DIN GODE RÅDGIVER: Svend Andersen og Bedriftsråd Bodø AS har spesialisert seg på å bistå små og mellomstore bedrifter. – Det er den personlige kontakten med kundene som setter oss i stand til gi de gode rådene, sier Andersen

Rådgiveren som vet
hvor skoen trykker

Skrevet for bedriftsråd bodø
20.01.2021 20:00 - OPPDATERT 20.01.2021 21:44

Lang og bred erfaring fra næringslivet gjør at Svend Andersen er mannen som ga kan gi nettopp din bedrift rådene som er gull verdt.

– Det er ofte den uformelle praten over en kopp kaffe som avdekker de virkelige problemene og som gjør at vi kan finne en god løsning, sier Svend Andersen i Bedriftsråd Bodø AS.

EN TRYGGERE HVERDAG

For i dag er det slik at et regnskapsbyrå er så mye mer enn bare tall og årsoppgjør. Ukentlig kommer det nye forskrifter og lover som bedriftene må forholde seg til.

Saken fortsetter under bildet.

– Mine kunder er små og mellomstore bedrifter og de har som regel ikke kapasitet eller kompetanse til å takle disse utfordringene. Det er her vi kommer inn og kan bidra til at hverdagen blir enklere, tryggere og mer forutsigbar, sier Andersen.

TUNG ERFARING

I motsetning til mange andre regnskapsførere vet han alt om hvordan det er å drive en bedrift fra dag til dag. Han har blant annet vært økonomisjef i det som da var Norges neste største Opel-forhandler i Bærum. Han har hatt en sentral rolle i Nikita, jobbet i Visma og Bodø Glass og Ramme.

Saken fortsetter under bildet.

PERMER INGER HINDRING: I en verden hvor det meste er digitalisert, så er det fortsatt noen bedriftsledere som foretrekker papir og ringpermer: – Jeg bistår alle, uansett hvilken plattform de foretrekker, sier Svend Andersen.

Andersen har i dag spesialisert seg på SMB-markedet og om du kommer med bilagene i en plastpose, så takler han det også.

– I dag er det jo slik at det meste av regnskapstjenester foregår i skyen. Samtidig vet vi at det finnes en del eldre bedriftsledere som synes de digitale løsningene kan være noe utfordrende.

DET STORE BILDET

Og det er her Bedriftsråd Bodø AS kommer inn. Selskapet tilbyr nemlig støtte og hjelp uansett hvilken plattform kundene føler seg komfortable med. Logoen til selskapet er utformet som fire puslespillbrikker som hver står for følgende tema:

  • Regnskap
  • Lønn
  • Skatt
  • Rådgiving

– Vår oppgave er å sørge for at bedriftslederne blir i stand til å sette brikkene sammen til et komplett og oversiktlig bilde, sier Andersen.

Saken fortsetter under bildet.

HYPPIGE ENDRINGER: Nesten ukentlig kommer den nye lover og forskrifter, noe som kan være en stor utfordring for mindre bedrifter. – Min jobb er å være kontinuerlig oppdatert, slik at kundene kan konsentrere seg om det de er gode på – nemlig den jobbe de skal utføre, sier Svend Andersen.

EN AKTIV STØTTESPILLER

Det betyr også at han i tillegg til en økonomisk fagperson, blir en rådgiver og støttespiller for de ulike bedriftene:

– Noen ganger må du også være litt psykolog, for i små og mellomstore bedrifter er privatliv og jobb ofte vevd tett sammen, sier Andersen.

I takt med en økt digitalisering har også kravene til dokumentasjon økt. Andersen har følgende eksempel:

– Når min mor som fortsatt har to sauer på småbruker skal levere selvangivelse, består den i dag av 16 sider. Da gården var i full drift på 80-tallet var det nok med fire sider.

LIVSVIKTIG BISTAND

Så er det også slik at korona-pandemien har skapt utfordringer og Andersen har bistått mange bedrifter med å få på plass alt av opplysninger som må til for å kunne søke livsnødvendige støtteordninger.

Saken fortsetter under bildet.

INTERESSANT JOBB: – Det er veldig givende å få lov til å hjelpe bedriftsledere med å få orden på tall og regnskap, i tillegg til at jeg kan komme med råd og innspill om hvordan de bør organisere bedriften best mulig, sier Svend Andersen.

Og at rådgiving kan være helt avgjørende, viser følgende historie:

En mann med enkeltmannsforetak pådro seg brudd i nakken og havnet på sykehus. Manglende bistand fra regnskapskontoret gjorde at han til slutt ble tvangslignet, noe som førte til en regning på 500.000 kroner.  Lille juleaften kom beskjeden om at huset hans ville bli tvangssolgt 3. januar.

– Jeg fikk tatt tak i saken og det hele endte med at han kun måtte betale 50.000 kroner og berget huset, forteller Andersen.

Tidligere hadde Bedriftsråd Bodø AS opp til sju ansatte. I dag driver Svend Andersen alene, noe som gir ham maksimalt med fleksibilitet og det betyr også at han kan vise til meget prisgunstige tjenester.