FULL FART FREMOVER: KPB er klar for å ta Nord- Norge og Norge inn i en bærekraftig fremtid. F.v. inkubatorleder Ingrid Sommerli, senior- rådgiver og teamleder Carl Erik Nyvold, administrerende direktør Erlend Bullvåg, seniorrådgiver Ellinor Kirkfjell og seniorrådgiver Charlotte Lahnborg Alme.

Nordnorsk lokomotiv
med nasjonal suksess

Med base i Bodø har KPB utviklet seg til å bli en nasjonal leverandør av innovasjons- og analysetjenester


Kunnskap er ferskvare og akkurat nå, på tampen av 2022 er det et stort behov for nettopp dette. I etterkant av en pandemi, midt under krig i Europa og usikre fremtidsutsikter, trengs det en fyrlykt. Noe å styre etter.

Det er her KPB kommer inn. De ble etablert for å bistå bedriftsetablerere og sikre videre innovasjon i etablert næringsliv.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG ATALE: KPB har fått forlenget avtalen i det nasjonale inkubasjonsprogrammet i 10 nye år. – Det betyr at vi er sikret virkemidler på minimum fem millioner kroner årlig. Penger som skal brukes til å skape vekst i morgendagens bedrifter i Salten, Lofoten og Vesterålen, sier inkubatorleder Ingrid Sommerli.

PASSERTE NÅLØYET
Og det har de klart, for bevisene står i kø. Det siste kom i starten av denne måneden, hvor KPB fikk forlenget avtalen i det nasjonale inkubasjons- programmet i 10 nye år.

– Det betyr at vi er sikret virkemidler på minimum fem millioner kroner årlig. Penger som skal brukes til å skape vekst i morgendagens bedrifter i Salten, Lofoten og Vesterålen, sier inkubatorleder Ingrid Sommerli.

Hun slår fast at dette er en seier for alle de lovende oppstartsselskapene og bedriftene som er i gang med spennende utviklingsprosjekter.

Av de 43 inkubatorene som søkte på opptaket, var KPBs søknad rangert som nummer 5 i Norge. I begrunnelsen for topplasseringen scorer KPB svært godt på faglig styrke, engasjerte eiere, ledelse, kapasitet og riktig kompetanse. I tillegg er den regionale rollen og forankringen til selskapet svært bra.

Saken fortsetter under bildet.

BEDRE SAMHANDLING:M – Et av hovedproblemene i dag er en utstrakt silotenking, hvor det mangler dialog på tvers. Vi er rett og slett nødt til å skape en bedre samhandling, sier seniorrådgiver Charlotte Lahnborg Alme.

ATTRAKTIV ARBEIDSPLASS
Suksessen til KPB gjør også at de er en attraktiv arbeidsplass. 1. september i år fikk de inn Charlotte Lahnborg Alme som seniorrådgiver. Hun skal i hoved- sak jobbe med helseprosjekter.

Lahnborg Alme har doktorgrad i nevrovitenskap fra NTNU hvor hun forsket på hukommelse ved det anerkjente Kavli Institue for Symstems Neuroscience med nobel- prisvinnerne Edvard og May-Britt Moser som veiledere. Nå ser hun frem til å bidra til å skape et bedre og mer digitalt helsevesen:

– Et av hovedproblemene i dag er en utstrakt silotenking, hvor det mangler dialog på tvers. Vi er rett og slett nødt til å skape en bedre samhandling. Det vil gi pasientene et bedre tilbud og skape en mer effektiv hverdag for fagfolkene i helsevesenet, sier Lahnborg Alme.

Når man i 2022 fortsatt opplever at kritisk helseinformasjon ikke blir formidlet i rett tid mellom sykehus og kommuner for eksempel, er det åpenbart at endring må skje. 

En av Lahnborg Almes oppgaver blir derfor å fungere som en slags «tolk» som kan bidra til at ulike miljøer får en bedre forståelse for hvordan man skaper en mer helhetlig helsetjeneste med pasienten i fokus.

Saken fortsetter under bildet.

BRENNER FOR Å HJELPE: – Det å være til hjelp for at andre skal lykkes er min største motivasjonsfaktor, sier seniorrådgiver Ellinor Kirkfjell.

EN GEDIGEN SUKSESS
En annen «nysignering» hos KPB er Ellinor Kirkfjell. Hun har bakgrunn fra både Trainee Salten og KPB. De siste seks årene har Ellinor jobbet som studie- veileder ved Handelshøgskolen, Nord universitet, der hun også har hatt administrativ oppfølging av ulike studieprogrammer.

– Det å være til hjelp for at andre skal lykkes er min største motivasjonsfaktor, sier hun.

Vel vitende om at nettopp Trainee Salten, som drives av KPB, har vært en gedigen suksess:

I over 10 år har Trainee Salten tilført Salten talentfull kompetanse. Til nå har 109 kandidater vært igjennom programmet inkludert nåværende traineer, og tre fjerdedeler har blitt igjen i Salten etter endt program.

BEST I KLASSEN
KPB har klart å bli en nasjonal aktør med muskler. Det viser blant annet det faktum at de sikrer seg nasjonale analyseoppdrag i skarp konkurranse med store og tunge aktører.

Saken fortsetter under bildet.

TEORI OG PRAKSIS: – Vi jobber ofte i skjæringspunktet mellom samfunnsøkonomi og bedriftsøkonomisk analyse, og kombinerer dette med praktisk kunnskap og næringslivsforståelse, sier seniorrådgiver og teamleder Carl Erik Nyvold.

– Vi jobber ofte i skjæringspunktet mellom samfunns- økonomi og bedriftsøkonomisk analyse, og kombinerer dette med praktisk kunnskap og næringslivsforståelse. Hvert år gjennomfører vi dybdeintervjuer med flere hundre virksomheter, og denne bransje- kunnskapen og innsikten er viktig når vi skal forklare våre kunders omgivelser og sentrale utviklingstrekk, sier seniorrådgiver og teamleder Carl Erik Nyvold.

På kundelisten står selskaper som Norges Bank, Equinor og SpareBank 1 Nord-Norge, i tillegg til departementer, fylkeskommuner, kommuner og enkeltbedrifter.

BÆREKRAFTIGE FORTRINN
Administrerende direktør, Erlend Bullvåg legger ikke skjul på at han er rent så lite stolt over innsatsen til medarbeiderne i KPB. Og nå er det kun én ting som gjelder:

– Vi gir full gass. Vi ser hele tiden etter nye muligheter for å bidra til at flere selskaper i nord skaper bærekraftig konkurransefortrinn.

Saken fortsetter under bildet.

BÆREKRAFTI KONKURRANSEFORTRINN: – Vi ser hele tiden etter nye muligheter for å bidra til at flere selskaper i nord skaper bærekraftig konkurransefortrinn. Dette gjør vi gjennom å utnytte vår unike kunnskap til å utvikle nye ideer for næringslivet i nord, sier administrerende direktør Erlend Bullvåg i KPB.

– Dette gjør vi gjennom å utnytte vår unike kunnskap til å utvikle nye ideer for næringslivet i nord.


Jobber din bedrift med utviklingsprosjekter?

Ta gjerne kontakt for å høre hvordan vi kan hjelpe.

Du kan lese mer om KPB her.