Rørleggerne i Haneseth VVS vil at folket skal vite at det finnes flere fagfelt enn bare elektrikere i morselskapet.

– Nå skal vi komme oss ut av vår egen skygge!

Skrevet for Haneseth VVS
28.05.2020 19:40

I 60 år har Haneseth eksistert i Bodø, men det er bare to år siden vvs-avdelingen ble startet. Nå vil de vise folket at det finnes andre enn bare elektrikere bak det store navnet.

– Haneseth er et kjent navn, men vi havner litt i skyggen, sier Tommy Saksenvik, daglig leder ved Hanseth VVS.

Å starte med rørleggerdrift i 2018 skulle vise seg å bli en viktig satsing for Haneseth AS, og siden oppstart har Haneseth VVS jobbet med å utvikle seg selv. Saksenvik er klar i sin tale om at hver og en har en viktig rolle for akkurat den utviklingen.

10 ANSATTE - 10 SJEFER

– Hver dag jobber vi med å bygge oss et navn og et ansikt. De som har den beste muligheten til å gjøre det er rørleggerne som er på besøk hos kundene. Da er det viktig at vi gir dem både ansvaret og muligheten til å gjøre det, sier han.

– I Haneseth VVS er vi opptatt at kundene hele tiden skal føle seg ivaretatt og fulgt opp når de får besøk av oss. Den tryggheten mister man hvis vi skal ha en person mellom kunden og rørleggeren som gjør arbeidet.

– Derfor lar vi rørleggerne følge kunden fra start til slutt - som en prosjektleder. Det eneste jeg egentlig gjør, er å sende ut fakturaen, sier han og ler.

– Det gjelder for alle ti ansatte i Haneseth VVS, og hver eneste en er en like viktig del av maskineriet.

Saken fortsetter under bildet.

Jostein Hansen og Tommy Saksenvik er opptatt av at alle rørleggerne, nye eller gamle, skal få føle at de har et viktig ansvar på jobb.

FANT SIN PLASS

Det nyeste tilskuddet i Haneseth VVS er 31 år gamle Sindre Jetmundsen. Han var lenge usikker på hva han ville jobbe med. Det var helt til han snublet over et sveisekurs.

Da banket fremtiden på døren.

– Jeg falt pladask for bransjen og ble jobbende som rørlegger i seks år - og elsket det! For noen måneder siden følte jeg at jeg trengte en tryggere arbeidsplass, og ringte min gamle kollega Jostein Hansen, som nå jobber som avdelingsleder i Haneseth VVS.

– Det tok én telefon så var jeg på rett plass, legger han til.

TRIVES MED ØKT ANSVAR

Jetmundsen er bare tre måneder gammel i jobben, men har allerede fått kjenne på hvordan det er å være sin egen herre på arbeidsplassen.

– Jeg har fått muligheten til å bruke egenskaper jeg har fra før av, samtidig som jeg har tilegnet meg nye. Jeg blir utfordret til å være en egen sjef, og til å ta ansvar for kunder og arbeidet. Alle burde hatt det som dette, sier han og smiler.

– Samtidig kommer jeg tettere på både kunder og avgjørelser som skal tas, og det vokser jeg på som ansatt og person, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg har alltid likt å jobbe med verktøy. Her får jeg både være min egen sjef, samtidig som jeg får være en viktig støttespiller for kundene.

I SKYGGEN AV SITT EGET NAVN

Haneseth VVS har gradvis bygget seg opp til å bli en viktig aktør innen rørleggerbransjen i byen, men Saksenvik innrømmer at det kan by på utfordringer å være en del av et selskap som er mest kjent for å drive med elektrikertjenester.

– Det er ikke alle som tenker at Haneseth har rørleggere også. Morselskapet, eller mor som vi kaller dem, har vært i Bodø i over 60 år, og en såpass ny avdeling som oss blir ikke like synlig da.

– Man kan si at vi står litt i skyggen av vårt eget navn, fortsetter han.

Saksenvik ser imidlertid ikke mørkt på situasjonen.

– Støtten er god fra mor er god, og vi blir inkludert i alt. Det viktigste vi kan gjøre er å fortsette å være der for kundene våre, både på små og store prosjekter. Kunden vet at de får erfaring og en ærlig rørlegger når vi kommer på besøk. Vi bygger et rykte og det skal være utelukkende positivt. 

– Målet er at alle skal vite at Haneseth også har rørleggere. Nå skal vi komme oss ut av vår egen skygge!

Les mer om Haneseth VVS her.

Sindre har tilpasset bilen slik at den skal passe han personlig.