RASK VEKST – Det er flott å se at vi er i rask vekst og dermed også kan tilby nye og spennende jobber i Bodø, sier sivilingeniør og avdelingsleder Magne Aas hos Rambøll

Skaper nye Bodø
i et høyt tempo

De vokser hurtig og jakter hele tiden på flinke folk. Bare hittil i år har Rambøll Bodø ansatt fem nye medarbeidere, og nå er det ledig stilling som VVS-ingeniør.

– Vi ser at det er en stor aktivitet i Bodø på mange områder og vi setter stor pris på å få lov til være med på denne utviklingen, sier sivilingeniør og avdelingsleder Magne Aas.

Rambøll har vært i Norge i 76 år og i Bodø siden 2011 da de kjøpte opp ProsjektPartner Bodø AS. Med nye folk på laget betyr det at selskapet besitter en fin blanding av fagfelt, erfaring, rutine og fersk kompetanse.

Saken fortsetter under bildet.

FERSK KOMPETANE: Bare hittil i år har Rambøll Bodø ansatt fem nye medarbeidere. Fra venstre Eirik Svartsund Arntsen (konstruksjonteknikk) fra Bodø, Børge Kristensen (byggeleder) fra Bodø, Frida Berg (siv.ing. elektro) fra Bodø, Marie Hefte (siv.ing. elektro) fra Hallingdal og Andrea Utnes (VVS-ingeniør) fra Tromsø.

HJEM TIL DRØMMEJOBBEN

– Jeg har hele tiden drømt om å komme tilbake til Bodø, sier Eirik Svartsund Arntsen.

Han vendte hjem etter fem år ved NTNU i Trondheim med en master i konstruksjonsteknikk i bagasjen og gikk rett inn i jobb hos Rambøll.

– Det var en stor overraskelse å se hvor mye som hadde forvandlet seg i Bodø på disse årene, nå var det mye mer engasjement og positivitet her, sier Svartsund Arntsen.

Vil du bli med på den spennende reisen?

Nå jakter Rambøll på en VVS-ingeniør.

Les mer om jobben her.

UNIK SERTIFISERING

Som Norges første norske virksomhet og den første rådgivende ingeniørvirksomheten i verden, har Rambøll Norge blitt sertifisert etter FNs 17 bærekraftmål.

Saken fortsetter under bildet.

BANEBRYTENDE PROSJEKT: Rambøll har vært med på hele reisen i forbindelse med ombygging av Nordlandssykehuset, noe de beskriver som et miljømessig banebrytende prosjekt.

– Dette er et håndfast bevis på at våre kunder kan være trygge på at våre rådgivere kan bidra med tydelige og konstruktive innspill og faglige råd knyttet til bærekraft, understreker Aas.

Et helt konkret eksempel på dette, er ombyggingen av Nordlandssykehuset. Hvor man valgte en banebrytende løsning som innebar å integrere de gamle stein- og betongkonstruksjonene i det nye bygget. Hvilket igjen sørget for et lavere miljømessig fotavtrykk enn om alt det gamle hadde blitt revet.

BRED PORTEFØLJE

En gjennomgang av porteføljen til Rambøll Bodø blir en vandring i moderne byutvikling. De har vært innom en rekke store og tunge prosjekter:

  • Nordlandssykehuset
  • Kulturkvartalet
  • Bodø rådhus
  • Mørkvedbukta skole
  • Jektefartsmuseet
  • Kvartal 99
  • Bodø 360
  • The Storm
  • Aspåsen skole
  • Kvitbrygga på Kjerringøy

Men de har også jobbet andre steder som f.eks. for Yara i Glomfjord, lakseslakteriert på Sørarnøy (Salten N950) og Storskjæret i Steigen og har også folk engasjert på skolebygging i Finnmark.

Saken fortsetter under bildet.

STORMENDE BYUTVIKLING: Rambøll Bodø var inne med sine fagfolk da «The Storm» ble bygget.

INGEN JOBB ER FOR LITEN

Så skulle man tro at Rambøll Bodø bare tar store og tunge prosjekter, men de gjør like gjerne mindre ting som f.eks. branntekniske vurderinger av en garasje og ombygging av et loft.

– Dette kan fort være like faglig utfordrende, når du skal forholde deg til en allerede eksisterende konstruksjon, sier prosjektleder Terje Winther.

Han har vært med fra starten i 1997 da Prosjektpartner så dagens lys for første gang.

– Det har vært en lang reise og faget har jo endret seg dramatisk. Det begynte med tegnebord og manuelle utregninger. I dag kan vi jo prøvebygge alt i 3D på datamaskinen.

Saken fortsetter under bildet.

TEKNOLOGISK KVANTESPRANG: Ny teknologi har forvandlet mye av måten ingeniørene jobber på. Her er Eirik Svartsund Arntsen i gang med å studere en konstruksjon på datamaskinen.

MENNESKER OG NATUR SKAL BLOMSTRE

I Norge har Rambøll mer enn 1.600 medarbeidere fordelt på 16 kontorer over hele landet. På verdensbasis er det 16.500 eksperter lokalisert på 300 kontorer i 35 land. Den årlige omsetningen er på 1,9 milliarder.

 Oppdraget er like enkelt som det er utfordrende: 

«Lage bærekraftige samfunn der mennesker og natur blomstrer»

MÅ BRENNE FOR JOBBEN

Blant verdiene finner vi stikkord som integritet, kvalitet, empati og samarbeid. Men også to andre ord: «Glede og lidenskap».

Saken fortsetter under bildet.

SOLID ERFARING: Tre av de fire som var med å starte ProsjektPartner Bodø i 1997, jobber fortsatT i Rambøll Bodø. Fra venstre Rolf Støre, Terje Winther og Geir Grimstad.

– Dette står helt sentralt. Du skal glede deg til å gå på jobb hver dag og du gjør en bedre jobb om du brenner for det du driver med. Hos oss er det høyt under taket og humor er viktig. Vi jobber hele tiden med å bygge et sammensveiset miljø hvor de ansatte også liker å gjøre ting sammen på fritiden, poengterer Aas.

VIKTIG SAMSPILL

Rambøll Bodø har lokal ekspertise innen EL, VVS, brann, bygg (konstruksjonsteknikk) og prosjekt- og byggeledelse.

Men siden de er del av et nasjonalt konsern kan de hele tiden trekke veksler på ekspertise fra andre kontoret. Det skaper en synergi som gjør at avdelingen kan takle det som måtte dukke opp, og videomøter kan i de fleste tilfeller erstatte fysisk oppmøte.

Saken fortsetter under bildet.

BÆREKRAFTIG INDUSTRI: Når Salten Aqua bygget nye Salten N950 lakseslakteri basert på bærekraftige prinsipper, bisto Rambøll med sin kompetanse.

– Vi klarte til og med å «trylle frem» en ledende ekspert på hvordan du forvandler et flyplassareal til en by, forteller Aas.

Det var også et stolt øyeblikk når Rambølls brannrådgivere utarbeidet rømningsanalysen som lå til grunn for at arrangørene kunne slippe inn 10.000 publikummere i Nordlandshallen. Hvilket var kravet for at Sting skulle gjennomføre en konsert der.

De vokser hurtig og jakter hele tiden på flinke folk. Bare hittil i år har Rambøll Bodø ansatt fem nye medarbeidere, og nå er det ledig stilling som VVS-ingeniør.