Bydel i kraftig vekst: – Hunstad er et område i kraftig vekst og da synes vi det er veldig spennende å få lov til å være med på utviklingen av dette området, sier gründer Gunnar Johansen. Her flankert av sine to sønner Jørn Vidar (t.v) og Andreas. I bakgrunnen det nye Hunstadsenteret.

Satser på senter
utenfor sentrum

Skrevet for Gunvald Johansen

De har satt sitt fingeravtrykk på Bodø sentrum i år etter år. Nå gleder Gunvald Johansen seg til å være i front når Hunstad får en kraftig ansiktsløfting.

– Muligheten var bare for bra til at vi kunne gi slipp på den, sier gründer og administrerende direktør Gunnar Johansen i Gunvald Johansen Holding AS.

Et helt unikt tilbud

Og muligheten var Hunstadsenteret. Først vurderte de å legge inn bud på kun selve gjenoppbyggingen. Så kjøpte de branntomta og forsikringsoppgjøret, men planla å selge bygget videre i etterkant.

– Til slutt ble det for fristende å beholde det nye Hunstad-senteret, for dette blir et helt unikt tilbud, sier Gunnar Johansen.

Senteret, som har 20 leietakere, vil gi hele Hunstad-området er kraftig løft. Og innsalget gikk smertefritt.

– Vi leide inn tidligere senterleder ved City Nord, Arnfinn Larsen, og han gjorde en kjempejobb.

Saken fortsetter under bildet.

Ny kraftsenter: Det nye kjøpesenteret, som har 20 leietakere, vil gi hele Hunstad-området er kraftig løft  

Ny Byggmakker

Når det nye Hunstadsenteret åpner, er neste skritt i planen å etablere en ny Byggmakker-butikk rett i nærheten. Dette er en investering til mellom 50 og 60 millioner kroner.

– Dette er et område i kraftig vekst med en potensiell kundekrets på rund 20.000 mennesker, sier administrerende direktør Andreas Johansen i Gunvald Johansen Handel AS.

Det planlegges 1.000 nye boliger i området og etter at bomringen kom, har det blitt ekstra attraktivt å handle mest mulig lokalt i området.

Spennende planer

Så har da den driftige familien heller ikke tenkt å stanse her. De sitter nemlig med nok en ledig tomt i det samme området. Og der har de svært spennende planer, men per nå er de ikke klare til å røpe konkrete merke- eller kjedenavn:

– Vi ser nok for oss noe innen detaljhandler, sier Andreas Johansen.

Saken fortsetter under bildet.

Signalbygg: Det nye rådhuset blir et av byens nye signalbygg, men helt banebrytende arkitektur,  Illustrasjon: Atelier Lorentzen Langkilde

For Gunvald Johansen-konsernet ble 2016 et meget godt år, med en omsetning på 731 millioner kroner og et resultat før skatt på 44 millioner kroner. Totalt sysselsetter de 250 personer. 

Høy aktivitet

Aktiviteten i selskapet er høy og de etablerer en ny Byggmakker på Leknes til 50 millioner kroner og bygger nytt og utvider i Svolvær for like mye.

– Så er vi ikke så rent lite stolte over at vi får bygge det nye rådhuset i Bodø. For en bedrift som alltid har preget bybildet, så er dette absolutt et prestisjeprosjekt, sier administrerende direktør Jørn Vidar Johansen i Gunvald Johansen Bygg AS.

Saken fortsetter under bildet.

Spennende løsninger: Det nye rådhuset, som skal knyttes til det gamle, omfatter mange spennende interiør-løsninger.  lllustrasjon: Atelier Lorentzen Langkilde 

Dette prosjektet alene har en verdi på 360 millioner kroner.

Familiebedriften har også endret på eierstrukturen. Frem til nå har Gunnar Johansen eid 60 prosent av aksjene, mens hans to sønner Jørn Vidar og Andreas har hatt 20 prosent hver.

– Jeg blir jo ikke yngre med årene som går og derfor er det på tide å begynne å tenke på en langsom nedtrapping, sier Gunnar Johansen.

Med den nye strukturen vil han sitte med 40 prosent av aksjene, mens sønnene har 30 prosent hver.