KLAR TIL INNSATS: Gunleif Einarsen hos Norover er klar til innsats med sin slamslugerbil. Selskapet trives med utfordringer og de finner alltid en løsning.

Norover finner
alltid en løsning

Tette eller gamle rør? Lekkasjer? Plaget med overflatevann på gårdsplassen? Da er Norover din beste venn.


Selskapet, som ble etablert i 2015, leverer i dag alle tjenester innen vann og avløp til private aktører, bedriftsmarkedet og til offentlige instanser i hele Nord-Norge.

 – For oss handler det om kvalitet og tillit. Som kunde kan du være trygg på at vi alltid leverer arbeid av ytterste kvalitet og til avtalt tid, sier Silje Neeraas.

PÅ STRAK ARM

Hos Norover ringer telefonen hele tiden, hvor kundene har små og store problemer. Dette er ting de dedikerte fagfolkene tar på strak arm. 

– Vi åpner der det er tett, spyler der det er skittent og tømmer der det er fullt, sier Neeraas.

I dag har selskapet seks medarbeidere i Bodø og fire i Narvik. I tillegg har de etablert en graveentreprenør i Narvik med ytterligere fire medarbeidere.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE LIDENSKAP: – Våre medarbeidere har lang erfaring og tung kompetanse i faget. Alt dette bruker vi for å skape gode løsninger for den enkelte kunde, sier Silje Neeraas.

NYE RØR - HELT ENKELT

En av de etterspurte tjenestene er fornying av rør. Her kan Norover tilby en løsning hvor de rett og slett «skyter» inn nye rør i de gamle – slik at man slipper graving, både ute og inne.

– Det kan bli svært omfattende og kostbart å bytte ut gamle rør hvis man må rive hele kjelleren for å pigge opp betonggulv – eller grave opp hele den steinlagte gårdsplassen. Dette slipper man med rørfornying, sier Neeraas.

Hvis man lurer på hvordan det står til med rørene innvendig, kan Norover rykke ut og gjennomføre rørinspeksjon med kamera. Etter rørinspeksjon lages det en rapport som sier noe om tilstanden på røret og gir mulighet til å planlegge utbedring, istedenfor at det skjer noe akutt som ofte er mer kostbart å fikse. 

TETTE RØR = KRISE

Et svært vanlig og særdeles ubehagelig problem, er tette rør. Her kan Norover rykke ut på kort varsel og redde dagen.

Saken fortsetter under bildet.

 ALLSIDIG BEDRIFT: – Vi åpner der det er tett, spyler der det er skittent og tømmer der det er fullt, sier Silje Neeraas og Gunleif Einarsen hos Norover.

– Vi vet jo at jul og nyttår er høytid for tette rør når folk kommer i skade for å helle ut ribbe og bacon-fett i vasken, påpeker Neeraas.

Men også til hverdags kan du få trøbbel hvis du et litt ubetenksom:

– Har du et knekt egg til overs og skyller det ned i vasken, så skaper du i praksis eggerøre inne i røret.

En annen ting du som boligeier bør være klar over er at hvis du har en sluk ute på gårdsplassen så er dette noe som kan blitt tett på grunn av løv og grus. Dermed blir det overvann som igjen fryser til is når kulden kommer.

Vinteren er også sesongen da dårlig isolerte rør fryser. Her løser Norover problemet med korrekt bruk av steam eller høytrykkspyler. 

VÆR PÅ FORSKUDD

Ved å gjennomføre jevnlig spyling av avløpet kan man hindre at det bygger seg opp fett/utfellinger i røret og man slipper akutte skader som følge av tette avløp.

-Det burde vært helt normalt og en del av vedlikeholdsplanen for alle hus og bygningseiere, å ha en  rutine for spyling av avløpsrørene. Norover tilbyr serviceavtaler for vedlikeholdsspyling og tømming av sandfang – og da passer vi på at det blir gjort ihht. avtalt intervall, sier Neeraas.

Saken fortsetter under bildet.

DITT FØRSTEVALG: Norover har i dag seks medarbeidere i Bodø og fire i Narvik. I tillegg har de etablert en graveentreprenør i Narvik med ytterligere fire medarbeidere. – Vårt mål er å sikre raske og gode løsninger for kundene, sier Silje Neeraas.

UNNGÅ SKADER

Norver er også ditt førstevalg når det handler om å unngå skader. Skal det graves i nærheten av vann- og avløpsledninger, er det avgjørende å få kartlagt nøyaktig hvor rørene ligger. Her gjennomfører Norover trasésøk med en sonde som sender ut signaler som kan fanges inn oppe på bakken. Dermed kan ledningens trasé plottes inn på et gravekart. Man får også en indikasjon på hvor dypt ledningen ligger.

I bunnen av alt det Norover jobber med, ligger det et brennende engasjement for faget.

– Vi er lidenskapelig opptatt av vann og avløp. Våre medarbeidere har lang erfaring og tung kompetanse i faget. Alt dette bruker vi for å skape gode løsninger for den enkelte kunde. For ingen jobb er lik, og da er det opp til oss å skreddersy et tilbud fra gang til gang, avslutter Silje Neeraas.

Du kan lese mer om Norover her.