Travle dager: Trine Nøvik og Stig Otto Nilsen har hendene fulle med å få på plass alt som skal til for å skape tidenes hotell-drøm. – Fauske er et helt naturlig midtpunkt for magiske natur opplevelser, sier de to

– Porten til den magiske naturen

Skrevet for Stadssalg

Opplevelser som varer livet ut blir merkevaren til det nye superhotellet på Fauske.

 

– Dette blir eventyrets hovedkvarter, fastslår Stig Otto Nilsen og Trine Nøvik.

Stadssalg-sjefen er mannen som skal gjennomføre det ingen trodde var mulig. Et nytt Fauske-hotell på 24 etasjer med 250 rom.

Et hotell med innendørs tidevannsbasseng og unik takterrasse hvor gjestene får nærkontakt av tredje grad med nordlyset og midnattssola.

Saken fortsetter under bildet.

Internasjonal attraksjon: Det nye hotellet på Fauske skal trekke besøkende fra Asia, USA og resten av verden. 78 meter høyt og 80 meter ut i havet blir dette et landmerke.  Illustrasjon: Snøhetta

Magiens midtpunkt

– Fauske er et helt naturlig midtpunkt for magiske naturopplevelser, fastslår de.

Det blir blant annet egne rib-turer til verdens sterkeste malstrøm – Saltstraumen som for øvrig også vil prege mye av hotellets utforming og et steinkast unna ligger Svarthammerhola, Nordens største grotte.

– Så har vi Polarsirkelen, en attraksjon både asiater og amerikanere er veldig opptatt av, skyter Stig Otto inn.

Naturlig orkesterplass

– Og Nordlyset, repliserer Trine.

For når du står 78 meter over havnivå, 80 meter fra land, er du kvitt absolutt all lysforurensning. Hvilket betyr at du rett og slett har orkesterplass når nattehimmelen byr opp til en irrgrønn, visuell lysballett.

Vinterstid blir det også en aktiv bruk av Sulitjelma, med scootersafarier i grenseland, alpinbakker, flotte skiløyper og urørt natur.

Saken fortsetter under bildet.

    Enorme dimensjoner: Marmor og inspirasjon fra de mektige kreftene i Saltstraumen vil være vesentlig elementer i det nye superhotellet.  Illustrasjon: Snøhetta

Vinn-vinn situasjon

For et par uker siden ga også Fauske kommunestyre grønt lys til at man skal gå videre med planene om et kombinert kulturhus og konferansesal i tilknytning til hotellet.

– Dette skaper en ekte vinn-vinn situasjon både for kultur- og næringsliv som begge trenger profesjonell arena for å realisere større arrangementer, sier Stig Otto.

Hotellet får sitt eget badeland/akva-park, og det blir bygget en fiskerestaurant under havet hvor menyen vil bære preg av arktisk mat i verdensklasse. 

Regionalt samarbeid

Nærheten til Bodø vil også være viktig for det nye hotellet. Her er det mulig å lage kombinasjonspakker hvor gjestene kan få med seg både storby og gleden av å overnatte på et hypermoderne Snøhetta-designet hotell på Fauske 

– I en tid hvor reiselivsbransjen i Salten ser på mulighetene for et tett og givende samarbeid, vil dette være midt i blinken, sier Stig Otto.

Søknadene strømmer inn

Til tross for at det er kort tid siden hotell-planene ble lansert, har det kommet søknader og henvendelser fra folk som mer enn gjerne vil jobbe der:

– Dette hadde jeg ikke ventet ikke så tidlig i prosessen, sier Trine.

Flere av søkerne har også tung hotell- og reiselivskompetanse og det er hele familier som vil pakke kofferten og reise hjem til Fauske for å få bli med på det nye eventyret.

Saken fortsetter under bildet.

Glødende optimister: Trine Nøvik og Stig Otto Nilsen klør etter å komme i gang med byggingen, men fortsatt er det mye som må forberedes og avklares. 

Bunnsolid økonomi

Et helt sentralt element i dette prosjektet er det solide, økonomiske fundamentet.

­– Vi har allerede den nødvendige egenkapitalen, sier Stig Otto.

For det er resultatene fra bunnsolide Stadssalg som har gjort det mulig for den visjonære gründeren å realisere denne drømmen. Og det har gått fort. Selve idéen er ikke mer enn knappe 1,5 år gammel. 

Eventyrlig sjanse

Men som Stig Otto Nilsen sier:

– Noen ganger kommer den en sjanse som bare er for fantastisk til at du kan gi slipp på den. Det nye hotellet på Fauske er nettopp det – en unik sjanse til å skape noe eventyrlig.

Hvilket får Trine Nøvik til å konkludere med følgende:

– Dette blir den største som har skjedd på Fauske i dette århundret , ja på lang, lang tid.

 

.