– På jobben kan jeg være meg selv. Det betyr mye for meg.

Skrevet for Coop Nordland
27.04.2020 13:48 - OPPDATERT 27.04.2020 18:52

Truls Bjerke er et kjent fjes for mange, og et vanlig syn for de som besøker Coops kafé i Storgata. Der har han vært helt siden åpningen, og siden han forlot hotellbransjen.

 

TO GODE NABOER

Truls og broren vant for flere år siden førsteplassen i det meget populære tv-showet Amazing Race. Nå nylig vant han imidlertid prisen som månedens ansatt i Coop, en pris som sier mer om hans dedikasjon til jobben, kundene og de ansatte, enn noe annet.

Selv om sikkert flere er enige i at han burde vinne prisen, så var det nabobutikken som faktisk nominerte bodøværingen.

– Jeg forsto raskt at det var Arnhild Moen som stod bak, og det var utrolig hyggelig gjort. Hun jobber på Coop Prix, vegg i vegg med oss, og har blitt en viktig støttespiller for meg når det koker rundt ørene.

– Når det blir litt mye, er det godt å gå inn til verdens triveligste dame på Coop Prix. Hun har alltid noe snilt å si.

Saken fortsetter under bildet.

Truls er glad han droppet hotellbransjen for å jobbe på Samvirkelaget.

GODT MOTTATT AV KUNDENE

I april 2018 åpnet Coop Samvirkelaget dørene for aller første gang. Siden den gang har kaféen blitt godt mottatt blant kaffetørste kunder

– Dette er arbeidsplass som er i en litt annen situasjon enn mange andre steder. Ungdommene som jobber her har for det meste gått utenom den tradisjonelle jobb-veien, men det synes ikke på kvaliteten de leverer hver dag. De er utrolig flinke til å ta vare på hverandre, nye ansatte, og ikke minst kundene. Arbeidet de gjør er utrolig bra, sier han stolt.

– Kundene har tatt utrolig godt imot oss, og det er tydelig at de setter pris på det som leveres.

 

VIKTIG FOR ALLE

Truls beskriver seg som en ungdommelig person, noe han tror er en fordel på hos kollegaene.

– I tiden min på Smått og Rått jobbet jeg ofte med unge fra blant annet Alberthaugen. Skal de ha noen å relatere til så kan jeg ikke være en gammel og kjedelig fyr.  Jeg kan kjenne meg igjen i flere av situasjonene de er i, og har vært i tidligere. Det viktigste for meg er at de kan føle seg trygg på arbeidsplassen sin.

– Slik jeg ér trives ungdommene med. Det er også godt for min del. For å si det slik, så er jeg glad jeg kan være meg selv på jobben.

Saken fortsetter under bildet.

Et smil og kaffe er alltid noe Truls Bjerke serverer på Coops kafé i Storgata.

MED COOP I RYGGEN

Han poengterer at ingeting hadde vært mulig uten Coop.

– Det at de har skapt en arbeidsmulighet som dette er kjempeviktig for de ungdommene som ikke går den tradisjonelle veien. At de i tillegg legger til rette for at vi kan ha åpent under koronapandemien viser hvor langt de er villig til å gå for å ta vare på oss. Med alle tiltakene er både kundene og ansatte ivaretatt. Hadde jeg eid og drevet denne plassen alene, hadde ikke dette vært mulig. 

– Jeg er stolt over måten Coop og Nav har samarbeidet med oss på.