Når bør du rehabilitere skorsteinen?

Det er flere punkter du bør være oppmerksom på i forhold til vedlikehold av pipa. Her kommer noen gode råd fra Nordland Mur & Pipeservice som er eksperter på området.

Nordland Mur & Pipeservice er en av få bedrifter i Norge som har spesialkompetanse innen skorstein og ildstedsarbeid. I tillegg til andre tjenester som mur, puss, samt arbeid med ildsted, tilbyr de rehabilitering av skorsteiner. En defekt skorstein er en sikkerhets- og miljørisiko som må utbedres straks. Ikke vent til det oppstår synlige skader på pipa.

Daglig leder Lasse Kristiansen har noen gode råd til deg som boligeier, om når du bør gi pipa en overhaling. Hvis du kan svare ja på minst ett av disse spørsmålene er tiden inne for å handle:

  • Skal du tilkoble- eller har du tilkoblet et nytt ildsted til pipa?
  • Har feieren eller du selv funnet skader på pipa?
  • Er pipa mer enn ti år gammel?

Forhold som kan skade pipa er skadelig kondensvann, aggressive syrer, regn- eller smeltevann som trenger inn. Dette er tøffe påkjenninger for skorsteinen. Følgen av slike belastninger kan være en utett skorstein. Når skaden er synlig ved at fuktighet har trengt gjennom skorsteinen er det på høy tid til å gjøre noe med det. Rehabilitering av pipa øker forøvrig også verdien på boligen, så dette er en god investering.

Nordland Mur & Pipeservice rehabiliterer gamle, slitte skorsteiner, og skorsteiner som har vært utsatt for pipebrann.  Med årelang erfaring og et høyt faglig nivå, kan du trygt kontakte dem for rehabilitering av pipe.

Piperehabilitering etter Schiedelsystemet foregår fra taket, er renslig og uten inngrep i husets bygningsmessige konstruksjon. Ut over dette dimensjonerer, selger og monterer de riktig pipeløp for ditt varmeanlegg, i tillegg til at de monterer ildsteder, samt murer element og gruvepeiser. De tilbyr også feiing og tilstandsrapport av skorsteiner og ildsteder for hus og hytte.

Ta kontakt for en hyggelig prat på tlf 94 15 25 27 eller email: [email protected].  Se nettsiden for mer informasjon og følg dem gjerne på Facebook.