FARGERIK HVERDAG: – Frukt og grønt er noe kundene setter stor pris på og det er viktig at vi hele tiden sørger for at alt ser bra ut, sier Wenche Solveig Jensen.

– Prix er mitt andre hjem

Skrevet for coop nordland
21.10.2020 10:02

Hun vokste opp med torvspade, høygaffel og tunge melkespann. Men det var butikken som skulle bli hennes andre hjem.

– Jeg har vel strengt tatt jobbet hele livet, sier Wenche Solveig Jensen (66).

Hun vokste opp på et småbruk på Nordmela på Andøya. Med en far som var fiskerbonde, ble hun tidlig vant til å ta i et tak. Uten verken traktor eller hest, var det muskelkraft og vante hender som ble løsningen.

HARDT ARBEID OG IDYLL

– Noe av det tyngste var nok å stikke ut og lempe opp torvlumpen, minnes Wenche Solveig.

Torv som ble tørket og forvandlet til ettertraktet brensel. Og som varmet skikkelig i ovnen når vinterstormene feide over øya der ute i havgapet.

Saken fortsetter under bildet.

WENCHE-KJØLA: “Kjøla” hos Prix Andenes har for lengst fått navnet til en medarbeider som blir omtalt som en institusjon. – Målet mitt har alltid vært å skape gode opplevelser for kundene, sier Wenche Solveig Jensen.Men det var også en barndom og oppvekst fylt med samhold, varme og gyllne øyeblikk. Som når faren tok med Solveig og tvillingsøsteren på fisketur i varme sommerkvelder.

– Han tok sykkelen og så satt jeg på stanga og søstera mi på bæreren. Sammen holdt vi fiskeutstyret.

Og fiskegleden har hun beholdt. Wenche Solveig har sitt ett markhull i hagen og lykken er jakten på ørret og røye ved et stille vann hvor bålet knitrer.

– I sommer fikk jeg faktisk fisk på hver eneste tur. Den største var en pen ørret på 1,2 kilo.

BUTIKK HELE LIVET

Sommeren hun fylte 16 kom moren hjem etter en handletur på Andenes og fortalte gledesstrålende at hun hadde fikset jobb til datteren. 25. august 1970 startet Wenche Solveig hos Mode Konfeksjon, en butikk med både klær, parfyme og sysaker.

Til Coop kom hun i 1992 og der er hun fortsatt, på Prix Andenes. I utgangspunktet skulle hun jobbe til hun var 67, men det synes butikksjef Elisabeth Jensen er en dårlig idé. Hun har jobbet side om side med Wenche Solveig i 15 år.

Saken fortsetter under bildet.

STORTRIVES PÅ PRIX: – Når du hver dag gleder deg til å gå på jobb, har du må mange måter vunnet i Lotto, sier Wenche Solveig Jensen. Nå er hun kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland.

– Hun må jo bli her videre. Hun er en institusjon som vi ikke har råd til å miste.

– Jeg kan jo være tilkallingsvikar, sier Wenche Solveig.

– Greit, da blir du tilkalt hver dag, repliserer Jensen.

VERDENS BESTE JOBB

Med 28 års fartstid fra butikken er det kanskje ikke så rart at “kjøla” har fått navnet “Wenche-kjøla”.

– Du blir ikke lei av jobben?

– Lei? Aldri. Her møter du jo så mange fantastiske kunder, jeg har flotte kolleger og ingen dager er like. Nei, dette er verdens beste jobb. Uten tvil.

MÅNEDENS MEDARBEIDER

Arbeidsgleden, innsatsen og humøret har da også imponert andre. For Wenche Solveig ble nominert til månedens medarbeider i Coop Nordland. Juryen kunne ikke ha vært mer enig.

– Hun burde jo strengt tatt fått en pris hvert eneste år, sier butikksjef Elisabeth Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVLE DAGER: Det mangler ikke på oppgaver i en travel butikk, men Wenche Solveig elsker at det er et høyt tempo hvor det skjer mye.

Og Wenche Solveig selv? Hun ble både rørt og stolt:

– Det å bli hedret på denne måten gjør at du blir varm helt inn i sjela.

PIZZA OG LAMMELÅR

Så vil tiden vise hvor lenge hun skal spre glede og service på Prix Andenes. På fritiden, når hun ikke er på fisketur, liker hun å skape god mat på kjøkkenet. Hun er kjent for sine klassiske pizzaer.

Men det stopper ikke der. Da hun nylig var vertskap for jenteklubben hun er med i, var det lammelår som sto på menyen. Et lår som ble stekt i 12 timer på 70 grader, med hvitløk og rosmarin. Servert med gulrot, søtpotet, små rødbetbiter og ertestuing. 

– Godt mat og gode venner forlenger livet. På lik linje med at du må ha en jobb du gleder deg til. Hver dag. Og det har jeg virkelig fått her på Prix Andenes.