BREDT UTVALG: Hepro har et bredt utvalg av elektriske kjøretøyer som gjør at du får sjansen til å komme deg ut, handler og treffe folk, selv om kroppen ikke alltid spiller på lag.

Skaper trygge hjem
og gir deg økt frihet

Det er ikke alltid at kroppen spiller på lag. Da er det godt å vite at du kan få bistand fra Hepro - en sentral leverandør av hjelpemidler og velferdsteknologi.


Dette er historien om hvordan et lokalt initiativ i 1987 etter hvert ble forvandlet til en bedrift som har 83 medarbeidere fordelt på Rognan, Asker, Bodø, Drammen, Elverum og Trondheim.

Hepro er i dag eid av det Stockholmsbaserte børsnoterte AddLife konsernet. AddLife har en entreprenørdrevet forretningsmodell, med ca. 85 stk. selvstendige datterselskaper og over 2.200 ansatte.

Saken fortsetter under bildet.

FÅR LOV Å HJELPE: – Det føles veldig godt å ha en jobb hvor du hver dag får lov til å hjelpe andre, sier seniorrådgiver Dagny M. Fraser.

DEN LANGE REISEN

– Det har vært en utrolig spennende og givende arbeidsplass forteller Dagny M. Fraser.

Hun har jobbet hos Hepro siden 1994.Da kom hun inn som nyutdannet ergoterapeut og så virkelig hvordan produktene hun formidlet kunne endre livet til folk.

For målet til bedriften har hele tiden vært å bidra til at du kan bo hjemme lengre.

– Vi ønsker å bidra til mestring, trygghet og trivsel ved hjelp av funksjonelle produkter, sier Fraser.

MENINGSFULL JOBB

Hun har fulgt utviklingen av Hepros portefølje tett og i dag jobber hun som Seniorrådgiver innesalg ved hovedkontoret på Rognan.

– Det er ikke tvil om at nedsatt funksjonsevne og behov for hjelp kan føles vanskelig.  Derfor føles det også utrolig meningsfylt å få lov å bidra til en bedre hverdag. Noen ganger er det små ting som utgjør en enorm forskjell i livskvaliteten, sier Fraser.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE HÅNDVERK: Produktene fra Hepro holder høy og internasjonal kvalitet. Her er Børre Isaksen i full gang med punktsveising.

Selv om Hepro har etablert seg flere steder i Norge og er en del av en internasjonal aktør, har tilhørigheten til Rognan og Saltdal stått sentralt. På lik linje med at de har hatt lojale medarbeidere som har utviklet seg i takt med ny teknikk og nye løsninger.

– Vi startet før mobiltelefon, internett og data var en naturlig del av hverdagen, minnes Børre Isaksen. Han begynte i 1993 og jobber i dag på verkstedet.

Veien fra gule lapper og fasttelefon har vært lang, men endringene har også ført til at arbeidet aldri har blitt kjedelig.

– Det føles veldig givende å jobbe med produkter som direkte hjelper folk, sier Torgeir Moen. Han har vært med siden 1997 og har nå mye av ansvaret for lagerstyringen.

Saken fortsetter under bildet.

DATA-DREVET: – Lagerstyringen har blitt utrolig mye enklere når vi kan benytte datastyrte robot-bokser som henter frem de delene vi trenger, sier Torgeir Moen.

SKAPER TRYGGE HJEM

For dette har alltid stått sentralt i arbeidet til Hepro, den personlige tilnærmingen. Uansett hvor mye teknologien har endret seg, så handler det alltid om enkeltmennesker. Og om å lage systemer som setter kommuner og andre aktører i stand til å skape trygge hjem.

– Vi skreddersyr løsninger for kundene våre i et nært samarbeid med ergoterapeuter, forteller produktutvikler Bård Hemminghytt. Han har vært med på laget siden 1999.

– Det er ulike behov som skal dekkes; mobilitet, balanse, komfort og hygiene. Målet er å gi trygghet, mestring og økt aktivitet gjennom funksjonelle og brukerorienterte produkter. Vi engasjerer oss i den enkelte brukeren og strekker oss langt for å levere produkter tilpasset dine individuelle behov, poengterer Hemminghytt.

Salen fortsetter under bildet.

KONTINUERLIG FORBEDRING: Støttestangen «Gripo» har vært i produksjon siden 1994 og er blitt kontinuerlig forbedret og justert. Her diskuterer produktutviklerne Bård Hemminghytt og June Nanette Hansen nye muligheter.

ENKELT OG AVANSERT

Og noen ganger er det enkle løsninger som fungerer helt genialt. Slik som støttestangen «Gripo». Den har vært i produksjon siden 1994 og er blitt kontinuerlig forbedret og justert.

– Dette er et solid og fleksibelt støtteredskap som gir trygghet ved oppreising og forflytning i hjemmet. Gripo passer i alle hjem, og er meget enkel å montere, sier produktutvikler June Nanette Hansen.

I motsatt ende finner vi innovative og svært avanserte løsninger innen velferdsteknologi. De har skapt sitt eget system «Hepro Respons», som kan benyttes av institusjoner, sykehjem eller hjemmeboende.

Saken fortsetter under bildet.

PRAKTISKE LØSNINGER: Støttestangen «Gripo» er et solid og fleksibelt støtteredskap som gir trygghet ved oppreising og forflytning i hjemmet. Gripo passer i alle hjem, og er meget enkel å montere.

ALT PÅ ETT STED

– Dette er en sømløs og skalerbar plattform. Løsningen leveres som skybasert tjeneste, SaaS og består av Responssenterløsning, Velferdsteknologiplattform og Administrasjonsverktøy; alt i en og samme løsning, forteller markedsansvarlig Alexandra Parti i Hepro.

Så stopper det ikke der. Hepro tilbyr også et skreddersydd baderomskonsept:

– Her snakker vi om baderom med førsteklasses innredning og utstyr med bestemt plassering for å sikre optimal brukervennlighet, sier Parti.

Dette er komplette baderomsløsninger utformet med tanke på brukere med funksjonsnedsettelse og spesielle behov.

​– Vi hjelper fagfolk med å skape effektiv planløsning med fokus på ergonomi, design og funksjonalitet, sier Parti.

Saken fortsetter under bildet.

EN ENKLERE HVERDAG: Løftestolene til Hepro  holder høy kvalitet og gjør hverdagen litt enklere.

FÅR FRIHETEN TILBAKE

I tillegg til alt dette har Hepro også et bredt utvalg av elektriske kjøretøyer som gjør at du får sjansen til å komme deg ut, handler og treffe folk, selv om kroppen ikke alltid spiller på lag:

– Det er rørende når du hører folk som forteller om den gleden de opplever når de kjenner vinden i håret og plutselig kan ta seg fra A til B på egen hånd. De har rett og slett fått friheten tilbake, sier seniorrådgiver Dagny M. Fraser.

Du kan leser mer om Hepro her.