FORTRYLLENDE NATUR: Arne Kjell Nyheim og Tor Arne Aga bruker Salten-naturen som arena når Skagen Hotel skal skape uforglemmelige opplevelser for kundene.

Radarparet som skapte hotell-suksess

Med et brennende samfunnsengasjement tuftet på lokalt eierskap, har Arne Kjell Nyheim og Tor Arne Aga skapt en hotellsuksess som vekker nasjonal oppsikt.

– Målet var å lage et rendyrket bed and breakfast-hotell. Vi endte opp med å bli eksperter på å servere en treretters middag til 1.000 mennesker i løpet av noen få timer, sier administrerende direktør i Skagen Hotell Eiendom, Arne Kjell Nyheim.

Fant tonen
Historien om Skagen Hotel i Bodø er fortellingen om bedriften som alltid har gått sine egne veier. Det er også historien om hvordan en tidligere Bodø/Glimt-keeper fant tonen med en garvet kokk og utelivsleder.

Det hele begynte i 1995 da hotellets markedssjef Tor Arne Aga lurte på om Arne Kjell ville bli med på laget.

– Jeg visste jo godt hvem han var, både som Glimt-spiller og som en kreativ hotellmann, sier Arne Kjell.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE OPPLEVELSER: Når du får servert gourmet-mat under nordlysets flakkende scene-show, blir dette en opplevelse du sent vil glemme.

Han glemmer aldri den kvelden Tor Arne kom inn med et turfølge fra Landegode Fyr og ville betale coverchargen på et av byens utesteder med nyfanget torsk.

Eventyrlig reise
Arne Kjell sa ja og det ble starten på en magisk reise.

– Tor Arne er en vandrende trykkoker som hele tiden bobler over av ideer, sier Arne Kjell.

Og noen ganger gikk det raskt. Som da Tor Arne hadde solgt inn et arrangement som krevde to badestamper:

– Vi fikk bare beskjed om at vi måtte kjøpe og montere dem, minnes Arne Kjell.

Derfra gikk det slag i slag, med lavvoer, et utvidet tilbud på Landegode Fyr, satsing i Sulitjelma og ikke minst – et avansert tilbud på catering.

Proff logistikk
Arne Kjell Nyheim var egentlig lei av hotellkjøkken etter 15 år i bransjen, men det ville ikke Tor Arne Aga forholde seg til. Dermed solgte han inn matservering til 500 personer under et arrangement i regi av Private Barnehagers Landsforbund.

Saken fortsetter under bildet.

LUN LAVVO: Stemningen stiger når bålet knitrer og kaster varme skygger inne i lavvoen. Skagen Hotel har spesialisert seg på å skreddersy komplette tilbud inne og ute.

Dette ble startskuddet på en rad av store og kompliserte arrangement, hvor Skagen Hotel leverte full oppdekning til nasjonale kunder som Widerøe, Universitet, og Coop Nordland. De var også en av de sentrale aktørene da Bodø var vertskap for Norwegian Travel Workshop i 2016 – med servering til 750 gjester tre dager på rad.

Nasjonal oppsikt
Innsatsen har ikke gått upåaktet hen og seks ganger på rad har de vært i Stavanger på den store oljemessa sin festival på Vågen.

– Det er ingen selvfølge at et lite hotell, utenfor alle de store kjedene, klarer å kapre et slikt oppdrag, understreker Tor Arne.

Ved flere anledninger har de vurdert å koble seg opp mot en kjede, og andre ganger har de fått konkrete tilbud. Frem til nå har verdien av lokal handlefrihet veid tyngst.

Duoen er levende opptatt av det som skjer i lokalsamfunnet. Tor Arne har i en årrekke hatt sentrale jobber og verv i Bodø/Glimt og Bodø Håndballklubb. Arne Kjell har på sin side frontet styreverv i NHO Reiseliv i Nord-Norge, NHO Nordland, Nordland Reiseliv og Visit Bodø.

Fantastisk personale
Førsteprioritet i alle år har vært profesjonell levering, uansett om det er snakk om hotellovernatting eller større og mindre arrangementer.

Saken fortsetter under bildet.

DYKTIG STAB:  – Uten våre engasjerte ansatte hadde vi ikke klart å oppnå de gode resultatene, sier Arne Kjell NyheimHer i samtale med resepsjonist Tone Vollstad.

– Målet er å skape aktivitet, arbeidsplasser og flotte opplevelser. Og det hadde vi aldri klart uten vårt fantastiske personale på hotellet, sier Tor Arne og Arne Kjell. 

Og de henter frem en Arne Hjeltnes-sitat for å understreke hva de mener:

– Det er ikke som å bo på et hotell i London eller Thailand. Men det er ingen som vil ha det når man reiser nordover. Man vil ha god mat fra området, flott natur og ordentlig gjestfrihet.

– I tillegg ordner dere alt vi skal vi ha: båt, fiskestang, en fjelltur eller hva det måtte være.

Saken fortsetter under bildet.

TETT SAMARBEID: Administrerende direktør Arne Kjell Nyheim og markedssjef Tor Arne Age jobber i tospann og møtes daglig for å legge nye strategier.

Arctic Domes

Nylig investerte de 500.000 kroner i Arctic Domes, store iglolignende telt med gjennomsiktig tak som skal huse nordlysjaktende turister. Disse skal plasseres ut flere steder i Bodø-området. I tillegg har lagt ned betydelige midler i en omfattende oppussing av rommene på hotellet.

I løpet av de 22 årene de har jobbet sammen, har filosofien vært den samme.

– Vi må tjene pengene før vi kan bruke dem.

Banken ville satse
Noe som også har ført til at de har gått med overskudd hvert eneste år – sett bort fra 1998 hvor de investerte kraftig i oppussing og ombygging av hotellet. Det var også da de kom i kontakt med Sparebank 1 Nord-Norge.

– Det opprinnelige budsjettet var på åtte millioner, det endte på 14. Sånn var det ikke det beste utgangspunktet å komme til banken, sier de to.

Men banken falt for den offensive satsingen og ble med på laget. Og da de i fjor ansatte Kristin Ingebrigtsen som ny bedriftsrådgiver, overtok hun ansvaret for Skagen Hotel.

Saken fortsetter under bildet.

VAKRE ROM: Arne Kjell Nyheim viser frem de nyoppussede rommene til bedriftsrådgiver Kristin Ingebrigtsen.  – Det er viktig at vi hele tiden klarer å fornye oss, sier Arne Kjell.

– Vi hadde stor sans for at hun kom inn med tung, operativ kompetanse fra næringslivet, sier Arne Kjell og Tor Arne.

Enklere hverdag
De setter stor pris på at de har en bank med lokal forankring, hvor kommandolinjene er korte og fullmaktene er utvidet. Det gjør hverdagen betydelig enklere for et selskap som etter hvert har fått mange jern i ilden.

– Tilgjengelighet og rask respons er alfa og omega for oss, fastslår Arne Kjell.

For Kristin Ingebrigtsen var møtet med Skagen Hotel både givende og utfordrende. Hvilket også gjør jobben desto mer interessant:

– Vi har mye til felles, særlig med tanke på samfunnsengasjementet. Og der har vi også funnet arenaer hvor vi kan samarbeide, som under den store byfesten i forbindelse med Bodøs 200-årsjubileum.