SÅ GODT SOM NYTT: Den ærverdige OVDS-bygget i Bodø sentrum har gjennomgått en omfattende rehabilitering, i regi av Fasaderenovering AS. – Det er givende å se at vi kan bidra til at gamle verdier får skinne på nytt, sier daglig leder Andreas Kiltman Rykkje.

Rekordrask
fasade-vekst

Skrevet for Fasaderenovering
17.12.2018 12:47

De fikser alt fra ei skjev dør til total oppussing av verneverdige kirker. I løpet av fire år har Fasaderenovering blir en offensiv aktør.

 – Det var aldri måletå vokse så fort, men markedet har tatt godt i mot oss, sier daglig leder Andreas Kiltman Rykkje.

Skal ikke bli størst

I løpet av fire år har bedriften gått fra en omsetning på 4,5 millioner kroner til å passere 33 millioner kroner i år. Nå er 2019 satt av til konsolidering.

 – Vi skal ikke bli størst for en hver pris, målet er å levere topp kvalitet i alle ledd.

 Selskapet er organisert i tre avdelinger; tømring, betong og service. I den siste ligger også blikkenslagertjenester.

Saken fortsetter under bildet.

KIRKE-EKSPERTER: Stamsund kirke ble som et smykke etter at Fasaderenovering AS hadde fullført jobben.   

Dyktige folk

Nøkkelen til suksess ligger, i følge Kiltman Rykkje, i en allsidig og meget oppegående stab på 25 ansatte. For med et bredt spekter av kunder, er det viktig at fagfolkene har evnen til å takle høyst ulike oppgaver.

Fasaderenovering har stått for oppussing av blant annet Norrøna Hotell, OVDS-gården, Bryggeriet og kirker i Svolvær, Stamsund, Sørfjord og på Gruben. Det å håndtere verneverdige bygg har blitt et av selskapets spesialiteter:

– Dette er oppdrag som stiller helt spesielle krav og en tett dialog med både bygningseier og eksperter hos Riksantikvaren.

Fra smått til stort

Fasaderenovering fullførte i august de nye lokalene til Statens Vegvesen,  i det gamle, eksisterende bygget. Og de har også oppdrag for privatpersoner.

– Her om dagen ordnet vi ei dør som var skjev, så spranget og variasjonen er stor.

Saken fortsetter under bildet.

KAPRET STORT OPPDRAG: Glenn Robert Fredriksen og Fasaderenovering har sikret seg en stor jobb som underleverandør for Gunvald Johansen Bygg AS. 

Topptunge med vilje

En annen grunn til suksessen, er det faktum at selskapet de siste årene har sørget for å ruste opp administrasjonen, slik at man hele tiden har nok folk til å følge opp de som jobber ute.

– Slik det er nå kan vi ansette sju nye arbeidere uten at vi må styrke kontor-delen, sier Kiltman Rykkje.

Drømmer om domkirka

Selv er han opprinnelig utdannet elektriker, men har også jobbet som gravemaskinfører, kunderådgiver hos et bilfirma, og stilasbygger.

Hva er så drømmejobben for Fasaderenovering AS?

– Det hadde vært utrolig gøy å få lov til å renovere Bodø Domkirke.