Rørt prisvinner: Ida Marie Pedersen tok nesten til tårene da det gikk opp for henne at hun ble den andre vinneren av City Nord-prisen. Her blir hun gratulert av senterleder Tor Austad og markedskonsulent Lene Vikjord.

Prisvinnende gledesspreder

Skrevet for Coop Nordland
10.11.2017 17:43 - OPPDATERT 22.01.2018 21:28

Ida Marie Pedersen (25) er så hekta på jobben at hun gjerne tilbringer fritiden på Java Kaffebar. Nå er hun den andre vinneren av City Nord-Prisen.

Gledessjokket kom kontant da senterleder Tor Austad plutselig dukket opp ved disken hos Ida Marie.

På gråten av glede

­– Jeg kjente gåsehuden løpet oppover armene og måtte virkelig ta meg sammen for ikke å ta til tårene. Dette betyr virkelig mye.

Saken fortsetter under bildet.

 Hjertebank: Pulsen til Ida Marie Pedersen begynte å så hardt og fort da senterleder Tor Austad plutselig dukket opp på Java Kaffebar med månedens City Nord-pris.

Tilbakemeldingene fra kundene er helt entydige. De forteller om en daglig leder ved Java Kaffebar som er konstant sprudlende, leverer topp service og serverer verdens beste kaffe og milkshake.

Viktig for City Nord

– For City Nord er det helt avgjørende at vi har bedrifter med ansatte som gjør det lille ekstra. Det vokser hele senteret på og det gir en uvurderlig ekstraverdi for kundene, sier Austad.

Ida Marie er opprinnelig fra Nannestad, men havnet på Rognan da moren giftet seg og flyttet nordover.

Saken fortsetter under bildet.

Kruttsterke kunstverk: Ida Marie brukte fritiden til å se på Youtube-videoer for å lære seg å lage perfekte mønster i skumme på kaffen.

Hekta på Java

I 2011 fant Ida Marie veien inn til fylkeshovedstaden, fikk seg jobb på Java Kaffebar, og der har hun blitt.

– Jeg rett og slett elsker jobben min. Og hvis jeg skal kose meg litt ekstra en dag, drar jeg innom og er gjest hos meg selv. Eller så kan jeg gjerne bare vandre rundt her på City Nord, hvor opplevelsene står i kø.

Drømmejobben

25-åringen begynte sin karriere som 15 år gammel ryddehjelp på Monolitten Kafé på Oslo Lufthavn. Senere har hun vært innom Saltdal Turistsenter og et pleiehjem, før hun fant drømmejobben på City Nord.

– I starten satt jeg hjemme og studerte Youtube-videoer for å lære hvordan man lager flott mønster i melkeskummet på kaffen.

Saken fortsetter under bildet.

Satser på sunn mat: Ida Marie legger stor vekt på å tilby mat som er både sunn og næringsrik. Men det er også plass til noen syndige kaker.

Kompromissløs kvalitet

I det hele tatt, Ida Marie tanker fag døgnet rundt. Og kommer hun innom en annen kafé og hører at de ansatte steamer melken feil, får hun mest lyst til å snu i døra. Den samme kompromissløse holdningen gir seg utslag på menyvalget:

– Jeg prøver også å ha fokus på å servere mattilbud som er sunt. Når vi nå skal introdusere en pastasalat, så blir det med fullkornspasta.

Hun legger også vekt på magert kjøtt som kylling, kalkun og god roastbiff. Bestselgerne hos Java er per i dag knasende sprø croissanter, saftig foccacia, frøhorn og gulrotkake.

Saken fortetter under bildet.

Tett samarbeid: Det kreves en nøye innøvd koreografi når Ida Marie og Ane Kristiansen jobber side om side på det lille kjøkkenet.

Lykkelig mamma

På fritiden prioriterer hun kvalitetstid sammen med 2,5 år gamle Lilly, ei lita jente som for lengst har fått Java som sitt naturlige stamsted. De drar gjerne på tur i Bodø-marka, tar turen til badeland eller Lekedilla.

Saken fortsetter under bildet.

Fornøyd stamgjest: Terje Amundsen er en av Ida Maries mange stamgjester: – Topp kaffe, koselig miljø og en utrolig trivelig betjening, er Amundsens dom.

Diner-drømmen

Hva er så fremtidsdrømmen? Akkurat står det mellom to ting for Ida Marie. Hun kunne godt tenke seg å bli lærer, men så er det en annen ting som virkelig frister:

– Min egen, amerikanske diner hvor jeg har fullstendig frie tøyler. Kanskje med syngende servitører, slik de har på Ellen’s Stardust Diner på Times Square i New York.