner» og som heller ikke legger opp til et smidig samarbeid i trafikken, sier Jelstad.

Zahl Transport har helt siden starten i 1983 hatt et kontinuerlig fokus på kvalitet og kompetanse. Ettersom bedriften har vært i stor vekst de siste årene, har bedriften gjort store investeringer i topp moderne utstyr.

Saken fortsetter under bildet.

VETERAN-FLY: Oppdragene hos Zahl Transport omfatter det meste, som her en gammel Widerøe-maskin hos Norsk Luftfartsmuseum. Foto: Zahl Transport

MOTIVERTE MEDARBEIDERE

Zahl Transport vet også at den egentlige verdien i selskapet ligger hos motiverte medarbeidere som er villige til å skape fornøyde kunder. Derfor bruker de også tid og penger på sosiale tiltak. Bedriften har en leilighet i ferieparadiset Hemavan i Sverige, som medarbeiderne kan leie. Nå planlegger de også å investere i en felles tur til Palfinger-fabrikken i Østerrike.

– Det er viktig for oss å vise at vi bryr oss om de som jobber her. Vi strekker oss langt for å legge forholdene til rette på alle måter, sier Helge Steiro i Zahl Transport.

Har du lyst til å jobbe hos Zahl Transport?

Da tar du kontakt med:

Helge Steiro

M: 91 31 50 39

E: [email protected]

Du kan lese mer om Zahl Transport her.