KLAR FOR NY JOBB:  Stig Olav Johansen er den nye distriktssjefen for Windsor i Nordland og gleder seg til å lede flinke folk og selge produkter i verdensklasse.

Porten til en ny karriere

Etter å ha montert over 1.000 porter følte Stig Olav Johansen at det var på tide å gjøre noe nytt. Løsningen kom som en julegave dagen før dagen, i form av en tekstmelding.


– Det tar nok litt tid å bli vant med tanken på at jeg har blitt sjef, men sammen med dyktige medarbeidere og produkter i verdensklasse så går det nok helt fint.

52-åringen ble nemlig headhuntet til jobben som ny distriktssjef for Windsor i Nordland. Et firma med en bred liste over produkter:

  • Industriporter
  • Hurtigporter
  • Foldeporter
  • Lastesystemer
  • Brannsikring
  • Rullegitter / Rullesjalusi
  • Rulleporter
  • Dukporter
  • Tidligere industriporter

Saken fortsetter under bildet.

HØY BEREDSKAP: Windsor står klar på kort varsel hvis det skjer noe akutt:– Hvis vår kunde ringer og forteller at det er noe galt med en hovedport, ja da må du rykke ut på minuttet, sier Stig-Olav Johansen.

LANG ERFARIING

Johansen begynte tidlig i arbeidslivet, allerede som 16-åring hadde han en ekstrajobb på den legendariske Candy-kiosken på Tverlandet. Etterpå gikk det slag i slag som yrkessjåfør og portmontør.

Det betyr også at han har forholdt seg til ledere og sjefer i mange utgaver. Men hva er Johansens definisjon på en god sjef:

– Du må håndtere balansegangen mellom å ta like godt vare på bedriften som på folkene dine. Du må være både tydelig og omsorgsfull. Og i vår bransje er det nesten en forutsetning at du kan faget 110 prosent.

DET STORE PUSLESPILLET
For porter er ikke bare porter. Det er snakk om et enormt pusle- spill med mange brikker og mange involverte.

– Det handler ikke om å sette noe inn i et hull i en vegg. Du må forholde deg til at ting kan være skjevt og skakt, som montør må du også spille på lag med elektrikere, tømrere og rørleggere. 

Som nybakt leder er det mye å sette seg inn i og telefonen står ikke stille. En stor blokk med gule post-it lapper blir brukt til å holde kontroll over informasjonen som flyter inn. Og når kunden er litt i tvil, kan Johansen trekke veksler på sin solide erfaring og tunge kompetanse:

– Du har bildet inne i hodet, du ser for deg de mulige løsningene. 

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG ETTERSYN:  – Det er det god butikk for deg og din bedrift når et jevnlig ettersyn sikrer at deler skiftes ut før sammenbrudd, og at alt er smurt og riktig justert, sier Stig Olav Johansen.

Porter kommer i alle størrelser og den største Johansen har vært med på å montere var 15 x 15 meter og veide fire tonn. Den ble hevet og senket av to motorer på 120 kilo hver.

SERVICE 24/7

Windsors avdeling i Nordland opplever stor pågang fra stadig nye kunder. For én ting er å få produktet raskt og effektivt installert, vel vitende om du har kjøpt kvalitet. Noe helt annet er det å sove trygt, vel vitende om at du også er sikret topp service - 24/7.

– Tegner du en serviceavtale med oss, så kommer vi innom til fast avtalte tidspunkter. Porter, lasteramper og værtettinger består av en rekke bevegelige deler som utsettes for slitasje og tøff behandling. Deler som slites vil før eller senere bryte sammen, noe som medfører skader eller funksjonsfeil, sier Johansen.

Porter, gitter og lasteramper er heller ikke noe du bør prøve å reparere selv. Det er direkte farlig.

Derfor er det god butikk for deg og din bedrift når et jevnlig ettersyn sikrer at deler skiftes ut før sammenbrudd, og at alt er smurt og riktig justert. Dette gjelder for eksempel, trinser, lagre, wirer, clutch, hydraulikkpumper, slanger og ventiler.

LIVSVIKTIGE PRODUKTER

Så er det også betryggende å vite at Windsor står klar på kort varsel hvis det skjer noe akutt:

– Hvis vår kunde ringer og forteller at det er noe galt med en hovedport, ja da må du rykke ut på minuttet, sier Johansen.

For det er dette som er portens sjel. Virker den ikke så er det så godt som synonymt med krise. Enten det er snakk om garasjene i et borettslag, et rullegitter på et kjøpesenter, eller porten til et varelager.

Saken fortsetter under bildet.

BALANSEGANGEN: – En god leder må håndtere balansegangen mellom å ta like godt vare på bedriften som på folkene dine. Du må være både tydelig og omsorgsfull. Og i vår bransje er det nesten en forutsetning at du kan faget 110 prosent, sier Stig Olav Johansen.

– Her er det virkelig snakk om at tid er penger. Enten i form av tapt omsetning, fare for skader eller et vogntog som må vente noen ekstra timer, sier Johansen.

I det hele tatt, porter har en sentral funksjon i hele samfunnet. På fiskebruket, på kjølelageret, i tuneller, på smelteverk, oljebaser og brannstasjoner. En port er rett og slett en samfunnskritisk funksjon.

SPENNENDE HVERDAG

Det er også derfor Stig Olav Johansen elsker denne bransjen:

– Ingen dager er like og det dukker stadig opp spennende prosjekter og fascinerende utfordringer.

Selv om han nå er sjef og skal styre butikken, så blir det fortsatt tid til å være litt ute i felten.

– Det kommer stadig nye produkter og nye løsninger og da er det en klar fordel å ha direkte kunnskap om hvordan dette fungerer i praksis.

Du kan leser mer om Windsor her.