NYTT LIV I POSTHUSBYGGET: Acea Properties er i full gang med å forvandle det legendariske Posthusbygget til et senter for kunnskap og utvikling. Fra venstre porteføljeforvalter Runar Berg, prosjektleder Daniel Stavnes, driftstekniker Joachim Angler og administrerende direktør Lars Myhre.

Satser når andre tviler

Inngangen til 2023 virker usikker, men det stopper ikke Acea Properties. De tråkker gasspedalen i bånn og skal investere 250 millioner kroner i Bodø i løpet av 2023.


– Akkurat nå er Bodø den mest spennende byen i Nord-Norge og vi ser ikke noe annet enn store muligheter, sier administrerende direktør Lars Myhre i Acea Properties.

Et veldig godt eksempel på dette er at de er i full gang med en total renovering av den gamle Posthusgården i Bodø. For nå skal UiT - Norges arktiske universitet - flytte inn.

EN NY CAMPUS

– Vi skal skape en egen campus for opp til 200 studenter, sier porteføljeforvalter Runar Berg i Acea Properties. 

Sentralt i planene er en master i informatikk.
I tillegg skal det bli:

  • Forkurs for ingeniør
  • Bachelor datateknikk
  • Samlingsbasert vernepleierutdanning
  • Tilbud til femteårs medisinstudenter

Det til nå litt ukjente selskapet har sikret seg en tiårs-kontrakt hvor UiT skal leie 1.600 kvadratmeter i det ikoniske Bodø-bygget. Det betyr første etasje og kjeller. Så jobbes det med flere spennende aktører i andre etasje. Tredje etasje er per i dag allerede leid ut.

Saken fortsetter under bildet.

BODØS SJEL: Posthusbygget har blitt en uvurderlig del av Bodøs sjel. Nå skal det skapes ny aktivitet bak de røde mursteinsveggene.

ET IKONISK BYGG
Og her må vi hente inn et ord, nemlig ikonisk. For fasaden på Posthusgården er vernet, og den skal bestå. Men innvendig er det snakk om det som på engelsk kalles for en «extreme makeover». Alt skal bli topp moderne og nytt. For Acea Properties føles det helt rett å gå «all in» akkurat nå. Fra før har de sikret seg:

Kirkeparken Eiendom i Tromsø, som eier det gamle Norges Bank-bygget
Central Atrium i Dronningens gate 18 i Bodø
Burøyveien 12 A og B i Bodø

Samtidig så har de store rehabiliteringsprosjekter på gamle bygg og har til mål å utvikle Kvitberget tomten som i dag huser blant annet Rapp Bomek. En kjempesentral industritomt med kaimuligheter.

– Det handler om å skape aktivitet. Akkurat nå er Norge i motgang med høy inflasjon, lakseskatt og en påtrappende resesjon. Da må noen gå i front og bygge i motvind. Vi ønsker å ta den posisjonen og er klar til å utvikle Nord-Norge videre, sier Myhre.

Saken fortsetter under bildet.

TRENGER FLINKE FOLK: Nye Bodø er nemlig en by som har et sterkt behov for personer med utdanning og kompetanse innen alle fagfeltene som omfatter data. Foto: Unsplash

SKRIKENDE DATA-BEHOV
Og det er her Posthusgården kommer inn som en avgjørende brikke i det store puslespillet:

Prognoser viser at Norge vil trenge 66 prosent flere IKT-med- arbeidere innen 2030. I 2020 sysselsatte Bodø IT-bedrifter rundt 1.000 årsverk, med en omsetning på to milliarder kroner. Dette alene viser en enorm vekst, det representerer en tre- dobling i løpet av de ti siste årene.

Nye Bodø er nemlig en by som har et sterkt behov for personer med utdanning og kompetanse innen alle fagfeltene som omfatter data. Store bedrifter som Helse Nord, Widerøe, Power Office og DIPS er hele tiden på jakter etter flinke folk med spisskompetanse.

SOLIDE EIERE
Så er det slik at Acea Properties har solide aktører på eiersiden, nemlig brødrene Roger og Kristian Adolfsen, Even Carlsen, Benn Eidissen og en av gründerne av PowerOffice Gøran Wiik Thomassen.

– For oss er det betryggende å ha eiere som er villige til å tenke langsiktig og som legger vekt på å skape en nordnorsk merverdi. Når vi nå får UiT inn i Bodø sentrum, så vil dette styrke kulturen og bylivet i Bodø. Det er viktig å få studentene inn til byen for å skape aktivitet.

Skulle du være en IT-aktør som ønsker å lokalisere seg tett på informatikk-miljøet, er det bare å ta kontakt med Acea.