Det finnes mange muligheter når du skal pusse opp eller bygge nytt kjøkken. Da er det lurt å søke råd og tips fra eksperter. Foto: Unsplash

Skal du pusse opp kjøkkenet?

Skrevet for Respons Nu
03.05.2021 14:54 - OPPDATERT 03.05.2021 22:22

Vi har vært ute hos noen av Bodøs fremste eksperter på området og innhentet noen gode tips og inspirasjon til deg som skal fornye ditt kjøkken.

KORTREIST KJØKKEN, LANGVARIG GLEDE 

Sigdalskjøkken er et symbol på norske håndverkstradisjoner, norske kvalitetsstandarder, og ikke minst norske idealer om kortreiste produkter. 

Studio Sigdal Bodø, butikken i Sjøgata 34, er lokaleid av Per Ivar Robertsen og med sine fem ansatte hjelper de deg gjennom hele kjøkkenprosessen, fra idéstadiet og helt fram til du er 100 % fornøyd, i tråd med Sigdalmetoden. Robertsen har et råd til deg som skal pusse opp eller bygge nytt kjøkken: 

- Spør mest mulig når du skal begynne se på alternativer som finnes. Hvilke ønsker har du når det gjelder funksjonalitet? Hva er budsjettrammen? Hvor stort areal har du? Jo flere spørsmål du har jo bedre vil resultatet bli, påpeker han. 

Det finnes ingen snarvei til det perfekte kjøkken

Sigdalmetoden  bygger på 70 års erfaring med å designe, bygge og levere kjøkken og innebærer blant annet at du vil få en personlig kontakt, som er med gjennom hele prosessen. Dette vil bidra til at du kan styre unne de fleste fallgruver og se muligheter istedenfor hindringer.  Vedkommende vil svare deg på spørsmålene dine og guide deg gjennom tilbehør, installasjon og alt annet som påvirker ditt valg på kjøkken.  De tilbyr bl.a. meget realistiske tegninger og 3D-briller. Det første trinnet er å planlegge og tegne det nye kjøkkenet. Her ser de spesielt på behov og areal. Her er det viktig at du har tenkt nøye igjennom hvilke behov og ønsker du har. Og som nevnt tidligere, spør flest mulig spørsmål for best mulig resultat. 

Skapene fra Sigdal er sammensatt og kontrollert av erfarne medarbeidere på deres fabrikk i Eggedal. Når kjøkkenet er ferdig produsert leveres det i moduler hjem til deg. Innredningen kommer direkte fra fabrikken i én leveranse, uansett hvor du bor i Norge. De tilbyr også installering av kjøkkenet utført av kyndige fagfolk.  

Ta turen innom Studio Sigdal Bodø for å se den flotte utstillingen i Sjøgata 34. Du kan ellers nå dem for en hyggelig kjøkkenprat på tlf 75 50 02 50 eller e-mail: [email protected] For mer informasjon se nettsiden og følg dem på Facebook for inspirasjon og tips. 

I tillegg til et rikt utvalg av modeller, kan Sigdal skreddersy ditt nye kjøkken både når det gjelder farge, overflate og detaljer. Foto: Sigdalkjøkken

 

LAG ET UNIKT UTTRYKK FOR DITT KJØKKEN

Proffkeramikeren Bodø er en profesjonell mur og- flisentreprenør, som utfører jobber for private kunder, større entreprenører og lokalt næringsliv. De ønsker være det åpenbare valget om du skal ha utført flisarbeid på vegg eller gulv i forbindelse med oppussing av, eller etablering av nytt kjøkken.  Daglig leder og murermester Bjørnar Lyngved sier det er mange spennende muligheter for å skape et unikt uttrykk på kjøkkenet, ved å fliselegge gulv og vegger. 

- Bruk gjerne dekorfliser i kombinasjon med ensfargede fliser. Det finnes utallige løsninger og kombinasjoner. Lek med størrelser og former, her finnes det mange muligheter, uttaler Lyngved.

Han understreker også betydningen av å ha fagfolk involvert før man tar beslutninger i forhold til fliselegging. 

- Vi kommer gjerne på en gratis og uforpliktende befaring og kan da gi litt tips og råd om hva man bør tenke på, avslutter han. 

Ta gjerne kontakt med Proffkeramikeren Bodø for en uforpliktende samtale rundt ditt kjøkkenprosjekt på tlf: 41 28 68 37 eller e-mail: [email protected] Du finner dem også på Facebook.

Proffkeramikeren samarbeider blant annet med Fagflis Bodø som har et bredt utvalg spennende fliser til ditt kjøkken. På bildet vises kvalitetsfliser fra den italienske produsenten Cir.

 

UNNGÅ OVERRASKELSER

Ossletten Elektro er et lokalt autorisert elektro installasjonsfirma i Bodø. Uansett om du skal pusse opp kjøkkenet eller om det er et nybygg. Deres hyggelige elektrikere kan utføre både små og mellomstore oppdrag. Daglig leder Geir Osletten har et viktig budskap til deg som planlegger nytt kjøkken: 

- Om du skal pusse opp eller bygge nytt kjøkken i en eldre bolig, må det i forbindelse av fornying av kjøkkenet ofte til et omfattende elektrisk arbeid, uttaler Osletten. 

Når du skal pusse opp eller bygge nytt kjøkken er det derfor lurt å involvere en elektriker tidlig ifølge ham. 

- Ofte kan det være at det elektriske anlegget ikke er tilpasset nye kjøkken. Derfor bør du være tidlig ute i planleggingsfasen med å involvere en elektriker. Dette kan bidra til at du klarer holde deg innenfor ønsket budsjett, avslutter Osletten.

Ta gjerne kontakt med Ossletten Elektro for gratis og uforpliktende befaring. De har tett samarbeid med seriøse håndverkere og syr gjerne sammen en totalpakke for deg. Ta kontakt på e-mail: [email protected] eller på tlf 97 06 03 11. Se ellers nettsiden for mer informasjon og følg dem gjerne på Facebook

Ossletten Elektro har faglærte og dyktige elektrikere med lokal forankring. Kjøkkenet på bildet er levert av Designa og er fra et prosjekt hvor Osletten Elektro medvirket.

 

FÅ DET RIKTIG FØRSTE GANG

Novo Rør AS er din lokale fagmann innen rørleggerarbeid i Bodø. Her er det detaljer, kvalitet og god kommunikasjon som er i fokus. Ingen jobb er for liten og befaring er mulig både på kveldstid og i helger. Daglig leder Axel Nicklisch har noen gode råd til deg som skal fornye kjøkkenet. 

- Forsikre deg om at røranlegget er oppdatert. Om du ønsker flytte på vask og oppvaskmaskin er det spesielt viktig at du involverer rørlegger tidlig i planleggingen. Dersom du etter å ha montert kjøkkenet må gjøre endringer, kan det føre til unødvendige ekstra kostnader og tidsbruk, uttaler Nicklisch.

Han poengterer videre at det viktig å montere en lekkasjesikring, når man først skal pusse opp eller sette opp et nytt kjøkken. 

- En vannstopper (lekkasjesikring) stopper vanntilførselen hvis uhellet skulle være ute og det oppstår en lekkasje. Dette kan begrense omfanget av skaden og forhindre at mye vann lekker ut. En god investering med andre ord, avslutter han. 

Ta gjerne kontakt med Novo Rør AS for en gratis befaring eller en prat rundt ditt kjøkkenprosjekt, på tlf 98 83 13 83 eller på e-mail: [email protected]. Se ellers nettsiden og følg dem gjerne på Facebook

Kanskje ønsker du flytte vasken til kjøkkenøy? Da er det viktig at røropplegget er tilpasset dette. Foto: Unsplash