ET SLAGKRAFTIG TEAM: Løvold Solution-konsernet opplever stor vekst og økt etterspørsel i markedet. – Hovedårsaken til suksessen er våre uvurderlige medarbeidere, sier André og Ellisiv Løvold.

– Sammen er vi sterke

Skrevet for løvold solution
18.12.2019 08:54 - OPPDATERT 18.12.2019 09:17

De har gått fra å betjene et nordnorsk marked til å bli en nasjonal aktør. En klar strategi og dyktige medarbeidere er svaret på Løvold-suksessen.

For ti år siden sto bedriften ved et veiskille. Løsningen ble å skape morselskapet Løvold Solution og samle de ulike selskapene under en konsernparaply. Og fra dag én har ønsket om å skape noe vært den sentrale drivkraften.

EN USLÅELIG KOMBINASJON

– Det handler om engasjement, endringsvilje og medarbeidere som brenner for jobben. Da får du en kombinasjon som på det beste er helt uslåelig, sier konsernsjef i Løvold Solution, André Løvold.

Omstilling er et konstant krav.  Dette dannet også bakgrunnen for det strategiske valget om å selge TOOLS Løvold. Og det i selskapets beste år – noensinne. Da var poenget å finne en kjøper som kunne garantere videre drift, og med det sikre arbeidsplassene. TOOLS Norge hadde i tillegg besluttet at de ønsket å eie enhetene selv i framtiden, dermed ble det naturlig at de overtok de fem butikkene som TOOLS Løvold hadde etablert i Nordland.

Saken fortsetter under bildet.

SOLID HÅNDVERK: Spleising av tau og trosser gjøres fortsatt for hånd for å sikre en optimal styrke og kvalitet.

DET STRATEGISKE VALGET

Løvold-selskapene har spisset seg inn mot den maritime sektoren, kapret flere store, nasjonale kunder og ser allerede nå effekten av strategien. Omsetningen er økt med over 30 prosent, og allerede i oktober i år hadde de hentet inn store deler av omsetningen som TOOLS Løvold ville ha bidratt med.

De har gått fra én til fem ingeniører, og nå trenger de flere systemutviklere. For her ligger også en viktig del av suksessen. Ved å samle de ulike fagfolkene under samme tak på havna, har Løvold skapt et integrert miljø hvor de blander erfaring og nyutdannet kompetanse med solid håndverk og avanserte digitale løsninger.

Saken fortsetter under bildet.

NYETABLERING: En egen avdeling i Kristiansund har lettet logistikken, og med lager her, utenfor Bergen og i Hammerfest må ikke varene innom Bodø før de skal ut til store kunder på Vestlandet, Midt-Norge og Finnmark.

ENDRING SKAPER VEKST

En egen avdeling i Kristiansund har lettet logistikken, og med lager her, utenfor Bergen og i Hammerfest må ikke varene innom Bodø før de skal ut til store kunder på Vestlandet, Midt-Norge og Finnmark. Men produksjonen og hovedkontoret skal fortsatt ligge i hjembyen. Igjen, et marked i endring betinger ny infrastruktur. Hvilket også var tanken bak etableringen av Havbruksloggen AS. Et selskap i sterk vekst som har utviklet et unikt web-basert vedlikeholdssystem – skreddersydd for havbruksnæringen.

Etter ti år med rydding og spissing er Løvold Solution-konsernet enda mer klar for å håndtere det maritime markedet. Samtidig som de også har engasjert seg i eiendomsmarkedet og byutvikling.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE PRISVINNERE: André og Ellisiv Løvold er stolte over at Løvold Solution i år ble tildelt Opplyst-prisen.  En pris som er et bevis på at de har banet vei for andre bedrifter og skapt positive ringvirkninger for en hel region.

– Når du har et hjerte for havet, har du også et hjerte for Bodø, sier leder for marked, relasjon og utvikling, Ellisiv Løvold.

Dette har også ført til at ekteparet har engasjert seg i ulike styrer og verv, samtidig som konsernet er en sentral sponsor innen kultur og idrett.

PRISVERDIG INNSATS

Innsatsen har da også blitt lagt merke til. Årets Opplyst-pris gikk til nettopp Løvold Solution. En hovedpris som skulle tildeles en bedrift som har vist at det er mulig  å ta store steg i egen utvikling. Juryen la vekt på at bedriften, med sin suksess, har banet vei for andre bedrifter. De har også bidratt til positive ringvirkninger for regionen som helhet.