LOKALE FAGFOLK: Hos BDO i Bodø er du sikret til bred erfaring og tung kompetanse innen regnskap, revisjon og rådgiving. – Vår motivasjon er knyttet til at kundene våre skal lykkes og få en bedre hverdag, sier partner på revisjon Marius Christoffer Storvik.

Skaper merverdi
for din bedrift.

De kjenner utfordringene og ser mulighetene. Et sterkt ønske om å hjelpe din bedrift er selve grunnmuren i BDO.


Det er det tette samspillet med kundene som gjør dette til verdens mest spennende jobb, sier partner på revisjon, Marius Christoffer Storvik.

Han har vært med hele reisen fra BDO så dagens lys i Bodø. Men, paradoksalt nok, det var ikke regnskap og revisjon han skulle jobbe med.

– Både pappa og bestefar drev regnskapsfirma og jeg ville gjøre noe helt annet. Via elevbedriften Lofotpakken UB på videregående fikk jeg smaken på salg og markedsføring.

TILTRUKKET AV TALLENE
Derfor var dette planen da han dro fra Gravdal i Lofoten til Trondheim for å studere. Men han hadde så vidt kommet i gang med studiene da han oppdaget at skatt og regnskap både var spennende og noe han hadde talent for.

Da tiden kom for å finne seg en jobb, falt valget på Inter Revisjon
i Bodø. Men før han rakk å komme inn døra, hadde en fusjon sørget for at det nå sto BDO på skiltet.

– Vi begynte med 11 medarbeidere i 2011, i dag er vi 40. Nå har vi også fått vår første advokat på plass.

Storvik jobbet seg opp til teamleder og i dag er han partner på revisjon. Den solide veksten til selskapet har også ført til at de har alt fra kiosken på hjørnet til store konsern og foretak. Felles for dem alle er at de har sine helt spesielle behov ut i fra størrelse og bransje.

Saken fortsetter under bildet.

 MÅ PLANLEGGES: – Akkurat nå ser vi at det er mange bedrifter som skal gjennom et generasjonsskifte. Dette er noe som må planlegges nøye og det er en klar fordel å begynne så tidlig som mulig, sier Marius Christoffer Storvik.

TRENGER BRANSJEKUNNSKAP
Dette er også noe som Storvik og hans kolleger har begynt å ta mer og mer hensyn til:

– Vi ser at det er behov for spesifikk bransjekunnskap, da i tillegg til den rent økonomiske kompetansen.

I dag er det ikke nok være god på kun regnskap og revisjon, du er like mye en sparringspartner for både daglig leder og styret.

– Akkurat nå ser vi at det er mange bedrifter som skal gjennom et generasjonsskifte. Dette er noe som må planlegges nøye og det er en klar fordel å begynne så tidlig som mulig. Det faktum at det kan bli innført en arveavgift allerede 15. april i år, er også en faktor som spiller inn på dette området.

POLITISK RISIKO

God håndtering og vurdering av risiko står sentralt i alle bransjer. 

– Det vi nå ser er at politisk risiko er noe som må settes høyt på listen. Vedtak i Stortinget kan over natten snu opp ned på rammebetingelsene, slik grunnrenteskatten sendte et sjokk inn i blant oppdrettsnæringen. Næringslivet trenger forutsigbarhet og her har det nok gått litt vel fort i svingene, mener Storvik

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG BISTAND: Når en bedrift hører navnet BDO ønsker Storvik at de skal forbinde det med «folk som hjelper folk». – Og lokale folk som hjelper lokale folk. Vi kjenner området, vi kjenner næringslivet, sier Marius Christoffer Storvik.

 

BDO har allerede registrert at det er en viss grad av bekymring. En undersøkelse blant små og mellomstore bedrifter viser at man forventer mindre vekst enn i fjor. Global uro og uklare rammevilkår er det som bekymrer mest.

Den nye åpenhetsloven er et annet forhold som mange bedriftsledere sliter med å ta inn over seg når det blir krav om dokumentasjon av hvor varere og tjenester kommer fra. Dette går igjen hånd i hånd med det grønne skiftet og behovet for bærekraftsrapporter. Nylig bisto BDO Kvarøy Fiskeoppdrett med en slik gjennomgang.

Saken fortsetter under bildet.

SKATTESJOKK: – Det vi nå ser er at politisk risiko er noe som må settes høyt på listen. Vedtak i Stortinget kan over natten snu opp ned på rammebetingelsene, slik grunnrenteskatten sendte et sjokk inn i blant oppdrettsnæringen. Næringslivet trenger forutsigbarhet og her har det nok gått litt vel fort i svingene, mener Marius Christoffer Storvik.

– Her har vi nå laget et skalerbart tilbud hvor vi kan gjøre absolutt alt eller bare yte litt bistand.

TVERRFAGLIG SAMARBEID
For Storvik er det viktig å kunne være en veileder for nye med- arbeidere og bidra til at alle drar i samme retning.

– For oss er det helt sentralt å jobbe på tvers, vi setter sammen team alt etter hva den konkrete kunden trenger av tjenester.

Når en bedrift hører navnet BDO ønsker Storvik at de skal forbinde det med «folk som hjelper folk».

– Og lokale folk som hjelper lokale folk. Vi kjenner området, vi kjenner næringslivet.

EN EKSTRA SLAGKRAFT
Så er det en ekstra ressurs at BDO har over 2.000 ansatte fordelt på mer enn 70 kontoret rundt om i Norge:

– Det betyr at skulle det dukke en helt spesifikk problemstilling, så har vi alltid en ekspert et sted som kan styrke teamet vårt.

Og hvis du driver et selskap som har utenlandske markeder, er det betryggende å vite at BDO er tilstede i 164 land med i overkant av 95.000 medarbeidere.

Selv om denne bransjen er beryktet for å kreve mye overtid, har Storvik bestemt seg for å gå foran med et godt eksempel. Særlig etter at han ble pappa. I dag har han to barn på fire og seks.

– For meg er det viktig å være tilstede for dem. Så må jeg også få tid til litt løping, skigåing og toppturer. Med en litt stillesittende jobb trenger kroppen noen fysiske utfordringer.

Du kan leser mer om BDO her.